AfterDawn logo

AMD ja Nvidia virittelivät beta-ajureita Far Cry 3:lle

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

AMD ja Nvidia ovat molemmat julkaisset uudet beta-tason ajurit, joilla parannetaan muun muassa tuoreen Far Cry 3 -pelin suorituskykyä. AMD:n uusimpien ajureiden versionumero on Catalyst 12.11 Beta ja Nvidian GeForce 310.70.

Molemmat valmistajat lupaavat sulavampaa toimintaa useammassakin eri pelissä, mutta myös aiempien ajureiden ongelmia on ehditty korjaamaan ja uusia ominaisuuksia kehittelemään. AMD:n Catalyst 12.11. Beta -ajureissa suurimmat nopeuslisät nähdään Far Cry 3 -pelissä, jossa suorituskyky kasvaa enimmillään 25 prosenttia, kun käytössä on 8xMSAA, SSAO ja resoluutio on 1600p. Korjauksia on tarjolla muun muassa Radeon HD 7000 -sarjan ohjainten jumitteluihin X58- ja X79-piirisarjoilla, XBMC:n fonttiongelmiin ja edellisen beta-version vakausongelmiin linux-alustalla.


Nvidia kutsuu GeForce 310.70 -ajureita "merkittäväksi päivitykseksi kaikille GeForce-pelaajille". Uusilla ajureilla Far Cry 3 -pelin suorituskyky kasvaa jopa 37 prosentin verran ja 26 prosentin lisäpotkua luvataan myös Call of Duty: Black Ops II -pelille. Muille peleille luvataan pienempiä lisäyksiä.

Parempien ruudunpäivitysnopeuksien lisäksi Nvidia tuo TXAA-tuen Call of Duty: Black Ops II – ja Assasins Creed III -peleihin. TXAA:n tarkoituksena on hävittää muun muassa kulmikkaiden reunojen aiheuttamaa välkettä tietyissä pelinäkymissä. Tarkemman esittelyn Assasins Crees -pelissä saaduista hyödyistä voi katsoa alla olevalta Nvidian ajurien lataussivulta.

Molempien valmistajien kohdalla kyseessä ovat vielä beta-ajurit ja maksimaalista vakautta etsivien kannattaa ehkä odottaa WHQL-versioita. Beta-ajurit voi kuitenkin ladata molempien valmistajien omilta sivuilta.

GeForce 310.70 Drivers: An Essential Upgrade For All GeForce GTX Gamers

AMD Catalyst™ 12.11 Beta Driver 

1 KOMMENTTI

G0lden_Kebab1/1

Edellisillä Geforce ajureilla stutterointia gtx 680 sli setupilla farcry 3:ssa oli ihan kiitettävästi...

Tämän ku asensi niin huomattavasti parantui ja stutterointi hävisi lähes kokonaan.

Kiitos.=)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT