AfterDawn logo

Googlelta tulossa 10-tuumainen Nexus

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
4 kommenttia

CNET tietää kertoa Googlen suunnittelevan 10-tuumaista Nexus-tablettia. Laite tulisi kilpailemaan viimeisimmän iPadin kanssa tablettien kalliimmassa päässä.

Analyytikko Richard Shim NPD DisplaySearhista epäilee, että laitteessa tulisi olemaan hurjalta kuulostava 2,560 x 1,600 -resoluutio ja näin ollen näyttö olisi tarkempi kuin tuoreimman iPadin. Applen iPadin 9,7" Retina-näytön tarkkuus on 264 PPI (Pixels Per Inch) ja Googlen laitteen, mikäli tiedot pitävät paikkansa, 299 PPI. Näytön tarkka tuumakoko olisi ilmeisesti 10,1 tuumaa.

Google aikoo valmistaa laitteen yhteistyössä Samsungin kanssa. Edellisen Nexus 7 -tabletin kanssa Googlen yhteistyökumppani oli Asus, mutta tietysti myös Samsungilla on historiansa Nexus-laitteiden valmistajana puhelinpuolella - viimeisimpänä näytteenä Googlen Galaxy Nexus.


Shimin mukaan uusi Nexus tulee olemaan selkeästi high-end-laitteeksi profiloitunut, toisin kuin Nexus 7 ja yhtiön tuleva, noin satasen hintaluokassa pyörivä halpatabletti, jonka tuotanto alkaa Shimin mukaan marraskuussa.

4 KOMMENTTIA

Conodod1/4

Missä 200-300 PPI desktop näytöt??

Ranvier2/4

LG:n Nexus vaikuttaa myös mielenkiintoiselta. :) http://www.gsmarena.com/purported_image...k-news-4919.php

pähkinä3/4

Originally posted by Conodod:

Missä 200-300 PPI desktop näytöt??


Vaatii aika hurjia resoja. 22" näyttö vaatii QFHD-reson (3840x2160) että saadaan edes hikisesti 200 rikki. Joudutaan siis varmaan vielä tovi odottelemaan, ainakin jotenkin kukkarolle vielä siedettävissä olevissa hintaluokissa.

hannibal_pjv4/4

Noh, johan on täppärissä tarkkuutta! Ihan hyvä, että valioluokka kirmaa jo noilla resoilla. Ehkä normaalisukan kuluttajilla on varaa moisiin jo muutaman vuoden kuluttua!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT