Huhu: Asus havittelee ASRockin emolevybisneksen ostamista

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Huhu: Asus havittelee ASRockin emolevybisneksen ostamista
Asuksen kerrotaan tehneen tarjouksen ASRockin emolevytuotannon ostamisesta, kertoo SemiAccurate. Asus on maailman suurin emolevyvalmistaja ja ASRock on kolmanneksi suurin Gigabyten jälkeen. ASRockin emolevytuotannon ostaminen kasvattaisi Asuksen etumatkaa merkittävästi muihin kilpailijoihin nähden.

ASRockin omistaa tällä hetkellä taiwanilainen Pegatron, joka muun muassa rakentaa elektroniikkaa alihankintana muille yrityksille. Mielenkiintoista kyllä Pegatron on asuksen vanha tytäryhtiö, joka itsenäistyi emoyhtiöstään vuonna 2010. ASRock on erityisesti tunnettu hyvää hinta-laatu-suhdetta tavoittelevista emolevyistään, mutta yhtiö valmistaa myös muuta elektroniikkaa kuten kannettavia tietokoneita. Emolevyosaston myymisen jälkeen yhtiölle jäisi siis muuta toimintaa.

SemiAccuraten mukaan Pegatron olisi hyväksynyt Asuksen tekemän tarjouksen, mutta kumpikaan yhtiöistä ei ole kommentoinut ostohuhuja. Sopimusta ei pidetä hyvänä koko alan kannalta, sillä se keskittäisi valtaa entisestään Asuksen ja Gigabyten käsiin. Kilpailun vähenemisestä kärsisivät myös sekä komponenttitoimittajat että todennäköisesti myös asiakkaat jollain aikavälillä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Linux Mint 19 32bit nykivä video kokoruututilassa 1 Linux -keskustelu
Tietokoneen osat budjetti 3000e 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Lenovo ideapad 320 3 Kannettavat tietokoneet
Nopeustesti.com 3 Laajakaistaliittymät
Biisiketju 4487 Vapaata keskustelua
Puhelut nauhoittava softa 1 Vapaata keskustelua
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 10 Virukset ja haittaohjelmat
Perseilyketju. 2134 Vapaata keskustelua
Videoketju 349 Vapaata keskustelua
selaimen jatkuvat evästeiden ilmoitukset 5 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä