Huhu: Asus havittelee ASRockin emolevybisneksen ostamista

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Huhu: Asus havittelee ASRockin emolevybisneksen ostamista
Asuksen kerrotaan tehneen tarjouksen ASRockin emolevytuotannon ostamisesta, kertoo SemiAccurate. Asus on maailman suurin emolevyvalmistaja ja ASRock on kolmanneksi suurin Gigabyten jälkeen. ASRockin emolevytuotannon ostaminen kasvattaisi Asuksen etumatkaa merkittävästi muihin kilpailijoihin nähden.

ASRockin omistaa tällä hetkellä taiwanilainen Pegatron, joka muun muassa rakentaa elektroniikkaa alihankintana muille yrityksille. Mielenkiintoista kyllä Pegatron on asuksen vanha tytäryhtiö, joka itsenäistyi emoyhtiöstään vuonna 2010. ASRock on erityisesti tunnettu hyvää hinta-laatu-suhdetta tavoittelevista emolevyistään, mutta yhtiö valmistaa myös muuta elektroniikkaa kuten kannettavia tietokoneita. Emolevyosaston myymisen jälkeen yhtiölle jäisi siis muuta toimintaa.

SemiAccuraten mukaan Pegatron olisi hyväksynyt Asuksen tekemän tarjouksen, mutta kumpikaan yhtiöistä ei ole kommentoinut ostohuhuja. Sopimusta ei pidetä hyvänä koko alan kannalta, sillä se keskittäisi valtaa entisestään Asuksen ja Gigabyten käsiin. Kilpailun vähenemisestä kärsisivät myös sekä komponenttitoimittajat että todennäköisesti myös asiakkaat jollain aikavälillä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Läppäriä opiskeluun 1 Uutta kannettavaa ostamassa
Pelejä ilmaiseksi 131 PC:n pelit
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 18 Laajakaistaliittymät
Samsung Xpress c430W värilaserin kuvayksikkö lopussa 24 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Winamp asetukset 2 Keskustelua musiikkiohjelmista
Digiboksi kaapeliverkkoon 2 Ostetaan
Uuden koneen hankinta pelaamiseen 4 Uutta tietokonetta ostamassa
Biisiketju 5271 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1200 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Gigabyte gforce GTX TITAN X 12GB 1 Myydään
Näytä lisää viestejä