Intelin toimitusjohtaja jää eläkkeelle - perintönä kiistaton herruus x86-prosessoreissa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Intelin toimitusjohtaja jää eläkkeelle - perintönä kiistaton herruus x86-prosessoreissa
Intelin pitkäaikainen toimitusjohtaja Paul Otellini on jäämässä eläkkeelle ensi vuoden toukokuussa. Otellini on työskennellyt yhtiössä 38 vuoden ajan joista viimeiset kahdeksan vuotta toimitusjohtajana.

Otellinin aikana Intel on kasvanut entisestään ja se on kiistatta maailman paras siruvalmistaja. Otellinin aikaan on mahtunut paljon onnistumisia, mutta myös vähemmän onnistuneita valintoja. Ajanjakson merkittävimmiksi onnistumisiksi voidaan laskea aiemmin IBM:n PowerPC-prosessoreihin luottaneen Applen hankkiminen Intel-leiriin vuonna 2006.

Toisaalta miniläppäreistä ja älypuhelimista alkanut mobiilikehitys ei ole mennyt Intelin osalta erityisen hyvin, eikä yhtiö ole edelleenkään onnistunut saamaan merkittävää jalansijaa mobiilimarkkinoilta. Jopa ikiaikaiselta näyttänyt Windowsin ja Intel-prosessoreiden liitto on alkanut rakoilla, kun Microsoft on julkaissut käyttöjärjestelmästään myös ARM-prosessoreilla toimivan version.


Silti Intel on näyttänyt tietä muille esimerkiksi prosessitekniikan kehityksessä. Yksi yhtiön saavutuksista oli 3D-transistorien kehitys 22 nanometrin valmistusprosessiin siirryttäessä.

Intel ei ole vielä valinnut Otellinille seuraajaa. Yhtiön johtokunta tulee valitsemaan seuraavan toimitusjohtajan, joka saattaa tulla yhtiön sisältä tai sen ulkopuolelta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

mcmopo
mcmopo
Juu intelin herruus x86:n kanssa onkin todella ansaittua. Mukaan mahtuu mukavasti muutamia lahjomisia, monopoliaseman väärinkäyttöä, kiristystä ja niin edelleen. Noista on tullut muutamia oikeusjuttuja vastaan mutta ne on vain pieni osa mistä on jäänyt kiinni.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

Pablope
Pablope
Tuskin se tämän herran aikaansaannoksia on(kiistaton herruus) ...toki kunnian vie kaikista muiden aikaansaannoksista toimitusjohtaja kun on

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Kansio hävisi uudelleen nimeämisessä resurssienhallinnassa 1 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1084 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Miten usb tv stick käyttöön win 10 64 bit 41 Windows -ongelmat
Biisiketju 4491 Vapaata keskustelua
Apple iPhone 11 Pro 64GB tähtiharmaa, Takuu 6kk, Espoo Otaniemi 1 Myydään
Linux Mint 19 32bit nykivä video kokoruututilassa 2 Linux -keskustelu
Puhelut nauhoittava softa 3 Vapaata keskustelua
Tietokoneen osat budjetti 3000e 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Lenovo ideapad 320 3 Kannettavat tietokoneet
Nopeustesti.com 3 Laajakaistaliittymät
Näytä lisää viestejä