AMD:n uusi tablet-prosessori ei innosta laitevalmistajia

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

AMD:n uusi tablet-prosessori ei innosta laitevalmistajia
AMD on paljastanut lisää tietoja yhtiön uudesta Hondo-nimisestä pääasiassa tabletteihin tarkoitetusta prosessorista. Hondo-prosessorit on tarkoitettu kilpailemaan erityisesti Intelin Clover Trail -alustan kanssa tulevissa Windows 8 -tableteissa ja hybridilaitteissa.

Virallisemmin Z-60-nimellä tunnettu APU-piiri ei sisällä varsinaisesti uutta tekniikkaa, vaan se perustuu Bobcat-arkkitehtuuriin, joka on käytössä myös AMD:n E-sarjan APU-piireissä. Näytönohjaimen virkaa hoitaa Radeon HD 6260, joka nimestään huolimatta on lähempänä 5000-sarjan ohjaimia. Z-60 toimii 1 GHz:n taajuudella ja se on valmistettu edelleen 40 nanometrin valmistusprosessilla.

Hintahaitarin alemmassa päässä AMD:lla on yleensä ollut apunaan "tarpeeksi hyvä" suorituskyky x86-sovelluksissa sekä Inteliä huomattavasti parempi grafiikkasuorituskyky. Tilanne kuitenkin muuttuu tablettien tapauksessa, jossa myös integraatio ja tehonkulutus nousevat tärkeämpään rooliin.

Grafiikkasuorituskyvystä on tietysti hyötyä myös tableteissa ja erityisesti Windows 8 -järjestelmän myötä saapuvissa hybridilaitteissa, jotka taipuvat myös pelaamiseen. AMD:n näytönohjain tarjoaakin kattavan tuen nykyisille grafiikkaominaisuuksille (Direct3D 11, OpenGL 4.1, OpenCL 1.1), johon nykyiset ARM-prosessorit tai Intelin Clover Trail -piiristä löytyvä PoverVR SGX 545 ei kykene.AMD:n ongelmana on kuitenkin vanhaan tekniikkaan perustuvan piirin tehonkulutus, joka ei pärjää Intelin lupaamille luvuille. AMD lupaa Hondo-prosessoriin perustuville tableteille noin kahdeksan tunnin ajan nettiselausta ja kuusi tuntia videotoistoa, kun Intel kertoo yltävänsä 10 tuntiin (vaikkakin tarkemmin määrittelemättömässä tilanteessa). AMD:n ongelmia lisää se, että Z-60 ei ole laitevalmistajien suosima System-on-Chip-piiri eli kaikki toiminnot integroiva järjestelmäpiiri. Kun Clover Trail sisältää kaikki tarvittavat toiminnot kuten USB- ja massamuistiohjaimen, AMD:n mallissa laite vaatii erillisen Fusion Controller Hub -piirin, joka vie mobiililaitteissa kallisarvoista tilaa sekä kasvattaa tehonkulutusta.

Tähän mennessä AMD:n menestys tableteissa ei ole ollut kummoista ja tähän mennessä julkaistujen Windows 8 -tablettien sisuksista löytyy lähinnä Intelin tuotantoa joko Clover Trailin tai Core-sarjan suorittimien muodossa. AMD:n tarjonta ei myöskään parane ennen ensi vuodelle huhuttua Tamesh-piiriä, joka saapuu korvaamaan nykyiset Hondo-piirit.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

BPVest
BPVest
Melkonen ero englanninkieliseen uutiseen.

Quote:
Hintahaitarin alemmassa päässä AMD:lla on yleensä ollut apunaan "tarpeeksi hyvä" suorituskyky x86-sovelluksissa sekä Inteliä huomattavasti parempi grafiikkasuorituskyky.
Pielessä on. AMD hakkaa hintahaitarin alapäässä Intelit x86 nopeudessa ihan helposti. Atom ei oo pitkään aikaan mahtanu mitään AMD:n Fusionille. Core prossut on selkeesti kalliimpia ku Atomit.

Quote:
AMD lupaa Hondo-prosessoriin perustuville tableteille noin kahdeksan tunnin ajan nettiselausta ja kuusi tuntia videotoistoa, kun Intel kertoo yltävänsä 10 tuntiin (vaikkakin tarkemmin määrittelemättömässä tilanteessa).
AMD:lla on käytössä huono akkukesto ku Intel pärjää kauemmin kun tabletilla ei tehä mitään :D

Turha verrata tollasia.

Quote:
Kun Clover Trail sisältää kaikki tarvittavat toiminnot kuten USB- ja massamuistiohjaimen, AMD:n mallissa laite vaatii erillisen Fusion Controller Hub -piirin, joka vie mobiililaitteissa kallisarvoista tilaa sekä kasvattaa tehonkulutusta.
Miniläppäreissä oli vähemmän tilaa ku tableteissa eikä sielä haitannu tippaakaan erillinen piiri. Lisäks on helpompaa jäähdyttää 2 piiriä. Ei jatkoon.

Quote:
Tähän mennessä AMD:n menestys tableteissa ei ole ollut kummoista ja tähän mennessä julkaistujen Windows 8 -tablettien sisuksista löytyy lähinnä Intelin tuotantoa joko Clover Trailin tai Core-sarjan suorittimien muodossa.
Toi on totta. Ei johdu siitä et AMD olis huonompi vaan ihan muusta.

Want to get your a** kicked? Wear BritishPetroleumVest and have a trip in Mexico!
Toms Hardware: Näistä syistä niin ikävää kuin se onkin, alle 200 dollarin hintaluokasta ei löydy yhtään suosittelemisen arvoista AMD-prosessoria..

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5272 Vapaata keskustelua
Läppäriä opiskeluun 2 Uutta kannettavaa ostamassa
Pelejä ilmaiseksi 131 PC:n pelit
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 18 Laajakaistaliittymät
Samsung Xpress c430W värilaserin kuvayksikkö lopussa 24 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Winamp asetukset 2 Keskustelua musiikkiohjelmista
Digiboksi kaapeliverkkoon 2 Ostetaan
Uuden koneen hankinta pelaamiseen 4 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1200 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Gigabyte gforce GTX TITAN X 12GB 1 Myydään
Näytä lisää viestejä