Microsoft alitti tulosodotukset

Kirjoittaja Sami Koivunen,

Microsoft alitti tulosodotukset
Uutistoimisto Bloombergin mukaan ohjelmistojätti Microsoftin tulos laski 22 prosenttia 4,47 miljardiin dollariin. Myynti laski kokonaisuudessaan 7,9 prosenttia 16 miljardiin dollariin.

Myyntiluvut jäivät jonkin verran asiantuntijoiden ennustamasta 16,4 miljardista dollarista. Erityisesti Microsoftin Windows ja Windows Live -osastot laskivat 33 prosenttia 3,24 miljardiin dollariin. Syyksi heikompaan tulokseen pidetään uuden Windows 8 -käyttöjärjestelmän tulevaa julkaisua.

Maailmanlaajuisesti myös pc-toimitusten määrä laski vuoden takaisesta tilanteesta 8,3 prosenttia. Tähän on osasyynä etenkin tablettien kasvanut suosio. Microsoft toivookin, että se pystyy tulevan käyttöjärjestelmänsä avulla valtaamaan suuremman markkinaosuuden tablet-käyttöjärjestelmissä.

Uusi Windows 8 -käyttöjärjestelmä tulee yleisesti saataville 26. päivä lokakuuta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista