Windowsin sovelluskauppa kasvaa kohisten

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Windowsin sovelluskauppa kasvaa kohisten
Microsoftin Windows 8 -sovelluksia tarjoava sovelluskauppa Windows Store sisältää viimeisimpien laskujen mukaan yhteensä runsaat 20 000 sovellusta. Kasvuvauhti on ollut nopeaa käyttöjärjestelmän julkaisun jälkeen, sillä lokakuun lopussa tarjolla oli vielä piirun verran alle 10 000 sovellusta.

Käytännössä kaikki sovellukset eivät ole esimerkiksi suomalaiskäyttäjien saatavilla, sillä osassa sovelluksia on käyttörajoituksia eri maiden välillä. Tällä hetkellä suomalaiskäyttäjälle on tarjolla noin 10 000 sovellusta, jos käyttöjärjestelmän kieli on englanti, mutta valikoima suomenkielistä Windowsia käyttäville on huomattavasti pienempi.

The Next Web -sivuston arvion mukaan Windows Store saattaa saavuttaa jopa 40 000 sovelluksen vielä tämän vuoden aikana, kunhan sovelluksia lisätään kauppaan nykyisellä tahdilla. Toisaalta Microsoftin oma ennustus jopa 100 000 sovelluksesta helmikuun loppuun mennessä vaikuttaa saavuttamattomalta.


Windows Store jakelee vain Modern UI -tyylisiä sovelluksia, eli parhaan käyttökokemuksen saa vain kosketusnäytöllisillä laitteilla. Sovellukset toimivat kaikissa Windows 8 -koneissa ja myös ARM-prosessoreihin perustuvissa Windows-tableteissa. Windows 8 tukee edelleen myös perinteisiä työpöydällä käytettäviä sovelluksia, joita voi asentaa mistä haluaa. Modern UI -sovelluksia voi asentaa kuitenkin vain Microsoftin omasta sovelluskaupasta.


Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Tältä osin MS:n UI-strategia näyttää toimivan... Ans kattoo kuinka nuo sitten myyvät.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 11 - Keskustelu 193 Windows -ongelmat
Biisiketju 5210 Vapaata keskustelua
Uudelleenohjaus https -> http ? 7 Vapaata keskustelua
Näytönohjaimen virtapiuha 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 114 PC:n pelit
Steam Deck 13 Kaikki muut pelikonsolit
Perseilyketju. 2206 Vapaata keskustelua
Viisarikello Windowsiin 3 Käyttäjien tekemät oppaat
Videoketju 417 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 45 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä