Lenovon tabletti Windows 8 Pro -järjestelmällä ja näppäimistötelakalla 799 dollaria

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Lenovon tabletti Windows 8 Pro -järjestelmällä ja näppäimistötelakalla 799 dollaria
Lenovo aikoo hinnoitella yhtiön ensimmäisen Windows 8 -tabletin piirun verran alle 800 dollarin. ThinkPad Tablet 2:n julkaisupäiväksi kaavaillaan lokakuun 26. päivää, jolloin saapuu virallisesti myös Windows 8 sekä koko joukko muiden valmistajien tabletteja, hybridejä ja kannettavia.

Windows 8 -tablettien hintoja on spekuloitu uutissivustoilla, mutta tähän mennessä valmistajat eivät ole juuri jakaneet virallisia tietoja tulevan tablet-tarjontansa hinnoittelusta. Hintatiedoilla on suuri merkitys, kun arvioidaan tulevien Windows-tablettien houkuttelevuutta verrattuna selvään markkinajohtajaan iPadiin. Aiemmassa vuodossa Asuksen ARM-pohjaisen Vivo Tab RT:n hinnaksi kerrottiin 599 dollaria ilman telakkaa, mikä saattaa olla liikaa lähinnä kevyempään käyttöön suunnitellusta Windows RT -tabletista.


Lenovon WP Central -sivustolle paljastama 799 dollarin hintalappu yhtiön Intel-pohjaisessa tabletissa antaa kuitenkin toivoa kilpailukykyisemmästä hinnoittelusta koko Windows 8 -ekosysteemissä. Lenovon erityisesti yrityskäyttöön suunnittelema ja Windows 8 Pro -järjestelmään perustuva ThinPad Tablet 2 kilpailee käytännössä kevyempien kannettavien kanssa ja selittää myös miksi näppäimistötelakka kuuluu kiinteänä osana pakettiin.

ThinkPad Tablet 2 tarjoaa 10,2 tuuman IPS-ruudullaan 1366x768 pikselin resoluution ja laitetta käsitellyt WP Central kuvailee laatua "mukavaksi". Lisäksi ThinkPad 2 sisältää 2 ja 8 megapikselin kamerat, LTE-yhteydet, NFC:n, täysikokoisen USB-portin ja mikä parasta sen akkukeston luvataan olevan jopa 10 tuntia. Telakointiasema laajentaa liitäntöjä useammilla USB-porteilla, HDMI-liitännällä sekä Ethernet-liitännällä.

Jos Lenovo pystyy myymään x86-tablettiaan näppäimistötelakalla varustettuna 800 dollarin yhteishinnalla, pelkkien Windows RT -tablettien lähtöhinnan pitäisi jäädä iPadin 499 dollarin tasolle tai jopa sen alle.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

teme565
teme565
Siis ostaako näitä törkeän hintaisia läpysköitä joku?

799USD tarkoittaa Euroopassa noin suunnilleen samaa lukua euroissa, eli aika arvokas. Itse ainakin tuolla hinnalla ostaisin jonkun 13.3-tuumaisen läppärin, joka on mielestäni ihan näppärä kuljettaa mukana ja vääntöä löytyy vähän eri tavalla kuin tämän tabletin kuppaisesta atomista.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 11 - Keskustelu 5 Windows -ongelmat
Miksi selain yrittää kameraa käyttää? 3 Ajuri- ja softaongelmat
Windows 10 - Keskustelu 1214 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1103 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 52 PC:n pelit
Biisiketju 4702 Vapaata keskustelua
Kovalevy koneeseen 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Latausjohto irti vai ei? 10 Kannettavat tietokoneet
Audacity, äänen parantaminen. 2 Ajuri- ja softaongelmat
Saako n. 700 eurolla kevyeen pelaamiseen soveltuvaa läppäriä? 7 Uutta kannettavaa ostamassa
Näytä lisää viestejä