Windows 8 saavutti runsaan prosentin osuuden - Windows XP jatkaa laskua

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Windows 8 saavutti runsaan prosentin osuuden - Windows XP jatkaa laskua
Microsoftin uuden Windows 8 -järjestelmän myyntiluvuista on saatu ristiriitaista tietoa eri suunnilta, kun Microsoftin mukaan myynti sujuu loistavasti, mutta ulkopuolisten mielestä käyttöönotto on hitaan oloista. Lisää tietoa tilanteesta tuovat NetApplicationsin marraskuun luvut.

Selainten ja käyttöjärjestelmien osuuksia seuraavan NetApplicationsin mukaan Windows 8 oli käytössä 1,09 prosentilla netinkäyttäjistä. Vaikka luvun perusteella on hankala vetää suurempia johtopäätöksiä käyttöjärjestelmän menestymisestä, se tuskin pärjää yleistymisnopeudessa edeltäjälleen. Windows 7 julkaistiin lokakuussa 2009 ja vuoden loppuun mennessä se saavutti NetApplicationsin mukaan noin neljän prosentin markkinaosuuden.

Yleisin käyttöjärjestelmä on NetApplicationsin mukaan Windows 7, joka marraskuussa kasvatti osuuttaan hienoisesti saavuttaen 44,71 prosentin palan kakusta. Suosituimman käyttöjärjestelmän kruunun vasta hetki sitten menettänyt Windows XP sen sijaan jatkoi laskua pudoten marraskuussa alle 40 prosentin osuuteen.


Eri tahojen ilmoittamat mittausluvut eroavat toisistaan usein merkittäviltäkin osin ja toinen iso mittausta tekevä yhtiö StatCounter ilmoitti marraskuulle hyvinkin erilaisia lukuja. StatCounterin mukaan Windows 7 hallitsee markkinoita jo runsaan 53 prosentin osuudella ja XP:n osuus olisi tippunut vain runsaaseen neljännekseen. StatCounter ei ota suoranaisesti kantaa Windows 8:n osuuteen, vaan se niputetaan joukkoon "muut", jonka koko on noin kolme prosenttia.

Yhtiöiden tulosten eroavaisuudet johtuvat paljolti niiden mittaustekniikoista, joissa esimerkiksi eri maanosissa tehty mittaus tuottaa erilaisia tuloksia. Lukuja kannattaakin tarkastella lähinnä suhteessa saman mittaajaan aiempiin tuloksiin, mikä paljastaa suuremmat trendit osuuksien muutoksissa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4933 Vapaata keskustelua
Deskjet 500 ajuri win 7 9 avast! - Tuki ja keskustelu
YLE Areena ongelma 78 Televisiot
Windows 11 - Keskustelu 85 Windows -ongelmat
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä