Windowsin sovelluskauppa kasvaa kohisten

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Windowsin sovelluskauppa kasvaa kohisten
Microsoftin Windows 8 -sovelluksia tarjoava sovelluskauppa Windows Store sisältää viimeisimpien laskujen mukaan yhteensä runsaat 20 000 sovellusta. Kasvuvauhti on ollut nopeaa käyttöjärjestelmän julkaisun jälkeen, sillä lokakuun lopussa tarjolla oli vielä piirun verran alle 10 000 sovellusta.

Käytännössä kaikki sovellukset eivät ole esimerkiksi suomalaiskäyttäjien saatavilla, sillä osassa sovelluksia on käyttörajoituksia eri maiden välillä. Tällä hetkellä suomalaiskäyttäjälle on tarjolla noin 10 000 sovellusta, jos käyttöjärjestelmän kieli on englanti, mutta valikoima suomenkielistä Windowsia käyttäville on huomattavasti pienempi.

The Next Web -sivuston arvion mukaan Windows Store saattaa saavuttaa jopa 40 000 sovelluksen vielä tämän vuoden aikana, kunhan sovelluksia lisätään kauppaan nykyisellä tahdilla. Toisaalta Microsoftin oma ennustus jopa 100 000 sovelluksesta helmikuun loppuun mennessä vaikuttaa saavuttamattomalta.


Windows Store jakelee vain Modern UI -tyylisiä sovelluksia, eli parhaan käyttökokemuksen saa vain kosketusnäytöllisillä laitteilla. Sovellukset toimivat kaikissa Windows 8 -koneissa ja myös ARM-prosessoreihin perustuvissa Windows-tableteissa. Windows 8 tukee edelleen myös perinteisiä työpöydällä käytettäviä sovelluksia, joita voi asentaa mistä haluaa. Modern UI -sovelluksia voi asentaa kuitenkin vain Microsoftin omasta sovelluskaupasta.


Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Tältä osin MS:n UI-strategia näyttää toimivan... Ans kattoo kuinka nuo sitten myyvät.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
E-kirjan lukulaite 1 Vapaata keskustelua
Xiaomi Redmi 10C 1 Android -keskustelu
Vanha laskutusohjelma pilveen? 3 Windows -ongelmat
Biisiketju 5297 Vapaata keskustelua
mitä rautaa 10 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 221 Windows -ongelmat
google tili kaapattu 107 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1208 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä