AfterDawn logo

Ensikatsaus Googlen tablettiin: Nexus 7

Matti Robinson Matti Robinson
2 kommenttia

Toimitukseemme saapui ensi kuussa Suomessa julkaistava Nexus 7. Kyseessä on Googlen virallinen tabletti, jonka valmistuksesta vastaa Transformer-laitteitakin valmistava Asus. Seitsemäntuumainen tablet-tietokone ei kokonsa puolesta kilpaile ehkä iPadia vastaan, mutta eittämättä Googlen tarkoituksena on ollut hämmentää myös iPadin soppaa.

Laite on varustettu hieman esimerkiksi Samsungin, Apple ja Asuksen kalleimpia tabletteja köykäisemmällä raudalla, mutta samalla sen hinta on hilattu houkuttelevan alas. 269 euron hintaan Suomessakin myyntiin tuleva laite on lisäksi seitsemäntuumaiseksi yllättävänkin hyvin varusteltu. Ehdottomasti kokoluokan parhaimmistoon lukeutuvat 1280x800-resoluution LED-taustavalaistu IPS-näyttöpaneeli, neliytiminen Tegra 3 -suoritin sekä tietysti uusin ja mahtavin Android-versio Jelly Bean (4.1).


Hintaa on saatu alas muun muassa poistamalla usein tableteista löytyvä takakamera sekä matkapuhelinverkkojen mahdollistamat datayhteydet. Laadukkuuteen sen sijaan ei ensikokemusten perusteella ole tarvinnut kajota. Laita on erittäin jämäkän ja laadukkaan tuntuinen.

Miten Google ja Asus ovat onnistuneet tabletissaan? Tämä ja paljon muuta selviää myöhemmin julkaistavasta, kattavasta testiartikkelista.

2 KOMMENTTIA

fail1 (vahvistamaton)1/2

hdmi liitännän poistaminen tällaisesta medialaitteesta oli fail

hannibal_pjv2/2

Ei tän tehot oikein full hd tasoiseen kuvaan oikein riittäisi, joten ei sen hdmi:n puute kai tunnu missään?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT