Windows 8 -bugi mahdollistaa käyttöjärjestelmän saamisen ilmaiseksi

Kirjoittaja Valtteri Ahonen, | Kommentteja (22)

Windows 8 -bugi mahdollistaa käyttöjärjestelmän saamisen ilmaiseksi
Microsoftin aktivointiprosessista on löytynyt aukko, jota käyttämällä piraatit voivat saada täysin toimivan, virallisen Windows 8 -version. Turva-aukkoa voi hyödyntää kaikilla Windows 8 -versioilla, olivat ne sitten maksettuja tai eivät. Asia levisi alun perin Redditissä, ja siitä uutisoi Windows Wave.

Windows Media Centerin saa tällä hetkellä rajoitetun ajan tarjouksena ilmaiseksi, ja sen avulla Windows 8 on mahdollista aktivoida. Ilmaiseksi saatavan avainkoodin lisäksi pitää suorittaa KMS-aktivointi. Windows Media Centerin aktivointi ei tarkista varsinaisen Windowsin koodin "laillisuutta", vaan hyväksyy sen kaikissa tapauksissa.

KMS-aktivointi mahdollistaa järjestelmän käytön 180 päivän ajan normaalisti, mutta nyt WMC-koodin syöttämisen jälkeen aktivointi muuttuu pysyväksi. Ilmainen WMC-päivitystarjous päättyy vuodenvaihteessa, mutta sitä ennen ehtii varmasti tapahtua jonkin verran vahinkoa, jollei Microsoft ehdi paikkaamaan aukkoa pikimmiten.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

22 kommenttia

Smoke
Smoke
En aio käyttää tuota hyväkseni koska en huoli Win 8 edes ilmaiseksi,Win 7 on täysin hyvä käyttis omaan käyttööni ja lisäksi lukemani Win 8 käytön hankaluudet ja suoranaiset bugit - lähinnä ajurit - ovat aiheuttaneet suoranaisen inho reaktion itsessäni.
Ranvier
Ranvier
Itsehän saisin Dreamsparkin kautta tuon ilmaiseksi, mutta ei oikein nappaa. :)
OneMember
OneMember
Testasin kannettavassa, mutta viikon käytön jälkeen lähti Windows 8 roskiin ja seiska takaisin. Eli ole olisi tuolle edes tarvetta.Suomeksi: Foorumin säännöt | Foorumin käyttöopas |
In English: Forum rules | Remember to behave |

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab
en lähde päivittämään pelkän päivityksen ilosta ja kuten sanottu älä korjaa jossei ole rikki.

Ei vain ole syitä tarpeeksi kumotaakseen seiskaa. ja kolmella 23" monitorilla (ei kosketus) 8:n lääppäri liittymän käyttö vaikuttaa entista oudommalta ajatukselta eikä 3. osapuolen "purkka valikot" kiinnosta.

"hyvä" että nvidia ajurit nyt toiviat edes seiskalla gtx 680 sli, 3 monitorin surroundilla esim BF3 pelattaessa. (säätöä oli..)

kanettavassa on tosin ollut nyt käytössä jonkun aikaa ja tähän sigun koneeseen ei ole tulossa, ei sillä että se nyt olisi täysin susi, vaan sillä, että se ei mielestäni tuo mitään lisäarvoa/käytettävyttä verattuna jo ennestään olevaan seiskaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. marraskuuta, 2012 @ 19:19
olliboi
olliboi
nyt ärsyttää :D no voiha sitä ny sit aktivoida muillekkin koneille tuo winddow :) mikä siin on nii vaikeaa käyttää bähä aikaa ja vaivaa opetella kunnolla käyttää tota win8:sia ni valittajat huomaisi et kuinka nopea,käytännöllinen ja hyödyllinen win8 on. ja sen alpha version perusteella ei voi sanoa et windows 8 on paska. mut eron win7 kyllä huomaa. ja eikä tarvi tulla tänne russuttaa et windows8 on iha paska, en osaa käyttää metroa ja näppäinyhdistelmiä.

NZXT Lexa s, Nexus RX-8500 850W, 1000gb,xfx HD7950 3GB amd Phenom II 690T -> 1600T 3,8GHZ, Zalman CNPS-9900NT, Asrock 990fx Extreme3, Kingston HyperX blu 1600mhz 16gb, Nuforce icon udac2.

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab
Originally posted by olliboi:
nyt ärsyttää :D no voiha sitä ny sit aktivoida muillekkin koneille tuo winddow :) mikä siin on nii vaikeaa käyttää bähä aikaa ja vaivaa opetella kunnolla käyttää tota win8:sia ni valittajat huomaisi et kuinka nopea,käytännöllinen ja hyödyllinen win8 on. ja sen alpha version perusteella ei voi sanoa et windows 8 on paska. mut eron win7 kyllä huomaa. ja eikä tarvi tulla tänne russuttaa et windows8 on iha paska, en osaa käyttää metroa ja näppäinyhdistelmiä.
kukaan ei ole kommentoinut että w8 on P*SKA??

esim itsellä on ollut käytössä se jo PIDEMMÄN aikaa ja en vain pidä siitä. kannattaa vähän lukea tarkemmin kuten itse sanoin "kanettavassa on tosin ollut nyt käytössä jonkun aikaa" ELI moni ON käyttänyt ja "opetellut" sen varsin läpikotaisesti eikä siltikään tykkää muutoksesta.

w8 kone citymarketista toimii taatusti hyvin ja ongelmitta....
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23. marraskuuta, 2012 @ 15:50
xxwavx112
xxwavx112
Kylläpäs vituttaa näin rehellisesti Win8:n ostaneena.

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

jvph76
jvph76
Seiskalla menen ysiin asti ainakin. Kasin skippaan kuten vistan XP.n ja seiskan välillä.

FX-8150 ( OC 5.0Ghz 1.48v ) / GA-990FXA-UD3 / 8GB 1866MHz DDR3 / HD7950 3GB / 800W CM Silent Pro Gold / FD Define R3 / Corsair Force GT 120GB SSD / Corsair Hydro 100

Gathago
Gathago
Rehellisen W8 pro:n ostin ja maksoi vain 29,90€. Ei paha hinta virallisesta ;)

PÖYTÄKONE; Gigabyte GA-Z77X-D3H | INTEL 2550K @ 4,5 Phanteks ph-tc14cs | XFX R9 280X Black Double Dissipation Edition | Grandia GD08 | HyperX 2x4GB | Corsair TX550M 550W | Corsair 60GB SSD
HTPC/SERVER; Asus F1A75-M | A8 3850 Llano with Kozuti | HyperX 4GB | Grandia GB05B | 2 X Western Digital 1,5TB | Corsair TX550M 550W
REITITIN: Asus RT-N66U

Curvy2
Curvy2
Omituista, että rölleistä noin moni on uutta vastaan.
Toistan, että ensin pitää kunnolla testata, niin sitten voi alkaa arvostella.

Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

Pallero20
Pallero20
Originally posted by Curvy2:
Omituista, että rölleistä noin moni on uutta vastaan.
Toistan, että ensin pitää kunnolla testata, niin sitten voi alkaa arvostella.

Ei ollut ati tehnyt enää mun näyttikselle ajureita tähän -> ei OpenGLää -> minecraft ei käynnistyny -> takas seiskaan
_kooma_
_kooma_
Pakko oli tätäkin nyt tulla kommentoimaan :)

