Google suunnittelee Chromebook-koneiden myymistä omalla nimellään

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Google suunnittelee Chromebook-koneiden myymistä omalla nimellään
Google suunnittelee laitevalmistusbisneksensä laajentamista kannettaviin tietokoneisiin, useat uutissivustot kertovat China Timesia lainaten. Google julkaisi nettipalveluihin perustuvan Chrome OS-järjestelmän vuonna 2010, mutta tähän asti laitteita ovat valmistaneet esimerkiksi Samsung ja Acer.

Kiinalaistietojen mukaan Googlen tuleva läppäri sisältäisi kosketusnäytön, mutta muita tietoja laitteen tekniikasta ei ole tarjolla. Googlen kerrotaan tilanneen Chromebook-koneita suurelta ODM-valmistajalta Compalilta ja ensimmäisiä laitteita odotetaan markkinoille jo mahdollisesti tämän vuoden puolella.


Tähän mennessä Google ei ole valmistanut käytännössä mitään laitteita, vaan myös yhtiön omalla nimellä myydyt Nexus-laitteet on toteutettu yhdessä laitevalmistajien kanssa. Tilaamalla laitteet suoraan Compalilta, yhtiö pystyy ohittamaan yhden välikäden, joka söisi jo entisestään pieniä katteita. Uusimman sukupolven Chromebook-koneet, Samsungin Series 3 ja Acerin C7 on hinnoiteltu vain 249 ja 199 dollariin, eli valmistajan käteen ei jää suuria summia myyntihinnasta.

Chromebookien viehätys perustuukin paljolti niiden halpaan hintaan, joka yhdistettynä Googlen omiin toimistosovelluksiin tarjoaa vain kevyttä käyttöä harrastavalle oivan vaihtoehdon kalliimmille ja huonommin työntekoon soveltuville tableteille tai perinteisemmille kannettaville, joiden hinnat ovat yleensä lähes kaksinkertaisia.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

Sefriol
Sefriol
Mikä on Googlen motiivi Chromebookilla? Kannettavien markkinat laskevat kokoajan tablettejen kustannuksella. Sen lisäksi, vaikka ihmisiä on monia niin, en usko, että kukaan tulisi ostamaan Chromebookia kun Microsoftin ja Applen tuotteet ovat "luotettavampia". Mitä käytännön etuja Chrome OS:stä on verrattuna Linuxiin?

Eikö ole muutenkin outoa, että Googlella on hallussa 2 linux pohjaista käyttöjärjestelmää, joista Androidin voisi yhtä hyvin soveltaa myös kannettaville. Joko Chromesta tulee Androidin korvaaja tulevaisuudessa tai sitten Google pitää sitä mukana kun ei tiedä olisiko sille tarvetta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Läppäri ei käynnisty 8 Kannettavat tietokoneet
Hyvät tarjoukset-ketju 1150 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
HP:n kannettava, Windows hakukenttä ei toimi 2 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5083 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 144 Windows -ongelmat
Finelite.org trackeri 5 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Mitä pelejä pelaat? 9 PC:n pelit
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 8 Vapaata keskustelua
C kasetilta musaa läppäriin 15 Mediasoittimet
Päivitystä vai uutta? 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Näytä lisää viestejä