Inteliltä uusi SSD-asema 20 nanometrin NAND-muisteilla

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Inteliltä uusi SSD-asema 20 nanometrin NAND-muisteilla
Intel on julkaissut uuden SSD 335 -aseman, joka perustuu yhtiön omiin 20 nanometrin tekniikalla valmistettuihin muistipiireihin. SSD 335 on nimensä mukaisesti aiemman SSD 330 -mallin seuraaja ja jo pienestä mallinumeron kasvusta voi päätellä kyseessä olevan lähinnä pienen päivityksen.

Käytännössä SSD 335 ei eroa edeltäjästään muuten kuin pienemmällä prosessilla valmistetun muistin osalta. Se perustuu edellen SandForcen SF-2281-ohjaimeen ja myös ilmoitetut siirtonopeudet ovat pysytelleet samoina.

Intelin mukaan asema lukee peräkkäistä dataa 500 megatavua sekunnissa ja kirjoittaa 450 Mt/s. Neljän kilotavun satunnaislukunopeus on aiemman mallin tapaan 42 000 IOPS ja kirjoitusnopeus 52 000 IOPS.

Asemasta on aluksi tulossa tarjolle pelkästään 240 gigatavun kokoinen versio, jonka taustalla on uuden muistityypin alkuvaiheen pienemmät saannot. Intelin virallinen myyntihinta 240 gigatavun mallille on 184 dollaria, mikä on erittäin kilpailukykyinen omassa kokoluokassaan. Valmistaja lupaa asemalle edelleen kolmen vuoden takuun.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista