HP julkisti Windows 8 -tabletin yrityksiin -- pihisteli pahasti näytössä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

HP julkisti Windows 8 -tabletin yrityksiin -- pihisteli pahasti näytössä
HP julkaisi eilen uuden erityisesti yrityskäyttäjille suunnatun ElitePad 900 -tablettinsa. Yrityskäyttäjiä kosiskellaan muun muassa sisäänrakennetuilla salaustoiminnoilla, mahdollisuudella käyttää näytöllä stylus-kynää ja 3G- tai 4G-yhteyksillä.

Kymmenen tuuman IPS-paneeliin perustuvalla ruudulla resoluutio on 1280x800 ja näyttöä suojaa naarmuilta perinteinen Gorilla-lasi. Näytössä piilee myös tabletin suurin heikkous, sillä sen resoluutio ei riitä tukemaan Windows 8 -järjestelmän ominaisuutta, jolla useampia sovelluksia voi ankkuroida ruudulle vierekkäin. Ominaisuus on erityisen tärkeä kun käytetään Windows 8:n uutta (aiemmin Metro-nimellä tunnettua) käyttöliittymää ja se vaatii laitteelta vähintään 1366x768 pikselin resoluution.


Muilta ominaisuuksiltaan alumiininkuorinen ja vajaan sentin paksuinen tabletti ei kalpene kilpailijoiden rinnalla. Intelin Atom-prosessoriin perustuva laite sisältää kaksi gigatavua muistia, 32 tai 64 gigatavua tallennustilaa, microSD-kortin lisätilalle sekä SIM-korttipaikan mobiiliyhteyksiä varten. Laitteen takaa löytyy salamalla varustettu kamera ja monille tablet-käyttäjille tärkeämpi etukamera tallentaa kuvaa Full HD -resoluutiolla.

Yrityskäyttäjille tärkeä ominaisuus on laitteen telakointimahdollisuus, joka laajentaa esimerkiksi liitäntöjä täysikokoisella USB-portilla, kortinlukijalla, verkkoliitännällä, sekä HDMI- ja VGA-liitännöillä. Telakka mahdollistaa myös langattoman näppäimistön käyttämisen. Lisäksi laite tukee Smart Jackets -kuoria, jotka tarjoavat kevyemmän arsenaalin lisäliitäntöjä tai kuoreen sisäänrakennetun näppäimistön.

Kuten muutkin Windows 8 -tablettien julkaisijat, myös HP on pysytellyt vaiti tulevien laitteidensa hinnoittelusta. Onneksi lokakuun loppu ei ole kaukana ja silloin paljastuu myös uusien tablettien hintataso.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
vaakaviiruja näytössä käynnistässä ja koneen sammuili 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Biisiketju 5298 Vapaata keskustelua
Ei ole varmaa, voiko tietokone jatkaa Windows 11:n asentamista. Käynnistä asennus ohjelma uudestaan. 4 Windows -ongelmat
E-kirjan lukulaite 2 Vapaata keskustelua
Xiaomi Redmi 10C 3 Android -keskustelu
Ulkomaalaisia kauppapaikkoja 1 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1209 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 138 PC:n pelit
Vanha laskutusohjelma pilveen? 3 Windows -ongelmat
mitä rautaa 10 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä