AfterDawn logo

Huhu: Windows 7 ei tule saamaan toista Service Packia

Teemu Laitila Teemu Laitila
6 kommenttia

Microsoft ei välttämättä julkaise toista Service Pack -päivitystä Windows 7 -järjestelmään, jos on uskominen The Register sivuston tietolähteitä. Yhtiö ei kuitenkaan aio lopettaa päivitystä kokonaan, vaan uusia ominaisuuksia ja korjauksia julkistettaisin edelleen pienemmissä erissä.

Toisen Service Pack-päivityksen julkaisua on alettu pikku hiljaa odotella, mutta The Registerin lähteet väittävät vuonna 2010 julkaistun SP1-päivityksen jäävän viimeiseksi viralliseksi Service Pack-paketiksi. Uudet päivitykset julkaistaisiin normaaliin tapaan kuukausittain niin kauan kuin käyttöjärjestelmälle on luvattu virallista tukiaikaa.

Microsoft ei ole kommentoinut The Registerin väitteitä, joten ei voida sanoa koskeeko isompien päivityspakettien julkaisun loppuminen pelkästään Windows 7 -järjestelmää vai onko yhtiöllä tarkoitus luopua Service Pack-päivityksistä kokonaan.


Tähän mennessä Windows-versiot ovat saaneet Service Pack-päivityksiä vaihtelevasti. Vuonna 2001 julkaistu Windows XP sai kolme päivitystä, joista viimeisin vuonna 2008 eli seitsemän vuotta alkuperäisen julkaisun jälkeen. Windows Vista sai kaksi päivitystä ja Windows 7 on saanut tähän mennessä yhden SP-päivityksen.

6 KOMMENTTIA

DjZorlag1/6

Eipä noita service päkkejä taideta tarvitakkaan. Ellei sitten tahdota helpottaa Win 7:n puhdasta asentamista. (ei tarvitsisi asentaa viittäsataa eri päivitystä)

Tätähän microsoft ei tietenkään halua. Windows kasiahan sitä piti myydä. :)

avthein2/6

Eiköhän väki kyllästy micro$oftin hötkyilyyn ja toimivien tuotteiden tahalliseen "vanhentamiseen". Näemmä Vistasta ei ole opittu mitään...

Oisqi3/6

On muuten aika paljon kirjotusvirheitä. Häiritsevän paljon.

squi4/6

Originally posted by Oisqi:

On muuten aika paljon kirjotusvirheitä. Häiritsevän paljon.

Pahoittelut typoista, korjasin kaksi.

stageout5/6

Tämä viestii MS:n uudesta, lapsenomaisesta ja täysin hölmöstä komento- ja käskyttelypolitiikasta. Josta suurimpien firma-asiakkaiden ATK-pomot tuskin tulevat pitämään. Sitten pätkänkään vertaa: Jos jotain hipelöidä pitää - hipelöinnin kohde ei ainakaan ole tietokoneen ruutu.
Vista oli käytännön tietotekninen fiasko. 7 näytti jo hetken lupaavalta, mutta jos päivityspaketit jätetään hikiselle 1-tasolle (8 hyväksi) - metsään mennään ja kovaa.
Kansa on konservatiivista. Varsinkin se enemmistö, joille PC on jotain muutakin kuin hetken hipelöintikohde viimeisimpien trendien perässä. Meille PC on edelleen työväline ja me käytämme edelleen näppistä ja hiirtä.
Edessä on siis käyttiksen vaihto. Linux-systeemit jäävät tässä vaiheessa jo suosiolla nuorille leijonille, joilla riittää intoa itse kehitellä rautojaan. Mukavan letkeä, harmiton ja huoleton Apple nykyisellään kelpaa hyvin.
Koska koneen perusedellytykset täysipainoiseen työhön säilynevät edelleen tallella.

Curvy26/6

Varmaankin kasin hyväks mennään, kun seiskan ohjelmat pyörii siinä ihan täysiään. Latasin viime yönä, kun tuli Microsoftilta viestiä, tosin lähes vuos sitten olin kehittelemässä sitä, eli kerroin missä on ongelmia.
Saa nyt ajastaan nähdä miten vakaa tää on ja miten muut laitteet pelittää tään kanssa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT