AfterDawn logo

Windows 8 kulkee pian aina mukana Kingstonin Workspace-muistitikulla

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

Kingston on julkaissut uusia Windows to Go -sertifioituja Workspace USB-muistitikkuja. Boottaaviin tikkuihin voi tallentaa toimivan Windows 8 Enterprisen kaikkine tiedostoineen ja tarpeellisine ohjelmineen.

Uudet USB 3.0 -tikut on ensisijaisesti tarkoitettu IT-ammattilaisten työkäyttöön. Niiden avulla oma työasema kulkee aina mukana. Workspace-luokan tikut tulevat myyntiin 32, 64 ja 128 GB:n kokoluokissa, joista viimeistä tulee saamaan vain tilauksesta.

Windows to Go on Windows 8 Enterprisen ominaisuus, joka mahdollistaa lähes täysimittaisen Windows-kokemuksen siirtämisen boottaavalle muistitikulle. Yritysten on mahdollista hallinnoida tikulla olevia imageja samaan tapaan kuin perinteisiä työpöytä-imagejakin.

Muutamia erojakin kuitenkin löytyy, sillä esimerkiksi Windows to Go -tikulta käynnistettäessä PC:n omat kiintolevyt eivät turvallisuussyistä oletuksena mene päälle laisinkaan. Samaten tikku ei normaalia Windowsia ajaessa tule näkyviin tavalliseen tapaan. Windows to Go -tikkuja ei ole tarkoitettu tavanomaiseen tiedostojen säilytykseen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT