AMD palkkasi pankin miettimään yhtiölle uutta suuntaa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD palkkasi pankin miettimään yhtiölle uutta suuntaa
AMD on palkannut JPMorgan Chase & Co -pankin miettimään yhtiön tulevaisuutta, mikä voisi tarkoittaa jopa yhtiön myymistä, kertoo uutistoimisto Reuters. AMD:n mukaan myyminen ei ole ensisijainen vaihtoehto,vaan yhtiölle yritetään löytää uusia markkinoita perinteisten PC-markkinoiden tilalle.

AMD:n ongelmana on kassan käyminen vähiin, mikä tarkoittaa sitä, että yhtiöllä ei ole paljoakaan liikkumavaraa uusien asioiden kokeiluun ja tutkimustyöhön, joka olisi elintärkeää selviytymisen kannalta pidemmällä tähtäimellä. Lisärahoituksen lähteeksi on harkittu esimerkiksi AMD:n tärkeiden patenttien myymistä.

Mobiililaitteiden korvatessa tietokoneen yhä useammassa tapauksessa, AMD:lla on yhä suurempia hankaluuksia kilpailla kutistuvista PC-markkinoista sirujätti Intelin kanssa. ARM-prosessoreilla varustetuttujen mobiililaitteiden nopea yleistyminen yllätti molemmat perinteiset prosessorivalmistajat, mutta Intelistä poiketen AMD:n kassassa ei ole rahaa kehittää kilpailukykyisiä tuotteita mobiilimarkkinoille.


Uutistoimisto Reutersin haastattelemien analyytikkolähteiden mukaan AMD voisi olla kiinnostava ostokohde nykyiselle ohjelmistoyritykselle, joka Applen tapaan haluaisi kontrolloida koko valmistusketjua laitevalmistuksesta sovelluskehitykseen. Toisaalta AMD:tä pidetään "vanhanajan yhtiönä", jonka myyminenkin saattaisi osoittautua hankalaksi.

AMD:n tilanne ei kuitenkaan ole pelkästään huono ja yhtiö on viime aikoina menestynyt esimerkiksi pelikonsoleiden piirivalmistajana sekä sulautettujen piirien valmistajana.

Silti tilanne näyttää pahalta, AMD:n osakkeen arvosta on hävinnyt yli 60 prosenttia tämän vuoden aikana, mikä tarkoittaa noin 1,4 miljardin markkina-arvoa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Chrome selain ja osoitepalkki 9 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 5358 Vapaata keskustelua
yle-areena.com 4 HD-kanavat
Ongelma: Läppärin html-tiedoston katsominen android-puhelimella 1 Android -keskustelu
Kuvien siirto/pelastaminen 7 Kannettavat tietokoneet
Potkupallon MM kisat Qatar 2022 2 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 144 PC:n pelit
Xiaomi 11T 13 Android -keskustelu
Kannettava taloustieteen opiskelijalle 3 Uutta kannettavaa ostamassa
PlayStation 5 -saatavuus 16 Playstation (PS4 ja PS5)
Näytä lisää viestejä