Apple esitteli käteen mahtuvan iPad minin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

Apple esitteli käteen mahtuvan iPad minin
Apple on julkistanut tänään odotusten mukaisesti uuden aiempaa pienemmän version iPad-taulutietokoneesta, joka fokusoituu 9,7-tuumaista veljeään paremmin opetuskäyttöön ja sähköisten kirjojen lukulaitteeksi. Samalla Apple esitteli uuden iBooks-sovelluksen ja iBook Author -työkalun.

Laitteesta on kiertänyt huhuja jo viime keväästä lähtien ja kierrokset huhumyllyssä vain lisääntyivät syksyn lähestyessä. Kiinnostus California Theatressa järjestettyä erikoistilaisuutta kohtaan oli tämän vuoksi taattu.

IPad mini -nimen saaneen laitteen näytön koko on 7,9 tuumaa ja sen resoluutio on sama kuin iPad 2:ssa (1024x768 px). Aivan kuten huhuissa ounasteltiinkin. Pienuus näkyy painossakin -- se painaa alle 310 grammaa, eli alle puolet vähemmän kuin suurempi iPad. Apple käytti julkistustilaisuutta hyväkseen osoittaakseen, että iPad mini on parempi kuin kilpailijoiden vastaavan kokoluokan mallit. Mini-versiosta löytyy A5-suoritin, FaceTime HD -kamera ja viiden megapikselin iSight-kamera.


Apple iPad minin 16 gigatavun mallin hinta on 329 dollaria (Suomessa 339 euroa). Tallennustilan tuplaaminen maksaa 100 dollaria. LTE-malli maksaa 130 dollaria enemmän kuin vastaava Wi-Fi-versio. Suomen hinnoista Applen sivustolla mainitaan ainoastaan "alkaen-hinta". Värivaihtoehtoja on kaksi: musta ja valkoinen.

Tilaisuudessa Apple esitteli lisäksi neljännen sukupolven iPadin, josta löytyy nopeampi A6X-suoritin ja Lighting-portti.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

D00mer
D00mer
vai että 1024x768, jännää että älypuhelimissakin on tuota isompi resoluutio, plus ipad3 on ollut myynnissä vasta 6kk, ja sitten tuli ipad 4.

onneksi en omista yhtäkään apple tuotetta.
ep_
ep_
iBook ja iPad mini eivät olleet yllätyksiä, sillä molemmista oli suhteellisen uskottavat tiedot (eteenkin iPad ministä). Nopeaa on kyllä päivitystahti, kun iPad "kolmosen" jälkeen näin pian tulee "nelonen". Tosin Applella oli ehkä hieman paineita päivittää tuo uusi Lightning-liitäntä myös iPadiin, kun se kerran nyt iPhone 5:een laitettiin. Varmaankin siis tärkein syy näin pikaiseen iPadin päivitykseen.

Applehan käytännössä ryöstää faninsa, kun päivittää näin nopeasti iPadia (jonka hinnassa on paljon ilmaa) ja tuo uudessa laitteessa mukana vain pientä uutta juttua. Onneksi en iLaitteita omista.

Tuli vain mieleen, että eikö Applen olisi mahdollista tehdä siihen vanhaan suureen liitäntään sisälle työnnettävä lighting-adapteri? Silleen siis, että se adapteri olisi kokonaisuudessaan siellä kolossa ja muuntaisi sen vanhan kolon lighting-liitännäksi.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

mronkain
mronkain
Tuota iPad 2:n liitäntää kun katselen niin eipä taitaisi tuollainen sisään integroitu adapteri onnistua, sen verran vähän siinä on tilaa ja kun siinä on kuitenkin se leveämpi lärpäke, se tulisi väkisin jonkin verran ulos sieltä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
C kasetilta musaa läppäriin 1 Mediasoittimet
Teams sovellus 3 Vapaata keskustelua
Xbox one S vs X 1 Xbox One
PlayStation 5 -saatavuus 7 Playstation (PS4 ja PS5)
Biisiketju 5056 Vapaata keskustelua
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 7 Vapaata keskustelua
DSL Netti 2 Laajakaistaliittymät
Ajopenkki 1 Vapaata keskustelua
E3372s nettitikun asetukset 41 Laajakaistaliittymät
XBOX One X 1 Ostetaan
Näytä lisää viestejä