ARM-prosessoreille kehitellään x86-sovelluksia ajavaa emulaattoria

Kirjoittaja Teemu Laitila,

ARM-prosessoreille kehitellään x86-sovelluksia ajavaa emulaattoria
Venäläinen start-up-yritys Elbrus Technologies kehittää sovellusta, jonka tarkoituksena on mahdollistaa nykyisten x86-sovellusten ajaminen ARM-alustalla. Emuloinnin tarkoituksena on madaltaa ARM-käskykantaisten prosessoreiden käyttöönoton kynnystä palvelinympäristöissä.

Yrityksen kehittämän sovelluksen avulla saavutetaan tällä hetkellä 40 prosentin suorituskyky verrattuna natiivisti ajettuun koodiiin, mutta kehittäjien tavoitteena on saada suorituskyky 80 prosenttiin tai yli vuoteen 2014 mennessä. Vaikka x86-sovellusten ajaminen ARM-pohjaisilla laitteilla saattaisi kuullostaa houkuttelevalta myös mobiililaitteiden tapauksessa, nykytrendin mukaan yhä suurempi osa sovelluksista siirtyy pilveen tai ne rakennetaan alusta asti alustariippumattomiksi kuten Microsoftin uudessa Windows 8 -järjestelmässä.

Palvelinkäyttöön soveltuvia ARM-siruja kehittelevät jo nykyään monet yritykset kuten Applied Micro, Calxeda, Cavium, Marvell, Nvidia ja Samsung, mutta laajemman käyttöönoton esteenä on nykyisten palvelinsovellusten ARM-tuen puute. ARM-prosessorit voisivat tarjota matalamman tehonkulutuksen, mutta saman suorituskyvyn tehokkaasti säikeistetyissä tehtävissä, jossa yksittäisten ytimien suorituskyky ei ole merkittävässä roolissa.


Yrityksestä kerrotaan EETimes-sivustolle, että tällä hetkellä kehitystyön suurin ongelma on ammattitaitoisen työvoiman puute: "Tällä hetkellä suur ongelma on se, että emme kykene löytämään sovelluskehittjiä, joilla on kokemusta binäärikoodikääntämisestä". Yritys on saanut yli mljoonan euron verran rahoitusta kehitystyöhönsä venäläiseltä investointirahastolta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
uusi näyttö pelaamiseen 1 Tietokoneen näytöt
Windows 11 - Keskustelu 223 Windows -ongelmat
Biisiketju 5365 Vapaata keskustelua
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 20 Laajakaistaliittymät
Biisien lähetys linkkinä muille 8 Yleistä keskustelua digitaalisesta musiikista
Softa pitkän videon tekoon? 5 Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta
Samsung vai ProCaster? 3 Televisiot
Topfield crc-1410ct 11 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Synkronointivirhe 3 Android -keskustelu
Kannettava rakennustekniikan opiskelijalle 17 Uutta kannettavaa ostamassa
Näytä lisää viestejä