Lenovon tabletti Windows 8 Pro -järjestelmällä ja näppäimistötelakalla 799 dollaria

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Lenovon tabletti Windows 8 Pro -järjestelmällä ja näppäimistötelakalla 799 dollaria
Lenovo aikoo hinnoitella yhtiön ensimmäisen Windows 8 -tabletin piirun verran alle 800 dollarin. ThinkPad Tablet 2:n julkaisupäiväksi kaavaillaan lokakuun 26. päivää, jolloin saapuu virallisesti myös Windows 8 sekä koko joukko muiden valmistajien tabletteja, hybridejä ja kannettavia.

Windows 8 -tablettien hintoja on spekuloitu uutissivustoilla, mutta tähän mennessä valmistajat eivät ole juuri jakaneet virallisia tietoja tulevan tablet-tarjontansa hinnoittelusta. Hintatiedoilla on suuri merkitys, kun arvioidaan tulevien Windows-tablettien houkuttelevuutta verrattuna selvään markkinajohtajaan iPadiin. Aiemmassa vuodossa Asuksen ARM-pohjaisen Vivo Tab RT:n hinnaksi kerrottiin 599 dollaria ilman telakkaa, mikä saattaa olla liikaa lähinnä kevyempään käyttöön suunnitellusta Windows RT -tabletista.

Lenovon WP Central -sivustolle paljastama 799 dollarin hintalappu yhtiön Intel-pohjaisessa tabletissa antaa kuitenkin toivoa kilpailukykyisemmästä hinnoittelusta koko Windows 8 -ekosysteemissä. Lenovon erityisesti yrityskäyttöön suunnittelema ja Windows 8 Pro -järjestelmään perustuva ThinPad Tablet 2 kilpailee käytännössä kevyempien kannettavien kanssa ja selittää myös miksi näppäimistötelakka kuuluu kiinteänä osana pakettiin.

ThinkPad Tablet 2 tarjoaa 10,2 tuuman IPS-ruudullaan 1366x768 pikselin resoluution ja laitetta käsitellyt WP Central kuvailee laatua "mukavaksi". Lisäksi ThinkPad 2 sisältää 2 ja 8 megapikselin kamerat, LTE-yhteydet, NFC:n, täysikokoisen USB-portin ja mikä parasta sen akkukeston luvataan olevan jopa 10 tuntia. Telakointiasema laajentaa liitäntöjä useammilla USB-porteilla, HDMI-liitännällä sekä Ethernet-liitännällä.

Jos Lenovo pystyy myymään x86-tablettiaan näppäimistötelakalla varustettuna 800 dollarin yhteishinnalla, pelkkien Windows RT -tablettien lähtöhinnan pitäisi jäädä iPadin 499 dollarin tasolle tai jopa sen alle.

1 kommentti

teme565
Siis ostaako näitä törkeän hintaisia läpysköitä joku?

799USD tarkoittaa Euroopassa noin suunnilleen samaa lukua euroissa, eli aika arvokas. Itse ainakin tuolla hinnalla ostaisin jonkun 13.3-tuumaisen läppärin, joka on mielestäni ihan näppärä kuljettaa mukana ja vääntöä löytyy vähän eri tavalla kuin tämän tabletin kuppaisesta atomista.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille