Kiintolevymarkkinat toipuivat Thaimaan tulvista - hinnat edelleen korkealla

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Kiintolevymarkkinat toipuivat Thaimaan tulvista - hinnat edelleen korkealla
Thaimaan viimevuotinen tulvakatastrofi hukutti veden alle suuren osan maailman kiintolevyjen tuotantokapasiteetista. Kapasiteetin pienentyminen näkyi heti myös kuluttajahinnoissa, kun kiintolevyjen keskihinta nousi yli neljäsosan aina 66 dollariin verrattuna 51 dollariin ennen tulvia.

Tehtaat on kuitenkin saatu takaisin käyntiin ja kiintolevyjen kysyntä on kovempaa kuin koskaan. IHS iSuppli ennustaa kiintolevyjen toimitusten saavuttavan ennätyksellisen korkean 524 miljoonan rajan vielä tämän vuoden aikana. Kysyntää löytyy erityisesti yritysmarkkinoilta ja myös tulevan Windows 8 -julkaisun odotetaan piristävän tietokoneiden myyntiä.

Ennätyslukemista huolimatta kiintolevyjen hinnat eivät ole laskeneet tuotannon toipumisen kanssa samaa tahtia. Keskihinta oli 66 dollarin tasolla vielä vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ja toisen neljänneksen aikana se laski vain marginaalisesti 65 dollariin. IHS:n aiemmassa raportissa ennustetaan, että hinnat saavuttavat ennen tulvia vallinneen tason vasta vuonna 2014.


Tutkimusyhtiö IDC kertoi aiemmin, että syynä hintojen hitaalle palautumiselle on alalla ennen tulvia käyty tiukka hintakilpailu, joka laski valmistajien katteet olemattomille tasoille. Tulvien myötä valmistajat ovat saaneet marginaalinsa suuremmiksi, eikä kukaan halua käydä samaa hintakilpailua uudestaan, joten hintojen lasku pidetään maltillisemmalla tasolla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

RekookeR
RekookeR
Laskis nyt, tila on lopussa taas. 6 on jo täynnä.

-Reko

jartar
jartar
Toisin sanoen kun suuria kilpailijoita on enää kaksi niin valmistajien on hyvä pitää "herrasmies sopimuksella" (=kartellilla) hinnat korkealla. Molemmat valmistajat hyötyy kun hintoja ei lasketa.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
Biisiketju 4932 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 84 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
YLE Areena ongelma 76 Televisiot
Win11 upgrade-päivitys vai uusi kone? 11 Uutta tietokonetta ostamassa
MIKÄ NETTIYHTEYS PERUSKÄYTTÖÖN? 37 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1135 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
koneen päivitystä 5 Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä
Deskjet 500 ajuri win 7 2 avast! - Tuki ja keskustelu
Näytä lisää viestejä