AfterDawn logo

Googlelta odotetaan kahta tablet-julkaisua ja Android-päivitystä ensi viikolle

Teemu Laitila Teemu Laitila

Google aikoo julkaista kaksi tablettia sekä puhelimen ensi viikon alussa pidetyssä tilaisuudessa, kertovat eri lähteet. Odotettavissa on jo aiemmin huhuttu 10 tuuman kokoinen Nexus-tabletti sekä 3G-versio jo aiemmin julkaistusta Nexus 7 -tabletista. Nexus-sarja kasvaa myös LG:n valmistamalla Nexus 4 -puhelimella.

Kuten jo aiemmin on uutisoitu, Googlen isompi Nexus-tabletti on Samsungin valmistama ja sen erityisenä myyntivalttina tulee olemaan 2560x1600 pikselin resoluutiolla toimiva näyttö. Laite perustuu uuteen Android-versioon, jonka versionumero on todennäköisesti Android 4.2 ja koodinimi tulee olemaan edelleen Jelly Bean.


Toinen tablet-julkistus tulee olemaan jo aiemmin jälleenmyyjien tilausjärjestelmistä paljastunut 32 gigatavun Nexus 7 -tabletti. The Next Web kuitenkin väittää omiin lähteisiinsä perustuen, että tulossa olisi myös 3G-yhteyksiä tukeva Nexus 7 -malli.

Tablettien osalta uuden Android-version kerrotaan tuovan mukanaan parannuksia käyttöliittymään. Mukana on myös parannuksia Google Now -sovellukseen sekä paremmin esillä oleva Google Play -kaupan sisältö, joka ei kuitenkaan välttämättä lämmitä suomalaiskäyttäjiä. Lisäksi perheen yhteiskäytössä olevien tablettien käyttöä helpotetaan tietokoneista tutuilla käyttäjäprofiileilla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT