AfterDawn logo

Xbox 360 -konsolia on myyty 70 miljoonaa kappaletta

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
7 kommenttia

Microsoftin osavuosikatsauksesta ilmeni huonoja uutisia. Yhdenlainen virstanpylväs kuitenkin saavutettiin, kun yhtiö ilmoitti Xbox 360 -pelikonsolinsa myyntiluvut. Asiasta uutisoi Digital Trends.

Konsoli julkaistiin vuonna 2005 ja sen jälkeen se on tehnyt kauppaa vähintäänkin kohtalaisesti. Tänä vuonna myytiin 70. miljoonas Xbox 360 -konsoli, mikä teki siitä kaikkien aikojen kahdeksanneksi myydyimmän pelikonsolin. Sen edellä on PlayStation Portable, ja hieman sen takana PS3. Sonyn huippukonsolin myyntiluvut ovat jääneet 64 miljoonaan. Kaikkien aikojen myydyimpänä konsolina (luultavasti hyvin pitkään) jatkaa PS2, jota myytiin yli 153 miljoonaa kappaletta.

Yhtiön konsoli on elinkaareltaan pitkäikäisempi kuin useimmat kilpailijat. 7-vuotias konsoli on jatkanut myyntiään näihin päiviin asti ja viimeisen kahden vuoden aikana niitä on myyty 20 miljoonaa. Viimeisen neljänneksen aikana myynti on kuitenkin laskenut. Edelliseen vuoteen verrattuna pudotusta on tullut lähes 30 prosenttia. Osittain heikko neljännes voidaan selittää sillä, että suuret pelitalot pihtaavat julkaisujaan joulumarkkinoita varten, minkä vuoksi alkusyksy on hiljaisempaa aikaa.


Konsolikaupan uskotaan jälleen kiihtyvän seuraavien parin vuoden aikana, kun markkinoille tulevat uudet Wii U, Xbox 8 ja PlayStation 4. Ensimmäistä lukuun ottamatta mitään tarkkoja julkaisuaikoja ei kuitenkaan ole tiedossa.

7 KOMMENTTIA

pain831/7

Sitten tuosta luvusta, kun vähennetään RROD laitteet niin ollaan lähellä 50 miljoonaa ;)

pekkapuupaa (vahvistamaton)2/7

Onko seuraava Xbox virallisesti nyt Xbox 8? :D

himpo3/7

Ostin PS2 kun sain eurolla gigantista, en siis ihmettele sen myntilukuja yhtään. Siis eurolla koska otin laajakaista liittymän, joka oli määräaikainen, jonka kuitenkin sain vaihdettua kaapeliin kun muutin ja pleikan myin satasella eteenpäin.

Vaimo varmaankin pakottaa ostamaan kinectin+boxin jouluna joten ruokitaan sitten tämänkin myyntilukuja.

Vilperi134/7

Xbox 8 on mielestäni oikealta nimeltään Xbox Infinity(koodinimi Durango) ja sitä kai tullaan kutsumaan Xbox 720:ksi

cpenter835/7

Mihin tuosta listalta unohtui Wii? 96,5 miljoonaa myyty

seppojee (vahvistamaton)6/7

Voiko Wiitä rinnastaa edes muihin konsoleihin?

RekookeR7/7

Kumpi noista nyt sitten on parempi olkkariin, Xbox vaiko tuo PS?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT