Applelta päivittynyt Mac mini ja ällistyttävän ohut iMac

Kirjoittaja Sami Koivunen, | Kommentteja (7)

Applelta päivittynyt Mac mini ja ällistyttävän ohut iMac
Amerikkalaisjätti Apple julkaisi tiedotustilaisuudessaan muiden muassa pitkästä aikaa päivittyneen Mac minin ja ohuimmasta kohdasta ainoastaan 5 millimetriä ohuen iMacin.

Apple kertoi päivittävänsä Mac mini -mikrotietokonettaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2011 puolivälin. Uuden Mac minin halvemmassa versiossa on kaksiytiminen 2.5 Ghz:n taajuudella toimiva i5 -suoritin, neljä gigatavua RAM-muistia ja 500 gigatavua tallennuskapasiteettia. Halvemman Mac minin suositushinta alkaa 599 dollarista.

Kalliimmassa serverikäyttöön tarkoitetusta versiosta löytyy neljäytiminen 2.3 Ghz:n taajuudella toimiva i7 -suoritin kahdella yhden teratavun asemalla. Mac minin molemmat mallit tulevat myyntiin välittömästi.

Uusi iMac tulee myyntiin kahtena mallina: 27-tuumainen 2560 x 1440 -näytöllä ja 21.5-tuumainen 1920 x 1080 -näytöllä. Molemmissa malleissa on 178 asteen katselukulma. Laitteiden sisältä löytyy mallista riippuen joko Core i5 tai -i7 -suoritin, neljä USB 3.0 -liitäntää ja Applen uusi Apple Fusion Drive eli 128 gigatavun SSD-asema ja joko yhden tai kahden teratavun kovalevyasema. Uuden tekniikan avulla Apple yhdistää SSD-aseman ja tavallisen aseman käytön optimaalisesti käyttäjän kannalta.


Uuden iMacin mukana tulee tutusti langaton näppäimistö ja hiiri. Pienempi iMac sisältää 2.7 GHz:n taajuudella toimivan i5 -suorittimen, kahdeksan gigatavua RAM-muistia ja yhden teratavun kovalevyaseman lähtöhinnalla 1299 dollaria. Kalliimman 27-tuumaisen mallin lähtöhinta on 1799 dollaria. Halvemman mallin toimitukset alkavat ensi kuussa ja kalliimman joulukuussa.

Alla iMac-mallin kehitys vuosien saatossa. Kuvasta käy hyvin ilmi myös uusimman mallin todellinen paksuus.Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

7 kommenttia

ep_
ep_
Viisi milliä taitaa olla vain tuon ohuin kohta. Ainakin tuon alemman kuvan perusteella vaikuttaisi, että tuossa jalustan ja tuon itse koneen liitoskohdassa olisi tuollainen kohouma. Eli siis paksuuntuisi laidoilta kohti keskiosaa. En ole varma, mutta näyttäisi sille. Mitä muut sanoo? Eikö näy tuossa jalustan liitoskohdassa (käden luona) tuollainen paksumpi alue tuossa koneessa?

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Kaakatus
Kaakatus
http://www.theverge.com/2012/10/23/3544...-images#3886539

Maksimisyvyys 6,9" sisältäen jalustan.

Antec P180B, Asus P5K, Intel Q9550 @ 3.6GHz, Ati HD 6950, WD 320GB&2TB, Samsung 2x1TB&750Gt, 8192Mb DDR2 800MHz, Creative X-FI Platinium, Sennheiser HD-555, Behringer Truth B2030 Aktiivit, M-Audio Fast Track Pro.

Siggy
Siggy
Originally posted by Kaakatus:
http://www.theverge.com/2012/10/23/3544222/apple-21-5-27-inch-imac-press-images#3886539

Maksimisyvyys 6,9" sisältäen jalustan.
Ei kait kukaan halua mitata tuon syvyyttä jalustan kanssa? :) Kuvista päätellen ehkä parin tuuman luokkaa paksu ilman jalustaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23. lokakuuta, 2012 @ 22:30

Matti Vähäkainu
Staff member

zordo
zordo
Originally posted by Siggy:
Originally posted by Kaakatus:
http://www.theverge.com/2012/10/23/3544222/apple-21-5-27-inch-imac-press-images#3886539

Maksimisyvyys 6,9" sisältäen jalustan.
Ei kait kukaan halua mitata tuon syvyyttä jalustan kanssa? :) Kuvista päätellen ehkä parin tuuman luokkaa paksu ilman jalustaa.
Ei hirveitä tuulettimia saa prossulle sitten. Taitaa olla macin aika ohi muussa kuin köykäisessä fotarikäytössä ja nettiselauksessa. Vastaavalla rahalla kun saa jo totaalista tehoakin, eikä noiden intelin tehokkaimpien core i7 prossujen virrankäyttö idlenä ole mitään suurta. En muutenkaan ole ymmärtänyt tuota näytönohuuden hehkutusta tietokoneissa ja tv:ssä. Ei kai sillä ole mitään väliä että onko se 8cm vai 2cm paksu. Mieluummin laatuosista tehty ja ilman mitään tulostimista tuttuja käyttötuntilaskureita jotka estävät laitteen käytön kun valmistajan mielestä olisi jo aika ostaa uusi.
roponen
roponen
iPad mini sitä, iPad mini tätä.. Tuo iMac se oli näiden julkkareiden todellinen tähti. Ainakin omaa silmää kyllä hivelee tuo ulkonäkö.

Vaan liekö tuossa fusion tekniikassa mitään uutta mitä ei esim. seagatelta olisi hybridilevyn nimellä saanut jo tovin?
jartar
jartar
Mitä ohuempi niin sitä ahtaammat tilat ja sitä hankalampaa on jäähdytys. Tuommoisella iMacin oikein ohuella rakenteella kaivetaan verta nenästä joka näkyy laitteen kestossa. Toki ohut rakenne on tyylikkäämpi, mutta ei siitä ole mitään käytännön hyötyä, eikä siinä ole järkeä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24. lokakuuta, 2012 @ 16:34

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

roponen
roponen
Originally posted by jartar:
Mitä ohuempi niin sitä ahtaammat tilat ja sitä hankalampaa on jäähdytys. Tuommoisella iMacin oikein ohuella rakenteella kaivetaan verta nenästä joka näkyy laitteen kestossa. Toki ohut rakenne on tyylikkäämpi, mutta ei siitä ole mitään käytännön hyötyä, eikä siinä ole järkeä.
Sama kävi mielessä. Jotenkin tuntuisi että ahtaalla designillä kaivettaisiin jäähdytyksen kannalta verta nenästä. Mutta toisaalta.. eihän se ilman määrä tietokoneen kotelon sisällä toimi kuin puskurina ja jäähdytys tapahtuu tehokkaalla ilman kierrolla. Ja ehkä imacin tapauksessa myös johtamalla lämpöä passiivisesti alumiinirungon kautta ulos? (Spekulointia, en tunne toteutusta)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5277 Vapaata keskustelua
Läppäriä opiskeluun 5 Uutta kannettavaa ostamassa
Samsung Smart Switch tietojen siirto 1 Android -keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1201 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 132 PC:n pelit
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 54 Vapaata keskustelua
YLE Areena 13 Vapaata keskustelua
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 18 Laajakaistaliittymät
Samsung Xpress c430W värilaserin kuvayksikkö lopussa 24 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Winamp asetukset 2 Keskustelua musiikkiohjelmista
Näytä lisää viestejä