Mielestäni käyttöjärjestelmä joka vaatii liian pitkää (useampi päivä) testaamista että sen ymmärtää ei ole joko toteutettu hyvin tai sitten se ollaan jo valmiiksi tiedostettu käyttäjien kesken. Esimerkiksi usein kuulee puhuttavan Linuxista samaan sävyyn; "Vaatii säätämistä", "Ei voi pelata", "Ei toimi kuin Windows" jne jne, mutta tuonhan pitäisi jo jonkin sortin maalaisjärkikin sanoa että ei toimi kuten Windows, koska se ei ole Windows.
Mitä taas tulee Windows 8:iin, niin nimensä mukaisesti se edelleen on Windows. Mikäli se taas ollaan tehty niin sekavaksi ettei Windowsia 20 vuotta käyttänytkään ymmärrä systeemiä, niin jokin on mielestäni pielessä.
Siinä kohtaan toi meni pieleen kun pistettiin sama järjestelmä kaikille alustoille, eli puhelimille, tableteille, läppäreille (läppäreissäkin tuo vielä menee kunhan itse läppäri on sitä silmälläpitäen suunniteltu, esim kosketus alusta tukee useampaa sormea). Mutta sitten kun tuota järjestelmää pitäisi käyttää työkoneella/perinteisellä pöytäkoneella, niin tuo järjestelmä ei enään olekkaan niin vakuuttava. Juuri kuten Golden_Kebab sen jo totesikin, tuntuisi itsestänikin hassulta käyttää Win 8:ia useammalla monitorilla.
Sitten se paljon porattu Start/Käynnistä valikko, kaikki eivät sitä tarvitse edes Win 7:assa. Mutta esimerkiksi allerkirjoittanut, olen tottunut sieltä Windows 95:stä saakka käyttämään sitä, niin sen puuttuminen kyllä hämmentää hieman. En millään muotoa kuitenkaan ole sanomassa etteikö ilmankin oppisi olemaan, mutta miksi ihmeessä vaihtaisin toimivan Windows 7:kan (joka on ehdottomasti tähän astisista Windowseista paras) järjestelmään johon minun pitäisi tutustua "uudelleen"?
Käytän myös, ja suurimmaksi osaksi, Linuxia (OpenSUSE tällä hetkellä), koska pidän sen muokattavuudesta sekä monet käyttämäni ja tarvitsemani ohjelmat ovat sekä ilmaisia että usein vieläpä mielestäni parempia kuin Windowsin maksulliset vastineensa. Se Linuxista.
Uutiseen. Tiedä sitten onko tuo kenelle hyvä asia, ehkäpä heille jotka muutoinkin warettaisivat Winukkansa, mutta varsin helpolta tuon aktivoimisen/kiertämisen näköjään saa toteutettua.

Se piti vielä sanoa tuosta Win 8:sta, että onnistuessaan vakuuttamaan myös kaltaiseni jäärät, voi siitä tullakkin varteen otettava vaihtoehto, mutta ainakaan näillä näkymin en koe mitään syytä päivittää 8:iin, ehkä siinä kohdin mikäli olisin hankkimassa myös Win 8 luurin, esmes Lumia 920:sen. Mutta sitäkin vastaan itselläni sotii se että, olen jo kertaalleen liittynyt Android maailmaan, niin ei tee yhtään mieli siirtyä toimivasta ekosysteemistä vielä melko epävarmaan sellaiseen. Itse jään vielä odottelemaan ainakin mahdollista Ubuntu puhelinta, josta olikin jossain vaiheessa puhetta.. Vapaaseen lähdekoodin sijoittuva luuri, jolla voisi ohajata esim työpaikalla pelkästään näyttöön, hiireen ja näppikseen liitettynä tietokonetta, ja töiden jälkeen ottaa järjestelmä mukaan kotiin. Taskussa laite toimisi puhelimena/kannettavana media päätteenä jne, kotona vaikkapa telkkuun liitettynä kodin viihdekeskuksena. Vieläkunhan noihin kännyihin saadaan vielä enempi tehoja niin tuostakin voi tulla arkipäivää..

http://www.youtube.com/watch?v=wzc0uMXGFBY

Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

leipuri777
leipuri777
Jotenkin tuntuu että tämä on ihan tarkoituksellista mainontaa Microsoftilta. Mutta valitettavaa on että kuluttajat ei halua Win8 edes ilmaiseksi.
Curvy2
Curvy2
Johtunee varmaan siitä, että kaikki firmat ja kotikäyttäjät ovat tottuneet jo vanhempaan ja turvalliseen. Miksi jatkuvasti päivittää uutta versiota, kun vanhempi tuntuu toimivalta.

Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

olliboi
olliboi
niin se mun mummukin sanoo vanhasta nokia 6220:sta että mitä sitä hyvää puhelinta vaihtaa ku ihan yhtä hyvin tälläkin voi soittaa kuin muillakin. hei haloo tähä metroon on tultu ja siihen on totuttava, joskus jokaisen siihen on jokatapaukses siirtyä. ja jos ny on vaa päättäny et" yhyy en siirryikinä" niin joutuu tyytyyn linuxiin.

NZXT Lexa s, Nexus RX-8500 850W, 1000gb,xfx HD7950 3GB amd Phenom II 690T -> 1600T 3,8GHZ, Zalman CNPS-9900NT, Asrock 990fx Extreme3, Kingston HyperX blu 1600mhz 16gb, Nuforce icon udac2.

