AfterDawn logo

Valve vahvisti uuden pelimoottorin olemassaolon

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Valven perustaja ja toimitusjohtaja Gabe Newell on vahvistanut, että yhtiöllä tosiaan on uusi pelimoottori työn alla. Aiempien paljastusten perusteella kyseessä saattaisi olla Source 2 -pelimoottori.

Newell mainitsi uudesta pelimoottorista kun 4chan-sivuston videopeleihin keskittyvä alalauta /v/ vieraili Valven päämajassa.

Vierailijat tiedustelivat Newelliltä, onko yhtiö kehittämässä seuraajaa vanhalle Source-pelimoottorille. Vastaukseksi Newell kertoi, että uuden moottorin parissa ollaan työskennelty jo jonkun aikaa.

Jatkokysymykseen siitä, onko kyseessä täysin uusi projekti, Newell vastaa ytimekkäästi kyllä.

Vastausten perusteella ei voi juuri tehdä pidemmälle meneviä johtopäätöksiä siitä, onko uudella pelimoottorilla jotain tekemistä kauan odotetun Half-Life 3 -pelin kanssa, mutta tekniikkaa nähdään todennäköisesti pelikäytössä ennemmin tai myöhemmin.


Alla runsaan 50 minuutin mittainen video vierailusta.

3 KOMMENTTIA

syrtek661/3

Erään toisen lähteen mukaan tämä ei tukisi enää Microsoft:n Directx vaan suoraan opengl:ää eli Valve olisi siirtymässä pois microsoft platfmista.

hannibal_pjv2/3

Se luultavasti olisi viisautta sillä se sallisi vapaamman liikkuvuuden esim. android pohjaisille laitteille, mutta, mutta... Ei se sinällään mitään takaa.

muppis3/3

Originally posted by syrtek66:

Erään toisen lähteen mukaan tämä ei tukisi enää Microsoft:n Directx vaan suoraan opengl:ää eli Valve olisi siirtymässä pois microsoft platfmista.


Ihan loogista, kun otetaan huomioon Valven panostus Linux -puolen pelaamiseen ja siellähän ei tunnetusti DirectX toimi natiivisti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT