Microsoft: Surfacen näyttö on parempi kuin iPadissä

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (5)

Microsoft: Surfacen näyttö on parempi kuin iPadissä
Microsoft järjesti Redditissä pienen kysymys ja vastaus -tuokion, jonka aiheena oli mikäpäs muukaan kuin Surface-tabletti.

Eräs kysysmys johon Surface-tiimiltä kaivattiin vastausta liittyi iPadin ja Surfacen resoluutioihin. Kuten tiedetään, Applen iPadissä resoluutio on 2048×1536 pikseliä, kun taas Surfacessa (RT) resoluutio on 1366×768 pikseliä. Microsoftin mielestä Surfacen näyttö on parempi, vaikka resoluutiot kertovatkin toista.

Yhtiön mukaan tarkkuutta ei pidä tarkastella pelkästään resoluution näkökulmasta, vaan todellisemman kuvan näytön tarkkuudesta antaa niin sanottu MT-funktio (Modulation Transfer Function), johon vaikuttaa resoluution lisäksi kontrasti. Heijaistukset vaikuttavat kontrastin kautta suuresti MT-funktion arvoon.


Tämä on otettu huomioon Surfacessa, jonka näyttö heijastaa valoa vain 5,5-6,2 prosenttisesti. IPadissa heijastus on noin tuplasti suurempi. Yhtiö myös ylistää Surfacessa käyttämäänsä ClearType-teknologiaa ja erinomaisella kontrastilla varustettua laajakuvapaneelia.

Microsoftin mukaan subjektiivisissä testeissä Surfacen on katsottu olevan näytön puolesta parempi kuin iPad.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

Lumikki
Lumikki
Kyllä sillä piste määrälläkin on merkitystä, jos ihmisen silmä ne vain erottaa. Koska se tarjoaa enemmän yksityiskohtia kuvaan. Tietysti kuvan kontrasti ja muutkin asiat vaikuttaa, mutta on tuo aika hurja väite.
daba88
daba88
Quote:
Microsoftin mukaan subjektiivisissä testeissä
Eriol
Eriol
Vähän nostetaan kirkkautta ja saturaatiota niin subjektiivisesti suurin osa keskivertokäyttäjistä pitää sitä "parempana".
hannibal_pjv
hannibal_pjv
"Te mittaatte sen väärin" ;-)
Yep, yep! Kyllä minä odottaisin oikeaa testi, jossa mitattaisiin värin toisto, kontrastit, kirkkaudet etc ennenkuin sanoisin mitään paneelin paremmuudesta.
H4X0R-X
H4X0R-X
Originally posted by Lumikki:
Kyllä sillä piste määrälläkin on merkitystä, jos ihmisen silmä ne vain erottaa. Koska se tarjoaa enemmän yksityiskohtia kuvaan. Tietysti kuvan kontrasti ja muutkin asiat vaikuttaa, mutta on tuo aika hurja väite.

Tätä ilmeisesti tarkoitit itsekkin, mutta juurikin tämä on minun mielestäni tärkeä pointti näitten tablettien kanssa. iPadin näyttö kun on jo sillä tasolla (tarkoituksella), että tämä erottelukyky tulee vastaan, etenkin jos tablettia ei tiiraile iDioottimaisen näköisesti 20 cm päästä naamasta, juuri optikolla mitoitettujen silmälasien kanssa.

Tällöin näyttöjen kanssa tulevat esiin muut seikat. Etenkin juurikin nämä asiat, kuten kontrasti, kirkkaus ja heijastavuus, ovat erityisen tärkeitä mobiililaitteissa, joita käytetään myös ulkotiloissa; auringon alla, eikä pelkästään hämärretyssä kotiteatterissa.

Vielä heittäisin tärkeänä mukaan mm. vasteajat ja väritoistot, joita artikkelissa ei kylläkään mainita. Sen kun on vaan nähnyt, miten halvatun pielessä voi väritoistokin olla, kun halvemman kastin lcd-näyttöjä näkee. Sitten tämä vastaavuus, jonka tärkeys on merkittävä videoiden ja pelejen kanssa, emmehän halua puolen sentin paksuisen epäselvän pikselipuuron seuraavan jokaista liikkuvaa kohdetta.

Tämän lisäksi löytyy vielä sen seitsemän muuta asiaa jotka liittyvät näytön toimintaa ja ominaisuuksiin, katselukulmasta virrankulutukseen. Ongelmanahan tässä väitteessä onkin sitten se, että kun iPad ei käsittääkseni ole milään saralla huono näyttöineen, joten olisi aika temppu jos se oikeasti olisi edes huomattavalla tavalla parempi, paitsi tietenkin tämän heijastavuuden osalta.

No aika näyttää, kun tämäkin saadaan vertailtavaksi puolueettomalle testaajalle...... ;)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19. lokakuuta, 2012 @ 4:20

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä