Uusi artikkeli: Windows 8 vs. Windows 7: Pelisuorituskyky testissä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (8)

Uusi artikkeli: Windows 8 vs. Windows 7: Pelisuorituskyky testissä
Microsoft julkaisi äskettäin uusimman Windows-version, jonka ulkoisessa olemuksessa on tapahtunut merkittäviä muutoksia. Uudenlainen käyttöliittymmä on saanut osakseen myös kehuja tuoreudestaan, mutta myös kritiikkiä sen vuoksi, että se ei sovellu erityisen hyvin hiirellä käytettäväksi.

Yksi uuden Windows 8:n kriitikoista on ollut Valven Gabe Newell, joka on kutsunut uutta Windowsia jopa "katastrofiksi". Mistä Newellin kritiikki kumpuaa? Otimme selvää, voiko pelaaja päivittää turvallisin mielin Windows 8 -järjestelmään.

Testasimme yhteensä kymmenen eri peliä sekä Windows 7 -järjestelmällä että Windows 8 -järjestelmällä. Lopputulosten perusteella Windows-päivitys ei ainakaan haittaa menoa pelikäytössä, kunhan muutamista yhteensopivuusongelmista päästään eroon.

Lue artikkeli täältä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

8 kommenttia

jani1987
jani1987
tämän mukaan monikin peli ei ole yhteen sopiva link
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4. marraskuuta, 2012 @ 20:24
mcmopo
mcmopo
Kiinnostaisi kyllä enemmän tietää että miten vaikuttaa vanhempien näytönohjaimien vaikutus tuossa. Totta kai uusimmat ohjaimet tukevat tuota hyvin sillä ne ovatkin lippulaivoja joiden pitääkin toimia hyvin. Monilla on vielä vanhaa kalustoa ja eikös MS:n päivitystarjous yllä tammikuulle saakka. Eli kannattaako vanhemman kokoonpanon omistajien päivittää tulevaisuuden varalle vai ei?

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

johku12
johku12
Mitenkäs tossa uudessa winukassa toimii sovellusten lataus ulkopuoleisista lähteistä? Voiko toimia kuten win7 kanssa eli ladata kaikki sovellukset ilman windowsin sovelluskauppaa? Ja onko työpöytään mahdollista saada käynnistä valikko(siis vanhanmalliseen työpöytänäkymään)?
jani1987
jani1987
voi ladata paitsi windows 8 rt versiossa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab
vielä vähemmän syitä päivittää 7 > 8
Gathago
Gathago
Originally posted by johku12:
Mitenkäs tossa uudessa winukassa toimii sovellusten lataus ulkopuoleisista lähteistä? Voiko toimia kuten win7 kanssa eli ladata kaikki sovellukset ilman windowsin sovelluskauppaa? Ja onko työpöytään mahdollista saada käynnistä valikko(siis vanhanmalliseen työpöytänäkymään)?
Periaatteessa tämä uWindows 8 on täysin kuin 7, ohjelmat asennetaan kuten ennenkin. Lisäksi vain tuo uusi sovelluskauppa. Käynnistävalikon saa pienellä vaivalla asentamalla sitä varten ohjelma joka sen tuo takaisin. Alun jälkeen ei tämän käyttö ole sen hitaampaa tai vaikeampaa. Mutta ei kyllä läheskään mikään pakollinen päivitys mikäli omistaa jo Windows 7:n.
Eikä myöskään käytön kanssa hiirellä ole mitään ongelmia.

Itse päivitin tähän koska 29,90€ ei ole paha hinta laillisesta käyttiksestä ;)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5. marraskuuta, 2012 @ 17:25

PÖYTÄKONE; Gigabyte GA-Z77X-D3H | INTEL 2550K @ 4,5 Phanteks ph-tc14cs | XFX R9 280X Black Double Dissipation Edition | Grandia GD08 | HyperX 2x4GB | Corsair TX550M 550W | Corsair 60GB SSD
HTPC/SERVER; Asus F1A75-M | A8 3850 Llano with Kozuti | HyperX 4GB | Grandia GB05B | 2 X Western Digital 1,5TB | Corsair TX550M 550W
REITITIN: Asus RT-N66U

Pihlis12
Pihlis12
Ei kyllä innosta päivitellä win 8 ainakaan näiden testien pohjalta.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
No hyvinkin kannattaa siirtyä win 8:n näiden testien perusteella. Ei ole mitään erityistä syytä päivittää win 7:skaan vaan voi aivan hyvin hypätä suorana win 8:n!
Riippuu siis siitä mistä päivittää... Noin keskimäärin käyttiksen päivittäminen ei kannata juuri koskaan, jollei rauta vaihdu samalla! (korjauspäivityksiä tietenkään luukuunottamatta)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
google tili kaapattu 106 Windows -ongelmat
Biisiketju 5296 Vapaata keskustelua
Uutta näyttöä 27" n:300e 1 Tietokoneen näytöt
RTX 3060 12gb 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Nettiyhteyden jakaminen pöytäkoneeseen 11 Android -keskustelu
katoavat ketjut 71 Palautetta ylläpidolle
Windows 10 - Keskustelu 1234 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 217 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä