TDK:n uusi lukupää tuplaa pian kiintolevyjen tallennustiheyden

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (5)

TDK:n uusi lukupää tuplaa pian kiintolevyjen tallennustiheyden
Japanilainen elektroniikkavalmistaja TDK on esitellyt Ceatec-messuilla yhtiön kehittämää uutta lukupäätä, jonka avulla kiintolevyjen tallennustiheys voidaan nostaa parhaimmillaan 1,5 terabittiin neliötuumalla. Yhtiön mukaan uutta tekniikkaa voitaisiin saada markkinoille jo parin vuoden kuluttua.

Tallennustiheyden tuplaaminen tarkoittaa sitä, perinteiselle 3,5 tuuman kiintolevylle voitaisiin tallentaa jopa 8 - 10 teratavua dataa kun tällä hetkellä suurimpien levyjen kapasiteetti likkuu neljän teratavun tuntumassa. Pienemmille kannettavissa tietokoneissa käytetyille 2,5 tuuman levyille voitaisiin tallentaa kaksi teratavua, kun yhden kiintolevykiekon kapasiteetti nousisi yhteen teratavuun.

TDK:n lukupää perustuu uuteen TAMR-tekniikkaan (Thermal-assisted recording tai Heat-assisted recording), jossa kiintolevykiekon pintaa lämmitetään laserin avulla ennen luku- ja kirjoitusoperaatioita.


Aiemmin kiintolevyvalmistajista sekä Seagate että Western Digital ovat esitelleet HAMR-tekniikkaan perustuvia saavutuksiaan. Western Digital kertoi yhtiön suunnitelmista nopeuttaa kiintolevyjä puhaltamalla niihin heliumia ja Seagate on aiemmin kertonut saavuttaneensa tallennustiheydeksi terabitin neliötuumalla. Levyn pinnan lämmitykseen perustuvista tekniikoista toivotaan pelastajaa kiintolevyalalle, jossa fysikaan rajat uhkaavat lopettaa tallennuskapasitettin kasvattamisen.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Jösses. SSD levyt jäävät jälkeen ja pahasti, jos tuo toteutuu. Mutta isompi tallennustila kohtuullisella määrällä plattereita on tietysti vain hyvä uutinen. Joskos parin vuoden päästä ollaan tilanteessa, jossa 500 gigainen SSD boot ja 8 gigainen perinteinen kovalevy ovat kohtuuhinnoissa, niin mikä jottei.
Raattis
Raattis
Kaikki on parempaa laaserien kanssa.
squi
squi
Originally posted by Raattis:
Kaikki on parempaa laaserien kanssa.
KYLLÄ!
Lumikki
Lumikki
Kuinka paljon tuo lämmitys lisää virrankulutusta?
hannibal_pjv
hannibal_pjv
ja kovalevyn käyntilämpötilaa... mutta ehkä se selviää ajan kanssa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
C kasetilta musaa läppäriin 1 Mediasoittimet
Teams sovellus 3 Vapaata keskustelua
Xbox one S vs X 1 Xbox One
PlayStation 5 -saatavuus 7 Playstation (PS4 ja PS5)
Biisiketju 5056 Vapaata keskustelua
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 7 Vapaata keskustelua
DSL Netti 2 Laajakaistaliittymät
Ajopenkki 1 Vapaata keskustelua
E3372s nettitikun asetukset 41 Laajakaistaliittymät
XBOX One X 1 Ostetaan
Näytä lisää viestejä