Windows 8 saavutti runsaan prosentin osuuden - Windows XP jatkaa laskua

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Windows 8 saavutti runsaan prosentin osuuden - Windows XP jatkaa laskua
Microsoftin uuden Windows 8 -järjestelmän myyntiluvuista on saatu ristiriitaista tietoa eri suunnilta, kun Microsoftin mukaan myynti sujuu loistavasti, mutta ulkopuolisten mielestä käyttöönotto on hitaan oloista. Lisää tietoa tilanteesta tuovat NetApplicationsin marraskuun luvut.

Selainten ja käyttöjärjestelmien osuuksia seuraavan NetApplicationsin mukaan Windows 8 oli käytössä 1,09 prosentilla netinkäyttäjistä. Vaikka luvun perusteella on hankala vetää suurempia johtopäätöksiä käyttöjärjestelmän menestymisestä, se tuskin pärjää yleistymisnopeudessa edeltäjälleen. Windows 7 julkaistiin lokakuussa 2009 ja vuoden loppuun mennessä se saavutti NetApplicationsin mukaan noin neljän prosentin markkinaosuuden.

Yleisin käyttöjärjestelmä on NetApplicationsin mukaan Windows 7, joka marraskuussa kasvatti osuuttaan hienoisesti saavuttaen 44,71 prosentin palan kakusta. Suosituimman käyttöjärjestelmän kruunun vasta hetki sitten menettänyt Windows XP sen sijaan jatkoi laskua pudoten marraskuussa alle 40 prosentin osuuteen.


Eri tahojen ilmoittamat mittausluvut eroavat toisistaan usein merkittäviltäkin osin ja toinen iso mittausta tekevä yhtiö StatCounter ilmoitti marraskuulle hyvinkin erilaisia lukuja. StatCounterin mukaan Windows 7 hallitsee markkinoita jo runsaan 53 prosentin osuudella ja XP:n osuus olisi tippunut vain runsaaseen neljännekseen. StatCounter ei ota suoranaisesti kantaa Windows 8:n osuuteen, vaan se niputetaan joukkoon "muut", jonka koko on noin kolme prosenttia.

Yhtiöiden tulosten eroavaisuudet johtuvat paljolti niiden mittaustekniikoista, joissa esimerkiksi eri maanosissa tehty mittaus tuottaa erilaisia tuloksia. Lukuja kannattaakin tarkastella lähinnä suhteessa saman mittaajaan aiempiin tuloksiin, mikä paljastaa suuremmat trendit osuuksien muutoksissa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Elisa viihde premium 2 HD-kanavat
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 47 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 115 PC:n pelit
Biisiketju 5212 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 194 Windows -ongelmat
Uudelleenohjaus https -> http ? 7 Vapaata keskustelua
Näytönohjaimen virtapiuha 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Steam Deck 13 Kaikki muut pelikonsolit
Perseilyketju. 2206 Vapaata keskustelua
Viisarikello Windowsiin 3 Käyttäjien tekemät oppaat
Näytä lisää viestejä