Intelin toimitusjohtaja jää eläkkeelle - perintönä kiistaton herruus x86-prosessoreissa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Intelin toimitusjohtaja jää eläkkeelle - perintönä kiistaton herruus x86-prosessoreissa
Intelin pitkäaikainen toimitusjohtaja Paul Otellini on jäämässä eläkkeelle ensi vuoden toukokuussa. Otellini on työskennellyt yhtiössä 38 vuoden ajan joista viimeiset kahdeksan vuotta toimitusjohtajana.

Otellinin aikana Intel on kasvanut entisestään ja se on kiistatta maailman paras siruvalmistaja. Otellinin aikaan on mahtunut paljon onnistumisia, mutta myös vähemmän onnistuneita valintoja. Ajanjakson merkittävimmiksi onnistumisiksi voidaan laskea aiemmin IBM:n PowerPC-prosessoreihin luottaneen Applen hankkiminen Intel-leiriin vuonna 2006.

Toisaalta miniläppäreistä ja älypuhelimista alkanut mobiilikehitys ei ole mennyt Intelin osalta erityisen hyvin, eikä yhtiö ole edelleenkään onnistunut saamaan merkittävää jalansijaa mobiilimarkkinoilta. Jopa ikiaikaiselta näyttänyt Windowsin ja Intel-prosessoreiden liitto on alkanut rakoilla, kun Microsoft on julkaissut käyttöjärjestelmästään myös ARM-prosessoreilla toimivan version.


Silti Intel on näyttänyt tietä muille esimerkiksi prosessitekniikan kehityksessä. Yksi yhtiön saavutuksista oli 3D-transistorien kehitys 22 nanometrin valmistusprosessiin siirryttäessä.

Intel ei ole vielä valinnut Otellinille seuraajaa. Yhtiön johtokunta tulee valitsemaan seuraavan toimitusjohtajan, joka saattaa tulla yhtiön sisältä tai sen ulkopuolelta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

mcmopo
mcmopo
Juu intelin herruus x86:n kanssa onkin todella ansaittua. Mukaan mahtuu mukavasti muutamia lahjomisia, monopoliaseman väärinkäyttöä, kiristystä ja niin edelleen. Noista on tullut muutamia oikeusjuttuja vastaan mutta ne on vain pieni osa mistä on jäänyt kiinni.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

Pablope
Pablope
Tuskin se tämän herran aikaansaannoksia on(kiistaton herruus) ...toki kunnian vie kaikista muiden aikaansaannoksista toimitusjohtaja kun on

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 8.1:n päivitys W10:iin ja muuta asiaa 16 Windows -ongelmat
Google/Android vaatii=henkilöllisyystodistusta tai luottokorttia tilin jatkamiseksi ? 21 Android -keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 72 Windows -ongelmat
Steam Deck 4 Kaikki muut pelikonsolit
Perseilyketju. 2187 Vapaata keskustelua
Videoketju 393 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4898 Vapaata keskustelua
Software Lost Ark peliin 3 Ajuri- ja softaongelmat
näytön virkistystaajuus ongelma 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Win 7 läppärille näytöntallentaja Zoom-tallennuksia varten 6 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä