Huhu: Asus havittelee ASRockin emolevybisneksen ostamista

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Huhu: Asus havittelee ASRockin emolevybisneksen ostamista
Asuksen kerrotaan tehneen tarjouksen ASRockin emolevytuotannon ostamisesta, kertoo SemiAccurate. Asus on maailman suurin emolevyvalmistaja ja ASRock on kolmanneksi suurin Gigabyten jälkeen. ASRockin emolevytuotannon ostaminen kasvattaisi Asuksen etumatkaa merkittävästi muihin kilpailijoihin nähden.

ASRockin omistaa tällä hetkellä taiwanilainen Pegatron, joka muun muassa rakentaa elektroniikkaa alihankintana muille yrityksille. Mielenkiintoista kyllä Pegatron on asuksen vanha tytäryhtiö, joka itsenäistyi emoyhtiöstään vuonna 2010. ASRock on erityisesti tunnettu hyvää hinta-laatu-suhdetta tavoittelevista emolevyistään, mutta yhtiö valmistaa myös muuta elektroniikkaa kuten kannettavia tietokoneita. Emolevyosaston myymisen jälkeen yhtiölle jäisi siis muuta toimintaa.

SemiAccuraten mukaan Pegatron olisi hyväksynyt Asuksen tekemän tarjouksen, mutta kumpikaan yhtiöistä ei ole kommentoinut ostohuhuja. Sopimusta ei pidetä hyvänä koko alan kannalta, sillä se keskittäisi valtaa entisestään Asuksen ja Gigabyten käsiin. Kilpailun vähenemisestä kärsisivät myös sekä komponenttitoimittajat että todennäköisesti myös asiakkaat jollain aikavälillä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 8.1:n päivitys W10:iin ja muuta asiaa 16 Windows -ongelmat
Google/Android vaatii=henkilöllisyystodistusta tai luottokorttia tilin jatkamiseksi ? 21 Android -keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 72 Windows -ongelmat
Steam Deck 4 Kaikki muut pelikonsolit
Perseilyketju. 2187 Vapaata keskustelua
Videoketju 393 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4898 Vapaata keskustelua
Software Lost Ark peliin 3 Ajuri- ja softaongelmat
näytön virkistystaajuus ongelma 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Win 7 läppärille näytöntallentaja Zoom-tallennuksia varten 6 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä