Microsoft: julkaisemme lisää laitteita, jos niille nähdään tarvetta

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Microsoft: julkaisemme lisää laitteita, jos niille nähdään tarvetta
Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer ei kainostele yhtiön uutta roolia myös laitevalmistajana. Ballmer kertoo BBC:lle, että yhtiö on valmis myös uusien laitteiden julkaisuun, jos niille nähdään markkinoilla tarvetta.

Ballmerin mukaan yhtiön laitejulkistusten tavoitteena on nostaa koko ekosysteemin rimaa korkeammalle ominaisuuksien suhteen. "Voidaanko sanoa, että Microsoft tulee julkaisemaan lisää laitteita? Totta kai niin tapahtuu... Jos havaitsemme mahdollisuuden laitteiden nostamisessa uudelle tasolle, me myös teemme sen", Ballmer kommentoi BBC:n mukaan.

Tähän mennessä Microsoft on julkaissut oman Surface-tablettinsa, jonka ennakkomyynti alkoi vime viikolla. Huhuissa on liikkunut myös Microsoftin omaa tuotantoa oleva puhelin, jonka olemassaolosta tunnutaan olevan varmoja monella taholla. Kysymys on lähinnä siitä, onko oma puhelin pelkkä varasuunnitelma, jos muiden valmistajien laitemyynti sakkaa, vai havitteleeko Microsoft Applen tapaan isompaa siivua oman käyttöjärjestelmänsä laitemyynnistä.

Microsoftin perinteiset laitevalmistajakumppanit ovat suhtautuneet yhtiön uuteen rooliin eri tavoin. Acerin toimitusjohtaja kommentoi Financial Timesille, että Microsoftin laitevalmistus uhkaa järkyttää koko ekosysteemiä, kun taas Dellillä Surface-tabletti nähtiin pakollisena siirtona koko ekosysteemin painoarvon kasvattamiseksi.


Microsoftin puhelinpuolen merkittävin kumppani on edelleen Nokia, jonka toimitusjohtaja Steven Elopia MS:n puhelinsuunnitelmat eivät tunnu häiritsevän. Elop ajattelee asiaa laajemmin koko ekosysteemin kannalta ja viime viikolla toimitusjohtaja toivotti kaikki mahdolliset toimijat tervetulleiksi Windows Phone -järjestelmän pariin.

Microsoftin Windows 8 -järjestelmä julkaistaan tänään ja Windows Phone 8 -järjestelmän virallisen julkaisun vuoro on maanantaina.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1178 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Miten pystyn muuttamaan rajoittuneessa Windowsissa merkit Õ, õ, ÷, merkeiksi å, ä, ö? 1 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 197 Windows -ongelmat
Lenovo T510 Win7-Win10 ongelma. 36 Ajuri- ja softaongelmat
HP Spectre x360 convertible 13-ac0XX 1 Myydään
chromecast ongelmia 4 WLAN ja lähiverkot
Elisa viihde premium 3 HD-kanavat
Biisiketju 5213 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 47 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 115 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä