HP julkisti Windows 8 -tabletin yrityksiin -- pihisteli pahasti näytössä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

HP julkisti Windows 8 -tabletin yrityksiin -- pihisteli pahasti näytössä
HP julkaisi eilen uuden erityisesti yrityskäyttäjille suunnatun ElitePad 900 -tablettinsa. Yrityskäyttäjiä kosiskellaan muun muassa sisäänrakennetuilla salaustoiminnoilla, mahdollisuudella käyttää näytöllä stylus-kynää ja 3G- tai 4G-yhteyksillä.

Kymmenen tuuman IPS-paneeliin perustuvalla ruudulla resoluutio on 1280x800 ja näyttöä suojaa naarmuilta perinteinen Gorilla-lasi. Näytössä piilee myös tabletin suurin heikkous, sillä sen resoluutio ei riitä tukemaan Windows 8 -järjestelmän ominaisuutta, jolla useampia sovelluksia voi ankkuroida ruudulle vierekkäin. Ominaisuus on erityisen tärkeä kun käytetään Windows 8:n uutta (aiemmin Metro-nimellä tunnettua) käyttöliittymää ja se vaatii laitteelta vähintään 1366x768 pikselin resoluution.


Muilta ominaisuuksiltaan alumiininkuorinen ja vajaan sentin paksuinen tabletti ei kalpene kilpailijoiden rinnalla. Intelin Atom-prosessoriin perustuva laite sisältää kaksi gigatavua muistia, 32 tai 64 gigatavua tallennustilaa, microSD-kortin lisätilalle sekä SIM-korttipaikan mobiiliyhteyksiä varten. Laitteen takaa löytyy salamalla varustettu kamera ja monille tablet-käyttäjille tärkeämpi etukamera tallentaa kuvaa Full HD -resoluutiolla.

Yrityskäyttäjille tärkeä ominaisuus on laitteen telakointimahdollisuus, joka laajentaa esimerkiksi liitäntöjä täysikokoisella USB-portilla, kortinlukijalla, verkkoliitännällä, sekä HDMI- ja VGA-liitännöillä. Telakka mahdollistaa myös langattoman näppäimistön käyttämisen. Lisäksi laite tukee Smart Jackets -kuoria, jotka tarjoavat kevyemmän arsenaalin lisäliitäntöjä tai kuoreen sisäänrakennetun näppäimistön.

Kuten muutkin Windows 8 -tablettien julkaisijat, myös HP on pysytellyt vaiti tulevien laitteidensa hinnoittelusta. Onneksi lokakuun loppu ei ole kaukana ja silloin paljastuu myös uusien tablettien hintataso.

Kommentoi uutista