AfterDawn logo

Google julkaisi Nexus 10:n -- näyttö yltää iPadin tasolle

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
7 kommenttia

Google on julkaissut Android 4.2:n lisäksi 10,055 tuuman kosketusnäytöllä varustetun Nexus 10 -tabletin.

Laitteen näytön tarkkuus yltää huhujen mukaisesti 2560x1600 pikseliin. Dpi-luvun perusteella kyseessä on Applen iPadiä tarkempi näyttö (300 vs. 264). Ensimmäisten subjektiivisten arvioiden mukaan Nexus 10:n True RGB Real Stripe PLS -näyttö yltää samalle tasolle kuin iPadin Retina-näyttö.

Samsungin valmistaman tabletin rautaan on panostettu muiltakin osin. Prosessorista löytyy kaksi ARM Cortex-A15 -ydintä ja grafiikkaohjain on mallia Mali T604. Mukana on kahden gigatavun edestä keskusmuistia. Tabletilla voidaan toistaa HD-tasoista elokuvaa 9.000 milliampeeritunnin akun ansiosta yhteensä yhdeksän tunnin ajan. Nexus 10:n pääkameralla voidaan ottaa viiden megapikselin still-kuvia. Muista omiaisuuksista mainittakoon kaksi NFC-sirua (edessä ja takana), 1,9 megapikselin etukamera sekä micro-USB- ja micro-HDMI-portit.


16 ja 32 gigatavun variantteina saatavasta Nexus 10:stä on tarjolla vain WLAN-versio. Tallennustilaltaan pienin versio maksaa 399 dollaria ja suurin 499 dollaria. Nexus 10:n myynti alkaa valituilla markkinoilla Google Play -kaupassa 13. marraskuuta.

7 KOMMENTTIA

fweafw (vahvistamaton)1/7

RETINA-tason näyttö tarkoittaa sitä että pikselitiheys on niin suuri ettei ihmissilmä kykene erottamaan yksittäisiä pikseleitä. Google Nexus 10:ssä on siis RETINA-näyttö.

Xtrim2/7

Originally posted by fweafw:

RETINA-tason näyttö tarkoittaa sitä että pikselitiheys on niin suuri ettei ihmissilmä kykene erottamaan yksittäisiä pikseleitä. Google Nexus 10:ssä on siis RETINA-näyttö.

Huomaa myös se, että Retina -nimitys on täysin applen keksimä, eikä mikään yleinen standardi.

Orobash3/7

Jos aloitetaan pilkun viilaus.. itseasiassa Retina (=Verkkokalvo) ei ole applen keksimä.. Apple keksi vaan käyttää sitä markkinoinnissa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Verkkokalvo/

shx4/7

Originally posted by Orobash:

Jos aloitetaan pilkun viilaus.. itseasiassa Retina (=Verkkokalvo) ei ole applen keksimä.. Apple keksi vaan käyttää sitä markkinoinnissa.

Jos jatketaan pilkun viilausta, kukaan ei sanonut, että sana retina on Applen keksimä. Sanottiin, että näytön nimittäminen Retina-näytöksi on Applen keksimä juttu.

riski5/7

3G versio ni ostan heti.

Ranvier6/7

Pistää ihmetyttämään, että miksi Google käyttää tuota kännyköiden käyttöliittymää myös tableteissaan, eikä sitä tablettien omaa. No, mutta saahan sen pienellä kikkailulla vaihdettua.

Taeco7/7

En vieläkään ymmärrä kuka oikeesti ottaa valokuvia tabletilla. Mitä sillä kuvataan? Haaroväliä kun sitä käytetään sylissä? Yhtä hyödyllistä, kuin pöytäkoneen näytössä olisi etu- ja takakamera.

Jos joku omistaa tabletin, hänellä on TODENNÄKÖISESTI yli viiden megapikselin kameralla varustettu kännykkä taskussaan, jota hän luultavasti käyttää muutenkin mielummin kuvan ottamiseen. Plus että se kännykkä on mukana aina, tabletti ei. Kaivaisitko tablettisi esiin kuvataksesi, vai mielummin kännykän taskusta? Lisäksi kännykällä kuvaaminen näyttää paljon vähemmän koomiselta.

Laittaisivat mielummin full HD etukameran videopuheluja varten ja ei ollenkaan takakameraa. Tai sitten käyttäisivät siihen takakameraan palavan rahan siihen puuttuvaksi jääneeseen 3G siruun.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT