AfterDawn logo

Uusi artikkeli: Windows 8 vs. Windows 7: Pelisuorituskyky testissä

Teemu Laitila Teemu Laitila
8 kommenttia

Microsoft julkaisi äskettäin uusimman Windows-version, jonka ulkoisessa olemuksessa on tapahtunut merkittäviä muutoksia. Uudenlainen käyttöliittymmä on saanut osakseen myös kehuja tuoreudestaan, mutta myös kritiikkiä sen vuoksi, että se ei sovellu erityisen hyvin hiirellä käytettäväksi.

Yksi uuden Windows 8:n kriitikoista on ollut Valven Gabe Newell, joka on kutsunut uutta Windowsia jopa "katastrofiksi". Mistä Newellin kritiikki kumpuaa? Otimme selvää, voiko pelaaja päivittää turvallisin mielin Windows 8 -järjestelmään.

Testasimme yhteensä kymmenen eri peliä sekä Windows 7 -järjestelmällä että Windows 8 -järjestelmällä. Lopputulosten perusteella Windows-päivitys ei ainakaan haittaa menoa pelikäytössä, kunhan muutamista yhteensopivuusongelmista päästään eroon.

Lue artikkeli täältä.

8 KOMMENTTIA

jani19871/8

tämän mukaan monikin peli ei ole yhteen sopiva link

mcmopo2/8

Kiinnostaisi kyllä enemmän tietää että miten vaikuttaa vanhempien näytönohjaimien vaikutus tuossa. Totta kai uusimmat ohjaimet tukevat tuota hyvin sillä ne ovatkin lippulaivoja joiden pitääkin toimia hyvin. Monilla on vielä vanhaa kalustoa ja eikös MS:n päivitystarjous yllä tammikuulle saakka. Eli kannattaako vanhemman kokoonpanon omistajien päivittää tulevaisuuden varalle vai ei?

johku123/8

Mitenkäs tossa uudessa winukassa toimii sovellusten lataus ulkopuoleisista lähteistä? Voiko toimia kuten win7 kanssa eli ladata kaikki sovellukset ilman windowsin sovelluskauppaa? Ja onko työpöytään mahdollista saada käynnistä valikko(siis vanhanmalliseen työpöytänäkymään)?

jani19874/8

voi ladata paitsi windows 8 rt versiossa

G0lden_Kebab5/8

vielä vähemmän syitä päivittää 7 > 8

Gathago6/8

Originally posted by johku12:

Mitenkäs tossa uudessa winukassa toimii sovellusten lataus ulkopuoleisista lähteistä? Voiko toimia kuten win7 kanssa eli ladata kaikki sovellukset ilman windowsin sovelluskauppaa? Ja onko työpöytään mahdollista saada käynnistä valikko(siis vanhanmalliseen työpöytänäkymään)?

Periaatteessa tämä uWindows 8 on täysin kuin 7, ohjelmat asennetaan kuten ennenkin. Lisäksi vain tuo uusi sovelluskauppa. Käynnistävalikon saa pienellä vaivalla asentamalla sitä varten ohjelma joka sen tuo takaisin. Alun jälkeen ei tämän käyttö ole sen hitaampaa tai vaikeampaa. Mutta ei kyllä läheskään mikään pakollinen päivitys mikäli omistaa jo Windows 7:n.
Eikä myöskään käytön kanssa hiirellä ole mitään ongelmia.

Itse päivitin tähän koska 29,90€ ei ole paha hinta laillisesta käyttiksestä ;)

Pihlis127/8

Ei kyllä innosta päivitellä win 8 ainakaan näiden testien pohjalta.

hannibal_pjv8/8

No hyvinkin kannattaa siirtyä win 8:n näiden testien perusteella. Ei ole mitään erityistä syytä päivittää win 7:skaan vaan voi aivan hyvin hypätä suorana win 8:n!
Riippuu siis siitä mistä päivittää... Noin keskimäärin käyttiksen päivittäminen ei kannata juuri koskaan, jollei rauta vaihdu samalla! (korjauspäivityksiä tietenkään luukuunottamatta)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT