AfterDawn logo

Intelin uusi virtapihi suoritinsukupolvi julkaistaan ensi vuoden alkupuolella

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Intel aikoo julkaista Haswell-pohjaiset suorittimet ensi vuoden alussa. Piirit ovat aiempaa suorituskykyisempiä ja niiden luvataan parantavan kannettavien tietokoneiden akkukestoa merkittävästi.

Intelin talousjohtaja Stacy Smithin mukaan sirut ovat myyntivalmiita vuoden 2013 alkupuoliskolla. Ennen tätä niille tehdään kattava laatuselvitys. Puolijohdejätti paljasti Haswell-prosessoreiden yksityiskohtia tämän vuoden IDF-tapahtumassa. Yhtiön mukaan kannettaviin laitteisiin tarkoitettujen piirien TDP-arvot ovat 10 wattia tai 15-17 wattia.

Haswellistä löytyy 4K-resoluutiota (4096x3072 pikseliä) tukeva grafiikkaohjain. Intelin mukaan Haswell-pohjaisista ultrabookeista löytyy yhteensopivuus langattomalle lataukselle, NFC-tuki ja puheohjaus.

1 KOMMENTTI

himpo1/1

Minun notbookissani on SU4100 10W prossu ja tehot ovat riittäneet ihan kiitettävästi kaikkeen käyttöön, tuuletin alkaa huutamaan kun enkoodaa videota mutta muuten on hyvin hiljainen kone, näyttiksenä GMA4500MHD mutta jostain syystä se ei tässä kokoonpanossa kykene 1080p videoita pyörittämään vaan pitää tyytyä 720p:hen.
Ottaisin tietysti tehokkaamman neljällä ytimellä ja samoilla wateilla + paremmalla näyttiksellä, kiitos.
Ainoa ongelma on se että kukaan ei enää tee budjettiluokkaan 12,5h akkukestoisia notbookkeja, kun pitää olla yli 1000€ ultrabookkeja kaikki pienillä akuilla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT