Microsoft: julkaisemme lisää laitteita, jos niille nähdään tarvetta

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Microsoft: julkaisemme lisää laitteita, jos niille nähdään tarvetta
Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer ei kainostele yhtiön uutta roolia myös laitevalmistajana. Ballmer kertoo BBC:lle, että yhtiö on valmis myös uusien laitteiden julkaisuun, jos niille nähdään markkinoilla tarvetta.

Ballmerin mukaan yhtiön laitejulkistusten tavoitteena on nostaa koko ekosysteemin rimaa korkeammalle ominaisuuksien suhteen. "Voidaanko sanoa, että Microsoft tulee julkaisemaan lisää laitteita? Totta kai niin tapahtuu... Jos havaitsemme mahdollisuuden laitteiden nostamisessa uudelle tasolle, me myös teemme sen", Ballmer kommentoi BBC:n mukaan.

Tähän mennessä Microsoft on julkaissut oman Surface-tablettinsa, jonka ennakkomyynti alkoi vime viikolla. Huhuissa on liikkunut myös Microsoftin omaa tuotantoa oleva puhelin, jonka olemassaolosta tunnutaan olevan varmoja monella taholla. Kysymys on lähinnä siitä, onko oma puhelin pelkkä varasuunnitelma, jos muiden valmistajien laitemyynti sakkaa, vai havitteleeko Microsoft Applen tapaan isompaa siivua oman käyttöjärjestelmänsä laitemyynnistä.

Microsoftin perinteiset laitevalmistajakumppanit ovat suhtautuneet yhtiön uuteen rooliin eri tavoin. Acerin toimitusjohtaja kommentoi Financial Timesille, että Microsoftin laitevalmistus uhkaa järkyttää koko ekosysteemiä, kun taas Dellillä Surface-tabletti nähtiin pakollisena siirtona koko ekosysteemin painoarvon kasvattamiseksi.


Microsoftin puhelinpuolen merkittävin kumppani on edelleen Nokia, jonka toimitusjohtaja Steven Elopia MS:n puhelinsuunnitelmat eivät tunnu häiritsevän. Elop ajattelee asiaa laajemmin koko ekosysteemin kannalta ja viime viikolla toimitusjohtaja toivotti kaikki mahdolliset toimijat tervetulleiksi Windows Phone -järjestelmän pariin.

Microsoftin Windows 8 -järjestelmä julkaistaan tänään ja Windows Phone 8 -järjestelmän virallisen julkaisun vuoro on maanantaina.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Audacity, äänen parantaminen. 1 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 4698 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2169 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 51 PC:n pelit
Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi 18 Windows -ongelmat
Television ja läppärin yhdistäminen 8 Televisiot
Latausjohto irti vai ei? 3 Kannettavat tietokoneet
Bitlocker-salaamisen nopeus täyteen kovalevyyn 6 Windows -ongelmat
Topfield-2400 lukituksen poisto 6 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Microsoft Edge - Keskustelu 1 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä