Applen markkinaosuus tableteissa laskenut - Samsung nousussa

Kirjoittaja Sami Koivunen, | Kommentteja (4)

Applen markkinaosuus tableteissa laskenut - Samsung nousussa
Markkinatutkimusyhtiö IDC:n mukaan tablettien myynti kasvoi lähes 50 prosentilla verrattaessa tämän vuoden ja viime vuoden kolmannen vuosineljänneksen myyntilukuja. Valtaa tablet-markkinoilla pitää edelleen amerikkalaisjätti Apple 50,4 prosentin osuudella, mutta yhtiö on menettänyt markkina-asemiaan viime vuoden 59,7 prosentin lukemasta.

Vuoden aikana asemiaan ovat parantaneet eniten Samsung, jonka markkinaosuus tablet-markkinoilla kasvoi 6,5 prosentista 18,4 prosenttiin ja Amazon, joka sai 9 prosentin markkinaosuuden huolimatta siitä, että yhtiön ensimmäiset Kindle Fire -tabletit tulivat myyntiin vasta viime vuoden loppupuolella. Muita asemiaan parantaneita ovat Asus, joka paransi 3,8 prosentista 8,6 prosenttiin ja Lenovo, joka nousi 1,1 prosentista 1,4 prosenttiin. Kaikkien muiden tablet-laitteiden yhteenlaskettu osuus oli nyt 12,2 prosenttia, kun viime vuonna prosentti oli vielä 28,9.

IDC:n tutkimusjohtaja Tom Mainelli uskoo siihen, että merkittävä osa Apple-tablettien potentiaalisista ostajista odotti kolmannen neljänneksen ajan uuden iPad minin ilmestymistä. Mainelli kuitenkin epäilee, että nyt iPadin ilmestettyä laitteen korkea hinta saattaa karkoittaa mahdollisia ostajia. IDC:n Ryan Reith lisää, että kilpailijat ovat lisänneet painetta Applen suuntaan. Reithin mukaan Windows 8- ja Windows RT -pohjaisten tablettien myötä markkinoilla on nyt kolmas vakavasti otettava alusta tableteille.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

peex
peex
No ei mikään ihme. Sama tuote julkaistaan uudestaan ja uudestaan entistä korkeemmalla hintalapulla.
johtaja59
johtaja59
Win8 tableteista ei ainakaan tule olemaan vaaraa ennen Win8 yleistymistä. Joten lähitulevaisuudessa ainut voittaja on Android => Samsung.
kumikana
kumikana
Kuinkahan monelle tuon kalliin lelun ostajalle tulee yllätyksenä Flash-playerin puute..
mcmopo
mcmopo
Joo ei ainakaan pariin vuoteen ole vaaraa win8 tableteista. Monihan analyytikko on ennustanut että suuri osa odottaa inteliltä seuraavan sukupolven x86 arkkitehtuuriin perustuvia prosessoreita, jolloin tabletit voisivat korvata läppärit.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5055 Vapaata keskustelua
Ei kuvaa näytöllä ryzen 9 5900x:llä 8 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Powerdirector ei aukea 3 Android -keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 99 PC:n pelit
E3372s nettitikun asetukset 40 Laajakaistaliittymät
Webkamera jossa mikrofoni 2 Windows -ongelmat
Blue-rayn virtalähde 5 Blu-ray -keskustelu
Teams kokous kun tietokonressa ei kameraa 6 Windows -ongelmat
Päivitystä vai uutta? 7 Uutta tietokonetta ostamassa
Milä on turvallisin www osoite ladata teams 2 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä