ARM-prosessoreille kehitellään x86-sovelluksia ajavaa emulaattoria

Kirjoittaja Teemu Laitila,

ARM-prosessoreille kehitellään x86-sovelluksia ajavaa emulaattoria
Venäläinen start-up-yritys Elbrus Technologies kehittää sovellusta, jonka tarkoituksena on mahdollistaa nykyisten x86-sovellusten ajaminen ARM-alustalla. Emuloinnin tarkoituksena on madaltaa ARM-käskykantaisten prosessoreiden käyttöönoton kynnystä palvelinympäristöissä.

Yrityksen kehittämän sovelluksen avulla saavutetaan tällä hetkellä 40 prosentin suorituskyky verrattuna natiivisti ajettuun koodiiin, mutta kehittäjien tavoitteena on saada suorituskyky 80 prosenttiin tai yli vuoteen 2014 mennessä. Vaikka x86-sovellusten ajaminen ARM-pohjaisilla laitteilla saattaisi kuullostaa houkuttelevalta myös mobiililaitteiden tapauksessa, nykytrendin mukaan yhä suurempi osa sovelluksista siirtyy pilveen tai ne rakennetaan alusta asti alustariippumattomiksi kuten Microsoftin uudessa Windows 8 -järjestelmässä.

Palvelinkäyttöön soveltuvia ARM-siruja kehittelevät jo nykyään monet yritykset kuten Applied Micro, Calxeda, Cavium, Marvell, Nvidia ja Samsung, mutta laajemman käyttöönoton esteenä on nykyisten palvelinsovellusten ARM-tuen puute. ARM-prosessorit voisivat tarjota matalamman tehonkulutuksen, mutta saman suorituskyvyn tehokkaasti säikeistetyissä tehtävissä, jossa yksittäisten ytimien suorituskyky ei ole merkittävässä roolissa.


Yrityksestä kerrotaan EETimes-sivustolle, että tällä hetkellä kehitystyön suurin ongelma on ammattitaitoisen työvoiman puute: "Tällä hetkellä suur ongelma on se, että emme kykene löytämään sovelluskehittjiä, joilla on kokemusta binäärikoodikääntämisestä". Yritys on saanut yli mljoonan euron verran rahoitusta kehitystyöhönsä venäläiseltä investointirahastolta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5277 Vapaata keskustelua
Läppäriä opiskeluun 5 Uutta kannettavaa ostamassa
Samsung Smart Switch tietojen siirto 1 Android -keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1201 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 132 PC:n pelit
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 54 Vapaata keskustelua
YLE Areena 13 Vapaata keskustelua
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 18 Laajakaistaliittymät
Samsung Xpress c430W värilaserin kuvayksikkö lopussa 24 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Winamp asetukset 2 Keskustelua musiikkiohjelmista
Näytä lisää viestejä