Samsungin työkalu tuo Käynnistä-painikkeen Windows 8:aan

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (7)

Samsungin työkalu tuo Käynnistä-painikkeen Windows 8:aan
Arveluttaako Microsoftin päätös luopua Windows 95:stä lähtien käytössä olleesta Käynnistä-painikkeesta? Painikkeen palauttamiseksi on olemassa useampikin temppu, joista yhden tarjoaa Samsung.

Quick Start -ohjelma tuo Käynnistä-painiketta ja -valikkoa matkivan widgetin Windows 8:n työpöydälle. Aikaisemmin S Launcher -nimelläkin tunnettu ohjelma alentaa kynnystä siirtyä uuteen käyttöjärjestelmään. Se ei tule uusien tietokoneiden mukana, eli ohjelma pitää erikseen ladata ja asentaa.

Käynnistä-painikkeen ja -valikon poisto on herättänyt paljon mielipiteitä ja keskustelua sekä verkossa että sen ulkopuolella. Omia mielipiteitään aiheeseen liittyen voi jakaa esimerkiksi Hardware.fi:n foorumilla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

7 kommenttia

johku12
johku12
Typerin päätös ikinä pienentäätyöpöytätilaa ruuduilla siten, ettei työpöydälle mahdu läheskään samaa määrää kuvakkeita kuin aiemmin. Erittäin typerää myös poistaa käynnistä painike mihin windows 7 ainakin siirtyy automaattisesti useimmin käytetyt sovellukset ja jossa on kätevä pikahaku muille sovelluksille.
harryy
harryy
Originally posted by johku12:
Typerin päätös ikinä pienentäätyöpöytätilaa ruuduilla siten, ettei työpöydälle mahdu läheskään samaa määrää kuvakkeita kuin aiemmin. Erittäin typerää myös poistaa käynnistä painike mihin windows 7 ainakin siirtyy automaattisesti useimmin käytetyt sovellukset ja jossa on kätevä pikahaku muille sovelluksille.
Kyllä se kätevä pikahaku on jatkossakin saatavilla, painat Windows näppäintä ja alat kirjoittaa. Modern UI tarjoaa suosikkisovellukset vaikka ensimmäisenä, joten miksi et tutustuisi?
mcmopo
mcmopo
Originally posted by harryy:
Originally posted by johku12:
Typerin päätös ikinä pienentäätyöpöytätilaa ruuduilla siten, ettei työpöydälle mahdu läheskään samaa määrää kuvakkeita kuin aiemmin. Erittäin typerää myös poistaa käynnistä painike mihin windows 7 ainakin siirtyy automaattisesti useimmin käytetyt sovellukset ja jossa on kätevä pikahaku muille sovelluksille.
Kyllä se kätevä pikahaku on jatkossakin saatavilla, painat Windows näppäintä ja alat kirjoittaa. Modern UI tarjoaa suosikkisovellukset vaikka ensimmäisenä, joten miksi et tutustuisi?
Miksi helkkarissa pitäisi kirjoittaa kun saman homman voi tehdä parilla hiiren klikkauksella? En sano että vaiva olisi niin hirveän paljon suurempi mutta kun vastaavanlaisia tapauksia on kymmeniä missä 7:ska on vain yksinkertaisesti selkeämpi ja nopeampi käyttää. Itse käytin kuukauden tuota betaa ja oma mielipide on se että odotan 9:ä ja toivon että olisi edes hieman palattu menneeseen.

Muutenkin mikä järki tehdä pöytäkoneen käyttöjärjestelmä kosketusnäytön ehdoilla? Jokaisessa koneessa on hiiri jä näppäimistö mitä kaikki ensisijaisesti käyttää. Kyllähän aina kosketusnäytön tuki tua kaikkia kivaa mutta itse en ymmärrä miksi tehdä käyttöjärjestelmästä enemmistölle hankalampi ja hitaampi käyttää joidenkin tablettien takia jotka kumminkin käyttää eri versiota windossisa.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

harryy
harryy
Originally posted by mcmopo:
Originally posted by harryy:
Originally posted by johku12:
Typerin päätös ikinä pienentäätyöpöytätilaa ruuduilla siten, ettei työpöydälle mahdu läheskään samaa määrää kuvakkeita kuin aiemmin. Erittäin typerää myös poistaa käynnistä painike mihin windows 7 ainakin siirtyy automaattisesti useimmin käytetyt sovellukset ja jossa on kätevä pikahaku muille sovelluksille.
Kyllä se kätevä pikahaku on jatkossakin saatavilla, painat Windows näppäintä ja alat kirjoittaa. Modern UI tarjoaa suosikkisovellukset vaikka ensimmäisenä, joten miksi et tutustuisi?
Miksi helkkarissa pitäisi kirjoittaa kun saman homman voi tehdä parilla hiiren klikkauksella? En sano että vaiva olisi niin hirveän paljon suurempi mutta kun vastaavanlaisia tapauksia on kymmeniä missä 7:ska on vain yksinkertaisesti selkeämpi ja nopeampi käyttää. Itse käytin kuukauden tuota betaa ja oma mielipide on se että odotan 9:ä ja toivon että olisi edes hieman palattu menneeseen.

Muutenkin mikä järki tehdä pöytäkoneen käyttöjärjestelmä kosketusnäytön ehdoilla? Jokaisessa koneessa on hiiri jä näppäimistö mitä kaikki ensisijaisesti käyttää. Kyllähän aina kosketusnäytön tuki tua kaikkia kivaa mutta itse en ymmärrä miksi tehdä käyttöjärjestelmästä enemmistölle hankalampi ja hitaampi käyttää joidenkin tablettien takia jotka kumminkin käyttää eri versiota windossisa.
Pikahaku sovelluksille, silmiä liikuttamallako se haku tietää mitä sovellusta haet. Että kerro mulle mikä korvaa kirjottamisen?

Käy tutustumassa www.digipikseli.fi

Eriol
Eriol
Käyttötapojen muutos vaatii vaivaa käyttäjiltä. Aika vähän W8:ssa on loppujen lopuksi sellaista mikä olisi jollain tapaa 7:aa huonompi. Itselle toistaiseksi eniten on vaivannut defaulttina pelkkä appsien haku windows-nappia painamalla kun yleensä olen hakemassa jotain muuta kuin sovelluksia. Toiseksi Modern UI ilmeisesti avautuu aina kirjautumisen jälkeen eikä konetta saa suoraan desktopille, ainakaan ilman säätämistä. Molemmat lienee kuitenkin asoita jotka saanee helposti korjattua.
Jiiksi
Jiiksi
Onhan noita muitakin mm Start8, Classic Shell jne
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17. lokakuuta, 2012 @ 13:40
mcmopo
mcmopo
Originally posted by harryy Pikahaku sovelluksille, silmiä liikuttamallako se haku tietää mitä sovellusta haet. Että kerro mulle mikä korvaa kirjottamisen? [/quote:
Tarkoitin tuolla lähinnä tuota yleisimmät sovellukset osaa mistä johku12 mainitsi.


Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Latausjohto irti vai ei? 10 Kannettavat tietokoneet
Windows 11 - Keskustelu 1 Windows -ongelmat
Biisiketju 4701 Vapaata keskustelua
Windows 10 - Keskustelu 1206 Windows -ongelmat
Audacity, äänen parantaminen. 2 Ajuri- ja softaongelmat
Saako n. 700 eurolla kevyeen pelaamiseen soveltuvaa läppäriä? 7 Uutta kannettavaa ostamassa
Perseilyketju. 2169 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 51 PC:n pelit
Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi 18 Windows -ongelmat
Television ja läppärin yhdistäminen 8 Televisiot
Näytä lisää viestejä