Lenovon tabletti Windows 8 Pro -järjestelmällä ja näppäimistötelakalla 799 dollaria

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Lenovon tabletti Windows 8 Pro -järjestelmällä ja näppäimistötelakalla 799 dollaria
Lenovo aikoo hinnoitella yhtiön ensimmäisen Windows 8 -tabletin piirun verran alle 800 dollarin. ThinkPad Tablet 2:n julkaisupäiväksi kaavaillaan lokakuun 26. päivää, jolloin saapuu virallisesti myös Windows 8 sekä koko joukko muiden valmistajien tabletteja, hybridejä ja kannettavia.

Windows 8 -tablettien hintoja on spekuloitu uutissivustoilla, mutta tähän mennessä valmistajat eivät ole juuri jakaneet virallisia tietoja tulevan tablet-tarjontansa hinnoittelusta. Hintatiedoilla on suuri merkitys, kun arvioidaan tulevien Windows-tablettien houkuttelevuutta verrattuna selvään markkinajohtajaan iPadiin. Aiemmassa vuodossa Asuksen ARM-pohjaisen Vivo Tab RT:n hinnaksi kerrottiin 599 dollaria ilman telakkaa, mikä saattaa olla liikaa lähinnä kevyempään käyttöön suunnitellusta Windows RT -tabletista.


Lenovon WP Central -sivustolle paljastama 799 dollarin hintalappu yhtiön Intel-pohjaisessa tabletissa antaa kuitenkin toivoa kilpailukykyisemmästä hinnoittelusta koko Windows 8 -ekosysteemissä. Lenovon erityisesti yrityskäyttöön suunnittelema ja Windows 8 Pro -järjestelmään perustuva ThinPad Tablet 2 kilpailee käytännössä kevyempien kannettavien kanssa ja selittää myös miksi näppäimistötelakka kuuluu kiinteänä osana pakettiin.

ThinkPad Tablet 2 tarjoaa 10,2 tuuman IPS-ruudullaan 1366x768 pikselin resoluution ja laitetta käsitellyt WP Central kuvailee laatua "mukavaksi". Lisäksi ThinkPad 2 sisältää 2 ja 8 megapikselin kamerat, LTE-yhteydet, NFC:n, täysikokoisen USB-portin ja mikä parasta sen akkukeston luvataan olevan jopa 10 tuntia. Telakointiasema laajentaa liitäntöjä useammilla USB-porteilla, HDMI-liitännällä sekä Ethernet-liitännällä.

Jos Lenovo pystyy myymään x86-tablettiaan näppäimistötelakalla varustettuna 800 dollarin yhteishinnalla, pelkkien Windows RT -tablettien lähtöhinnan pitäisi jäädä iPadin 499 dollarin tasolle tai jopa sen alle.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

teme565
teme565
Siis ostaako näitä törkeän hintaisia läpysköitä joku?

799USD tarkoittaa Euroopassa noin suunnilleen samaa lukua euroissa, eli aika arvokas. Itse ainakin tuolla hinnalla ostaisin jonkun 13.3-tuumaisen läppärin, joka on mielestäni ihan näppärä kuljettaa mukana ja vääntöä löytyy vähän eri tavalla kuin tämän tabletin kuppaisesta atomista.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4933 Vapaata keskustelua
Deskjet 500 ajuri win 7 9 avast! - Tuki ja keskustelu
YLE Areena ongelma 78 Televisiot
Windows 11 - Keskustelu 85 Windows -ongelmat
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä