Intelin toimitusjohtaja jää eläkkeelle - perintönä kiistaton herruus x86-prosessoreissa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Intelin toimitusjohtaja jää eläkkeelle - perintönä kiistaton herruus x86-prosessoreissa
Intelin pitkäaikainen toimitusjohtaja Paul Otellini on jäämässä eläkkeelle ensi vuoden toukokuussa. Otellini on työskennellyt yhtiössä 38 vuoden ajan joista viimeiset kahdeksan vuotta toimitusjohtajana.

Otellinin aikana Intel on kasvanut entisestään ja se on kiistatta maailman paras siruvalmistaja. Otellinin aikaan on mahtunut paljon onnistumisia, mutta myös vähemmän onnistuneita valintoja. Ajanjakson merkittävimmiksi onnistumisiksi voidaan laskea aiemmin IBM:n PowerPC-prosessoreihin luottaneen Applen hankkiminen Intel-leiriin vuonna 2006.

Toisaalta miniläppäreistä ja älypuhelimista alkanut mobiilikehitys ei ole mennyt Intelin osalta erityisen hyvin, eikä yhtiö ole edelleenkään onnistunut saamaan merkittävää jalansijaa mobiilimarkkinoilta. Jopa ikiaikaiselta näyttänyt Windowsin ja Intel-prosessoreiden liitto on alkanut rakoilla, kun Microsoft on julkaissut käyttöjärjestelmästään myös ARM-prosessoreilla toimivan version.


Silti Intel on näyttänyt tietä muille esimerkiksi prosessitekniikan kehityksessä. Yksi yhtiön saavutuksista oli 3D-transistorien kehitys 22 nanometrin valmistusprosessiin siirryttäessä.

Intel ei ole vielä valinnut Otellinille seuraajaa. Yhtiön johtokunta tulee valitsemaan seuraavan toimitusjohtajan, joka saattaa tulla yhtiön sisältä tai sen ulkopuolelta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

mcmopo
mcmopo
Juu intelin herruus x86:n kanssa onkin todella ansaittua. Mukaan mahtuu mukavasti muutamia lahjomisia, monopoliaseman väärinkäyttöä, kiristystä ja niin edelleen. Noista on tullut muutamia oikeusjuttuja vastaan mutta ne on vain pieni osa mistä on jäänyt kiinni.
Pablope
Pablope
Tuskin se tämän herran aikaansaannoksia on(kiistaton herruus) ...toki kunnian vie kaikista muiden aikaansaannoksista toimitusjohtaja kun on

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Ulkomokkula MC7010 ja yhteyden hitaus 18 WLAN ja lähiverkot
Pelejä ilmaiseksi 172 PC:n pelit
Paljonko tästä voisi pyyttää? 1 Myydään
Biisiketju 5434 Vapaata keskustelua
DB25 rinnakkaisportin asennus uudempaan työkoneeseen? 3 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 22 Laajakaistaliittymät
Hyvät tarjoukset-ketju 1230 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Microsoft Edge - Keskustelu 45 Windows -ongelmat
Pelien siirtäminen ulkoiselle kovalevylle? 7 Kannettavat tietokoneet
Hauskat kuvat 5 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä