Huhu: Inteliltä Applelle ARM-piirejä -- ehtona x86-mallinen iPad?

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Huhu: Inteliltä Applelle ARM-piirejä -- ehtona x86-mallinen iPad?
Applen on jo pitkään huhuttu etsivän uutta valmistajaa korvaamaan Samsungia, joka on Applen suurin kilpailija puhelinmarkkinoilla. Aikaisemmin valmistajaksi on veikkailtu TSMC:tä, mutta nyt RBC Capitalin analyytikko Doug Freeman väittää Applen ja Intelin keskustelevan ARM-sirujen tuotannosta.

Vaikka Applen ja Samsungin välinen nykyinen tilanne on mielenkiintoinen järjestely, Applen ja Intelin välinen sopimus ARM-siruista ei olisi myöskään helppo. ARM-pohjaiset mobiililaitteet eli tabletit ja älypuhelimet ovat syömässä Intelin x86-markkinoita alhaalta päin, sillä Intelin nykyiset piirit eivät pärjää ARM-pohjaisille prosessoreille tehonkulutuksen suhteen.

Freeman kuitenkin väittää, että tällä hetkellä Intel olisi mahdollisista siruvalmistajista vahvimmilla. Maailman kehittyneimmän valmistustekniikan omistava Intel on jo ottanut ratkaisevan askeleen ja ryhtynyt tuottamaan tehtaissaan myös muiden valmistajien piirejä. Freemanin mukaan Intelin valintaa puoltaa se, että muilla potentiaalisilla tehtailla (TSMC, GlobalFoundries) ei ole kapasiteettia Applen vaatimiin valmistusmääriin.


Analyytikon väitteiden mukaan Apple ja Intel olisivat jo päässeet sopuun sopimuksen suurista suuntaviivoista. Intel suostuisi valmistamaan Applen iPhone-puhelimiin tarkoitettuja ARM-siruja, mutta Applen olisi siirryttävä Intelin järjestelmäpiireihin iPad-tableteissaan.

Vaikka x86-pohjainen iPad kuulostaa äkkiseltään villiltä idealta, Applella saattaisi löytyä uskallusta ja kykyä siirtyä x86-alustaan myös tableteissaan. Samalla muutos mahdollistaisi yhä paremman yhteensopivuuden Applen kannettavien tietokoneiden ja tablettien välillä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

siimeon
siimeon
X86 Ipad tuntuu aivan järjesttömältä idealta ja kompromissilta mitä ainakaan vanha Apple ei olisi valmis tekemään. Vastahan muutama viikko sitten liikui huhu että Apple oli siirtymässä OSX tuotteissaankin käyttämään ARM-arkitehtuuria, joka näistä kahdesta huhusta vaikkutaisi paljon uskottavammalta.

Jään mielenkiinnolla kyllä olettamaan minne Apple siirtää järjestelmä piiri tuotannon kun sopimus Samsungin kanssa loppuu. Ja saa nähädä onko tämä koko juttu tullut tuolta analyytinkon omasta päästä ja halusta saada Intelin kurssia nousuu.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5402 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2218 Vapaata keskustelua
Videoketju 428 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä