AfterDawn logo

Apple julkaisi 13 tuuman MacBook Pro -kannettavan Retina-näytöllä

Teemu Laitila Teemu Laitila

Apple on odotetusti julkaissut uuden 13 tuuman kokoisen MacBook Pro-kannettavan, joka on jo aiemmin esiteltyjen isompien mallien tapaan varusteltu niin sanotulla Retina-näytöllä.

Merkittävin uudistus on näyttö, jonka resoluutio on 2560x1600 eli pikseleitä löytyy nelinkertainen määrä aiempaan malliin verrattuna. Apple lupaa näyölle 178 asteen katselukulmat ja 300 nitsin kirkkauden sekä 75 prosenttia vähemmän heijastuksia.

Isompien versioiden tapaan uutukaisen koteloa on ohennettu ja se on Applen mukaan 20 prosenttia edeltäjäänsä ohuempi. Ohuus on saatu aikaan muun muassa jättämällä pois optinen asema. Tarjolla on kuitenkin kaksi Thunderbolt-liitäntää, kaksi USB 3.0 -liitäntää, HDMI-ulostulo, SD-kortinlukija, kuulokeliitäntä sekä MagSafe 2 -virtaliitin.


15 ja 13 tuuman Retina-näytöillä varustetut MacBook Pro -mallit

Prosessorina on tarjolla Intelin kaksiytiminen Ivy Bridge -arkkitehtuuriin perustuva Core i5 -prosessori, joka toimii 2,5 GHz:n taajuudella. Muistia löytyy kahdeksan gigatavua ja perusmalli on varustettu 128 gigatavun SSD-asemalla. Halvin malli on hinnoiteltu 1699 dollariin eli 500 dollaria korkeammalle kuin aiempi malli. Toimitukset alkavat välittömästi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT