AMD ja BlueStacks yhteistyöhön Android-sovellusten tuomiseksi Windows 8:lle

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

AMD ja BlueStacks yhteistyöhön Android-sovellusten tuomiseksi Windows 8:lle
AMD ja BlueStacks ovat ilmoittaneet solmineensa yhteistyösopimuksen, jonka myötä yhtiöt tuovat yli 500 000 Android-sovelluksen valikoiman AMD:n tekniikkaan perustuville Windows 8 -koneille.

Yhteistyösopimuksen myötä BlueStacks on optimoinut Android-sovelluksia Windows-alustalla pyörittävää tekniikkaansa nimenomaan AMD:n prosessoreille, näytönohjaimille ja erityisesti yhtiön APU-piireille, jotka sisältävät näytönohjaimen ja prosessorin samassa paketissa. Sovellusten käyttöön vaadittu AMD:n AppZone Player toimii myös vanhemmilla Windows-koneilla, mutta eniten BlueStacksin tekniikasta hyötyvät uudet kosketusnäytölliset Windows 8 -laitteet.

Intel-pohjaiseen tablettiin päätyvätkkään eivät jää paitsi Android-sovelluksista, sillä BlueStackin sovellusoitin toimii myös Intelin prosessoreilla, mutta käyttäjät jäävät paitsi erityisesti AMD:ta varten tehdyistä optimoinneista ja sovellusintegraatiosta.BlueStacksin tekniikkan ansiosta Microsoftin Windows 8 -järjestelmään perustuvien tablettien sovellusvalikoima kasvaa merkittävästi, sillä viimeisimpien tietojen mukaan yhtiön sovelluskaupasta löytyy vain parisen tuhatta sovellusta ja viralliseen julkaisuun on aikaa enää kuukauden verran.

BlueStacksin vetoavusta ei ole haittaa myöskään AMD:lle, jolta puuttuvat vielä suuret uuteen Windows 8 -järjestelmään liittyvät laitejulkistukset. Suuri osa tähän mennessä julkaistuista tablet-suunnitelmista on perustunut Intelin prosessoreihin. AMD:n ja BlueStacksin mukana yhtiöt kuitenkin neuvottelevat parhaillaan BlueStacksin sovelluksen esiasentamisesta tuleviin AMD-laitteisiin esimerkiksi HP:n kanssa.

AMD:n AppZone-sovellusvalikoimaan voi tutustua tänään avatussa palvelussa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

ep_
ep_
Loppujenlopuksi tämän ohjelman hyödyt ovat kuitenkin varmasti melko vähäiset. Play-kaupassa suuri osa ohjelmista on puhdasta p*****. Toki sen saissen joukossa on hyviä, toimivia ja hyödyllisiä ohjelmia, mutta melko varmasti Windows 8:lle löytyy natiivi versio ohjelmasta tai vastaava ohjelma.Originally posted by Uutinen:
AMD:n ja BlueStacksin mukana yhtiöt kuitenkin neuvottelevat parhaillaan BlueStacksin sovelluksen esiasentamisesta tuleviin ADM-laitteisiin esimerkiksi HP:n kanssa.

Kirjaimet sekaisin jutussa
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28. syyskuuta, 2012 @ 14:13

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

squi
squi
Originally posted by ep_:
Kirjaimet sekaisin jutussa
Kirjaimet korjattu, hyvä huomautus :)

Itse näkisin tälle kyllä löytyvän tarvetta ainakin alkuvaiheessa. Vaikka se 500 000 sovelluksen valikoima tosiaan on suurelta osin hyödytöntä tauhkaa ja lukemattomia versioita samoista sovelluksista, niin kyllä sieltä niitä tärkeitä ja hyödyllisiäkin löytyy. Vaikka Microsoft saisi ainakin osan niistä tuotettua myös Windows 8:lle, niin luulisi, että Android-käyttäjän on helpompi siirtyä Windows-tablettiin, jos käytännössä kaiken mahdollisen saa toimimaan myös sillä puolella. Kaikkea kun ei kuitenkana Windowsille heti sa muutoin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28. syyskuuta, 2012 @ 14:46
ep_
ep_
Originally posted by squi:
Originally posted by ep_:
Kirjaimet sekaisin jutussa
Kirjaimet korjattu, hyvä huomautus :)

Itse näkisin tälle kyllä löytyvän tarvetta ainakin alkuvaiheessa. Vaikka se 500 000 sovelluksen valikoima tosiaan on suurelta osin hyödytöntä tauhkaa ja lukemattomia versioita samoista sovelluksista, niin kyllä sieltä niitä tärkeitä ja hyödyllisiäkin löytyy. Vaikka Microsoft saisi ainakin osan niistä tuotettua myös Windows 8:lle, niin luulisi, että Android-käyttäjän on helpompi siirtyä Windows-tablettiin, jos käytännössä kaiken mahdollisen saa toimimaan myös sillä puolella. Kaikkea kun ei kuitenkana Windowsille heti sa muutoin.
On tosiaan totta, että kuluttajat valitsevat laitteen, jolle saa paljon hyviä ohjelmia. Kehittäjät taas valitsevat käyttöjärjestelmän, jolla on mahdollisimman paljon käyttäjiä (potentiaalisia ohjelman lataajia). Ja kierre on valmis:

Androidiin on ohjelmia -> Ihmiset ostaa -> lisää ohjelmia. -> ihmiset ostaa...

Sama juttu iOS:n kohdalla. Mutta tosiaan hyvä pointti. Tällä ohjelmalla Windowskin hyötyy tuosta kierteestä. :-)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28. syyskuuta, 2012 @ 16:05

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 144 PC:n pelit
Biisiketju 5354 Vapaata keskustelua
Xiaomi 11T 13 Android -keskustelu
Kannettava taloustieteen opiskelijalle 3 Uutta kannettavaa ostamassa
Chrome selain ja osoitepalkki 2 Ajuri- ja softaongelmat
PlayStation 5 -saatavuus 16 Playstation (PS4 ja PS5)
ccleaner ajuri päivitys ongelma 56 Ajuri- ja softaongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1213 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Sillattu kännykän netti PC:llä 1 WLAN ja lähiverkot
Yhteys kotiin 2 WLAN ja lähiverkot
Näytä lisää viestejä