Pyöriikö Crysis 3? Laitteistovaatimukset julkaistiin

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

Pyöriikö Crysis 3? Laitteistovaatimukset julkaistiin
Kaikkien laitteistokeskustelujen vakiokysymykseen on nyt olemassa vastaus, sillä helmikuussa julkaistavan uusimman Crysis-pelin laitteistovaatimukset on julkaistu. Minimivaatimuksena on vain tuplaydinprosessori ja kaksi gigatavua muistia sekä Radeon HD 5770 tai GTS 450 näytönohjain, mutta kunnolliseen pelattavuuteen vaaditaan kuitenkin enemmän.

Jos haluaa nauttia Crysis 3:n grafiikoista niiden täydessä loistossaan, koneen sisältä pitää löytyä GeForce GTX 680 - tai Radeon HD 7970 -tasoinen näytönohjain, tuore neliydinprosessori ja kahdeksan gigatavua muistia. Vielä paremmat ruudunpäivitysnopeudet saavutetaan luonnollisesti CrossFire/SLI-kokoonpanoilla.

Suositeltavat vähimmäisvaatimukset ovat neliydinprosessori, vähintään gigatavun muistilla varustettu näytönohjain ja neljä gigatavua muistia. Käytännössä se tarkoittaa Intelin Core i5-750-prosessoria tai AMD:n Phenom II X4 805 -prosessoria ja GeForce GTX 560 -ohjainta Nvidialta tai Radeon HD 5870 -ohjainta AMD:lta.


Yleisesti ottaen peli vaatii näytönohjaimelta DirectX 11 -tukea eli vanhempaa rautaa omistavat pelaajat jäävät jo ulkopuolelle. Pelin asetuksista löytyy suuri määrä erilaisia grafiikka-asetuksia, joita voi hienosäätää etsiessään parasta mahdollista kuvanlaadun ja suorituskyvyn suhdetta.

Kehittäjien mukaan pelissä on viimeisen vuoden mittaan panostettu voimakkaasti koodin optimointiin, mikä lienee hyvä asia erittäin kuormittavan ensimmäisen osan jälkeen. Optimoinneista huolimatta tavoitteena on ollut viilata kuvanlaatua paremmaksi käyttäen uusia DirectX 11 -pohjaisia reunojenpehmennystekniikoita.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Ensimmäinen oikea DX11 peli? Mielenkiintoista nähdä mitä saavat aikaan! Saisivatkohan seuraavan versioon jo heitetty tuen 32 bittisille myös mäkeen DX9:n lisäksi???
Divisor
Divisor
Köyhät kyykkyyn :D
mcmopo
mcmopo
Saakeli kun oma näytönohjain on välimalli joka tukee vain DX 10,1:tä. Ehkä sitten joskus voisi hommata alelaarista kun on varaa päivittää hieman tietokonetta.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

Wimoweh
Wimoweh
Originally posted by mcmopo:
Saakeli kun oma näytönohjain on välimalli joka tukee vain DX 10,1:tä. Ehkä sitten joskus voisi hommata alelaarista kun on varaa päivittää hieman tietokonetta.
Suosittelen kurkkimaan välillä Huuto.net tai Tori.fi -sivustoja. Molemmista löytyy välillä oikein mukiinmeneviä kortteja erittäin halvalla, jos sattuu oikeaan aikaan. Serkulle on muunmuassa ostettu 70€ Radeon 5770 ja toiselle 2x 4870 pilkkahintaan. :)

Define R4 | Corsair HX850W | i7-4820K@4.5GHz | 16GB Corsair Vengeance@1866MHz | 2xM500 240GB(striped)+2xOCZ Vertex 4(striped) | Asus VG248Q | Das Keyboard Professional+G400 | 2xProlimatech Vortex 140mm, 2x Noctua NF-P14, 1x Scythe 140mm, 1x NoiseBlocker 140mm|

Vanhempien kone: kotelo m-ITX|SFX450W|AsRock H81I|i3-4130/wSilverstone low-cooler|8GB Kingston 1333MHZ 8-9-8-23|

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 144 PC:n pelit
Biisiketju 5354 Vapaata keskustelua
Xiaomi 11T 13 Android -keskustelu
Kannettava taloustieteen opiskelijalle 3 Uutta kannettavaa ostamassa
Chrome selain ja osoitepalkki 2 Ajuri- ja softaongelmat
PlayStation 5 -saatavuus 16 Playstation (PS4 ja PS5)
ccleaner ajuri päivitys ongelma 56 Ajuri- ja softaongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1213 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Sillattu kännykän netti PC:llä 1 WLAN ja lähiverkot
Yhteys kotiin 2 WLAN ja lähiverkot
Näytä lisää viestejä