AMD esitteli uudet FX-suorittimet

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

AMD esitteli uudet FX-suorittimet
AMD on esitellyt uudet Vishera-koodinimellä tunnetut FX-sarjan prosessorit. Piledriver-arkkitehtuuriin perustuvia malleja tulee alkuvaiheessa myyntiin neljä kappaletta. Valittavissa on kaksi kahdeksanytimistä, yksi kuusiytiminen ja yksi neliytiminen suoritin.

Piledriver-ytimet siivittävät koreampien kellotaajuuksien kanssa Visherat 15 prosenttia paremmille suorituskykylukemille Bulldozer-prosessoreihin verrattuna.

Tehokkain myyntiin tuleva malli on FX-8350, josta löytyy kahdeksan ytimen lisäksi kahdeksan megatavua L3-välimuistia. 4,0 gigahertsin kelloilla toimivan prosessorin suositushinta on 195 dollaria. Vajaa 30 dollaria edullisempi FX-8320 on olennaisesti sama kuin isoveljensä, mutta se toimii alemmalla 3,5 gigahertsin perustaajuudella. Suorittimien maksimikellot ovat vastaavasti 4,2 gigahertsiä ja 4,0 gigahertsiä.

Budjettitietoisille PC:n rakentajille on tarjolla FX-6300 ja FX-4300. Kuten nimistäkin voi jo päätellä, on ensinnä mainitussa kuusi ja jäljempänä mainitussa neljä suoritinydintä. FX-4300:ssa peruskellotaajuus on kuitenkin korkeampi (3,8 GHz vs. 3,5 GHz). Hintaa suorittimilla on 132 ja 122 dollaria.

1 kommentti

hannibal_pjv
Testien perusteella ihan hyvä parannus Bulldoseriin verrattuna, mutta Intel menee vielä kaukana... AMD:n pitäisi jostain saada käsiinsä se hyvä haltia, joka taikoisi AMD:lle 20nm tai alle tuotantolaitokset, jotka antaisivat edes hetkellisesti pientä apua Intelin ylivoimaan tuotantopuolella.

Kommentoi uutista