Gereti
Gereti
Joo,en ollut kyllä päivittämässä,ei se kunnolla napannut,kun kokeilin testiversiota,deramsparkista tuon kyllä saisin kohta ilmaiseksi,kuten muutkin winukat,...Mutta Seiskalla,ja XP:llä mennään vieläkin :)

Manhattan By Night 2: AMD FX-8350@4.6Ghz, Asus 990FX Crosshair V-Z 4x2GB1600hz RAM, Gigabyte Radeon HD6990, Super Flower GGP750W, Corsair H80i Rosewill Armor Evo, Windows 7 Professional 64bit

Viljis
Viljis
Originally posted by olliboi:
hei haloo tähä metroon on tultu ja siihen on totuttava, joskus jokaisen siihen on jokatapaukses siirtyä.
Miten niin jokaisen on pakko siirtyä käyttämään "metroa" ????

Esim. XP toimii siihen asti kun mm. ohjelmat tehdään yhteensopiviksi sille.
Michelola
Michelola
onko tää viellä mahdollista ladata? Onko laillista hyödyntää tätä "bugia", ja onko tuo sitten pysyvää, vai voiko microsoft unactivoida sen kun huomaa virheensä?
Curvy2
Curvy2
eihän toi alkuperäinenkään pljoa maksa ja kokemuksesta tiedän, että ei sit tuu myöhemmin niin paljoa ongelmia.
Ne meinaan vaatii sitä aitoa koodia.

Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

jartar
jartar
Originally posted by olliboi:
niin se mun mummukin sanoo vanhasta nokia 6220:sta että mitä sitä hyvää puhelinta vaihtaa ku ihan yhtä hyvin tälläkin voi soittaa kuin muillakin. hei haloo tähä metroon on tultu ja siihen on totuttava, joskus jokaisen siihen on jokatapaukses siirtyä. ja jos ny on vaa päättäny et" yhyy en siirryikinä" niin joutuu tyytyyn linuxiin.

Mummosi on viisas kun käyttää tarkoitukseen soveltuvaa vanhaa toimivaa peruskännyä.

Windows kasin tyyliin ei tarvitse kenenkään tottua. Se käyttis on tehty mobiilipuolen pönkittämisen ehdoilla kosketusnäytöillä käytettäväksi. Kasi saattaa muuttua elinaikana aika paljon ja tuleva windows 9 voi olla jotain ihan muuta JOS pääpaino on näppis + hiiri käytössä. Metro varmasti säilyy, mutta sen merkitys voi pienentyä huomattavasti tietokoneissa... Mahdollisesti pelkkä erikseen käynnistettävä lisäosa työpöytäwindowsiin. Niinhän sen olisi pitänyt mennä alunperinkin...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23. marraskuuta, 2012 @ 2:21

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Curvy2
Curvy2
Joo, mummoni on ollut tyytyvinen ihan pikkuseen Samsungin simpukkapuhelimeen ja olen nyt vaan huomannut, että ei noi kaikki nuoremmatkaan tajua tekstiviestimahdollisuutta.
Siis on yritettetty soitella kaiken aikaa, vaikka itse en ole juuri sillä hetkellä ollut saavutettavissa.

Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

power_age
power_age
Quote:
jartar
Kasi saattaa muuttua elinaikana aika paljon ja tuleva windows 9 voi olla jotain ihan muuta JOS pääpaino on näppis + hiiri käytössä. Metro varmasti säilyy, mutta sen merkitys voi pienentyä huomattavasti tietokoneissa... Mahdollisesti pelkkä erikseen käynnistettävä lisäosa työpöytäwindowsiin. Niinhän sen olisi pitänyt mennä alunperinkin...

Jotain kyseistä tyyliä 9 olis kova juttu, samoin pakollinen käyttöliittymä vapaaehtoiseksi.

Kaiken kaikkiaan W7 on mielestäni hyvä käyttis, siihen tyyliin 9 käyttöliitymä metro vapaa ehtoiseksi, joitain uudistuksia varmaan tulee kun eivät pilää sitä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24. marraskuuta, 2012 @ 13:12

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5402 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2218 Vapaata keskustelua
Videoketju 428 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä