Steam laajeni sovelluskaupaksi

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Steam laajeni sovelluskaupaksi
Valve on ryhtynyt myymään suositun Steam-palvelunsa kautta pelien lisäksi myös muita sovelluksia. Tuoreen sovelluskaupan valikoima on vielä pieni ja keskittyy lähinnä erityisesti pelaajia kiinnostaviin sovelluksiin, mutta lisää on tulossa.

Steamin sovelluskauppa avautui yhteensä kuudella sovelluksella, jotka ovat ArtRage Studio Pro, CameraBag 2, GameMaker: Studio, 3D-Coat, 3DMark Vantage ja 3DMark 11. Sovellusten hinnat vaihtelevat vajaasta 80 eurosta 10 euroon ja ensimmäisen viikon avajaistarjouksen aikana sovellusten hintaa on tiputettu 10 prosentilla.

Monet Steamin kautta myytävistä sovelluksista hyödyntävät palvelun Steamworks-tekniikkaa. Sen avulla peleistä tutut toiminnot kuten päivitysten automaattinen jakelu Steamin kautta on tuotu myös sovellusten puolelle. Lisäksi Steamworksin avulla sovellusten käyttämiä tiedostoja tallennettaan Steamin Steam Cloud -paveluun, josta ne ovat käytettävissä koneesta riippumatta. Esimerkiksi GameMaker Studio tukee ryhmätyöskentelyä Steam Cloudin avulla ja 3D-mallinnusohjelma 3D Coat tukee valmiiden tuotosten siirtämistä suoraan Team Fortress 2 -peliin.

Vaikka ensimmäiset sovellukset vaikuttaisivat olevan suunnattu paljolti pelaajille ja peleistä kiinnostuneille, tulossa on kuitenkin hyötyohjelmia kaikilta osa-alueilta. Kategorioihin kuuluu kirjanpitosovellukset, animaatio & mallinnus, äänituotanto, graafinen suunnittelu, oppiminen, kuvankäsittely, hyötysovellukset, videotuotanto sekä web-julkaisu.


Valven ryhtyminen myös sovelluskauppiaaksi on looginen seuraava askel yhtiön pelikaupalle, joka on toiminut tienraivaajana digitaalisten kauppojen kehityksessä. Mobiililaitteista tutut sovelluskaupat ovat tekemässä tuloaan myös työpöydille, kun Microsoftin pääasiallinen keino uusien Windows-sovellusten levittämiseen tulee Windows 8:n myötä olemaan oma Windows Store -kauppansa. Markkinoille on pyrkimässä voimakkaasti myös verkkokauppajätti Amazon, jonka kanssa Steam on kilpaillut pelirintamalla merkittävillä alennuskampanjoilla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Audacity, äänen parantaminen. 2 Ajuri- ja softaongelmat
Saako n. 700 eurolla kevyeen pelaamiseen soveltuvaa läppäriä? 7 Uutta kannettavaa ostamassa
Biisiketju 4698 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2169 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 51 PC:n pelit
Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi 18 Windows -ongelmat
Television ja läppärin yhdistäminen 8 Televisiot
Latausjohto irti vai ei? 3 Kannettavat tietokoneet
Bitlocker-salaamisen nopeus täyteen kovalevyyn 6 Windows -ongelmat
Topfield-2400 lukituksen poisto 6 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Näytä lisää viestejä