AMD esitteli uudet FX-suorittimet

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

AMD esitteli uudet FX-suorittimet
AMD on esitellyt uudet Vishera-koodinimellä tunnetut FX-sarjan prosessorit. Piledriver-arkkitehtuuriin perustuvia malleja tulee alkuvaiheessa myyntiin neljä kappaletta. Valittavissa on kaksi kahdeksanytimistä, yksi kuusiytiminen ja yksi neliytiminen suoritin.

Piledriver-ytimet siivittävät koreampien kellotaajuuksien kanssa Visherat 15 prosenttia paremmille suorituskykylukemille Bulldozer-prosessoreihin verrattuna.

Tehokkain myyntiin tuleva malli on FX-8350, josta löytyy kahdeksan ytimen lisäksi kahdeksan megatavua L3-välimuistia. 4,0 gigahertsin kelloilla toimivan prosessorin suositushinta on 195 dollaria. Vajaa 30 dollaria edullisempi FX-8320 on olennaisesti sama kuin isoveljensä, mutta se toimii alemmalla 3,5 gigahertsin perustaajuudella. Suorittimien maksimikellot ovat vastaavasti 4,2 gigahertsiä ja 4,0 gigahertsiä.

Budjettitietoisille PC:n rakentajille on tarjolla FX-6300 ja FX-4300. Kuten nimistäkin voi jo päätellä, on ensinnä mainitussa kuusi ja jäljempänä mainitussa neljä suoritinydintä. FX-4300:ssa peruskellotaajuus on kuitenkin korkeampi (3,8 GHz vs. 3,5 GHz). Hintaa suorittimilla on 132 ja 122 dollaria.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Testien perusteella ihan hyvä parannus Bulldoseriin verrattuna, mutta Intel menee vielä kaukana... AMD:n pitäisi jostain saada käsiinsä se hyvä haltia, joka taikoisi AMD:lle 20nm tai alle tuotantolaitokset, jotka antaisivat edes hetkellisesti pientä apua Intelin ylivoimaan tuotantopuolella.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Läppäriä opiskeluun 1 Uutta kannettavaa ostamassa
Pelejä ilmaiseksi 131 PC:n pelit
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 18 Laajakaistaliittymät
Samsung Xpress c430W värilaserin kuvayksikkö lopussa 24 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Winamp asetukset 2 Keskustelua musiikkiohjelmista
Digiboksi kaapeliverkkoon 2 Ostetaan
Uuden koneen hankinta pelaamiseen 4 Uutta tietokonetta ostamassa
Biisiketju 5271 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1200 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Gigabyte gforce GTX TITAN X 12GB 1 Myydään
Näytä lisää viestejä