Gartner ennustaa Androidin ohittavan Windowsin vuonna 2016

Kirjoittaja Valtteri Ahonen, | Kommentteja (5)

Gartner ennustaa Androidin ohittavan Windowsin vuonna 2016
Windows-laitteita on tänä vuonna käytössä mukaan 1,5 miljardia kappaletta. Googlen Android-käyttöjärjestelmään perustuvia laitteita on 608 miljoonaa. Jos ennusteita on uskominen, kääntyy järjestys toisin päin vuonna 2016, kertoo Reuters.

Gartnerin mukaan vuoden 2016 loppuun mennessä Android-laitteita on 2,3 miljardia. Windows-pohjaisten laitteiden määrä kasvaa myös, mutta jää ennusteen mukaan 2,28 miljardiin. Valta-aseman kääntyminen olisi suuri mullistus koko tietotekniikka-alalle, jota Windows on hallinnut käytännöllisesti katsoen viimeiset parikymmentä vuotta. Microsoftilla on kuitenkin ollut vaikeuksia siirtyä mobiiliteknologiaan. Puhelimista sen osuus on vain kolmen prosentin luokkaa.

Googlen omistama Android on kasvanut hetkessä suureksi tekijäksi käyttöjärjestelmäbisneksessä. Vuonna 2008 markkinoille tullut järjestelmä hallitsee kahta kolmasosaa älypuhelimista ja viimeisimmän tiedon mukaan yli 40 prosenttia tableteista.


Edellisen vuosineljänneksen ainaka perinteisten tietokoneiden myynti putosi 8 prosenttia. Ihmiset ostavat yhä enemmän tabletteja ja älypuhelimia. Tämänkin valossa Gartnerin ennuste kuulostaa hurjalta, mutta ei lainkaan mahdottomalta. Paljon riippuu siitä, kuinka hyvin ihmiset ottavat omakseen loppuviikosta julkaistavan Windows 8:n.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

MursuMafia72
MursuMafia72
Ei kyllä noin pitkään kestä. Enkä usko että microsoftin asema tulee parantumaan, tai varsinkaan noin paljon nousemaan.
jos
jos
Originally posted by MursuMafia72:
Ei kyllä noin pitkään kestä. Enkä usko että microsoftin asema tulee parantumaan, tai varsinkaan noin paljon nousemaan.

Mihin perustat käsityksesi?

PS. En ole puolesta enkä vastaan.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Mobiililaitteiden merkitys tulnee vain kasvamaan, joten ei mitenkään mahdotonta. Mutta suuren yleisön liikkeitä on hankala ennustaa pitkällä aikavälillä. Mutta jos Android tarjoaa Matti Meikäläiselle samat palvelut edullisemmin kuin MS, niin ei tämä mahdoton tilanne ole.

Kyllä minä uskon, että MS-tulee kanssa myymään mobiililaitteita ihan merkittäviä määriä. Luultavasti paljon enemmän, kuin pöytäkonepuolella tullaan ikinä enää pääsemään. Eli strategisesti siirtyminen mobiiliystävälliseen Modern UI:n on ihan perusteltua. Se, tykkääkö maksava yleisö siitä, on MS:n kannalta aika merkityksetön, jos mobiilipuoli vain saadaan kunnolla liikkeelle!
perhana
perhana
En kyllä tiedä onko nyt aivan oikein tilastoida samaan sarjaan mobiili-käyttöjärjestelmät ja tietokone-käyttöjärjestelmät, ja sitten sanoa että android ohittaa järjestelmien määrässä windowsin.
Kyse on kuitenkin aivan eri kohderyhmälle tarkoitetuista järjestelmistä, android on mobiililaitteille, ja windows tietokoneille, ja veikkaan että suurimmalla osalla android-laitteen omistavista on lisäksi myös windows-tietokone.
Android kasvattaa osuuttaan juuri siksi että suuri osa nykypuhelimista on jo jonkinlaisia älypuhelimia, ja koska tarjolla on paljon edullisia android-puhelimia, tottakai niitä myydään enemmän koska keskihintaisissa puhelimissa myyntimäärät tuppaa olemaan suurempia... mutta jos joku peruspuhelimen käyttäjä ostaa vaikkapa edullisen galaxy gion, tarkoittaako se sitä että hän siirtyy windows-tietokoneen käyttäjästä android-laitteen käyttäjäksi? ei, vaan hän ottaa windowsin lisäksi androidin.
Lumikki
Lumikki
Joo samaa mieltä että mobiili käyttikset ja tietokone käyttikset eivät kuulu samaan sarjaan. Muuten pitää ottaa kaikkien muidenkin laitteiden käyttikset mukaan. Käynnykällä ja PC-tietokoneella ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Muuten esimerkiksi minun digiboxi kuuluu myös listaan, koska sillä pystyy tekemään monia samoja asioita.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28. lokakuuta, 2012 @ 19:54

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Mitä pelejä pelaat? 9 PC:n pelit
Windows 11 - Keskustelu 140 Windows -ongelmat
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 8 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1149 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
C kasetilta musaa läppäriin 15 Mediasoittimet
Biisiketju 5073 Vapaata keskustelua
Päivitystä vai uutta? 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Teams sovellus 3 Vapaata keskustelua
Xbox one S vs X 1 Xbox One
PlayStation 5 -saatavuus 7 Playstation (PS4 ja PS5)
Näytä lisää viestejä