AMD:n seuraavan sukupolven Vishera-prosessoreiden ennakkotilaushinnat paljastuivat

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

AMD:n seuraavan sukupolven Vishera-prosessoreiden ennakkotilaushinnat paljastuivat
AMD:n odotetaan julkaisevan seuraavan sukupolven FX-prosessorit ensi kuun aikana ja julkaisun lähestyessä eri mallien hintatiedot ovat tulleet julkisuuteen ennakkotilausmahdollisuuden kautta. ShopBLT listaa sivuillaan neljä eri FX-prosessoria, jotka perustuvat uuteen Piledriver-arkkitehtuuriin.

Vishera-koodinimellä tunnettujen sirujen hinnat ovat ainakin ennakkotilausvaiheessa jonkin verran korkeammat kuin nykyisten Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvien Zambezi-mallien. Silti AMD on hinnoitellut tarjontansa merkittävästi Intelin Core i7 -sarjaa matalammalle, mutta kuitenkin yli nykyisten Core i5 -mallien, mikä antaa vihjeitä AMD:n odottamasta suorituskyvyn tasosta.

BLT ottaa vastaan ennakkotilauksia yhteensä neljälle eri mallille, joiden ydinten määrä vaihtelee neljästä kahdeksaan kappaletta eli ne koostuvat kahdesta, kolmesta tai neljästä moduulista, jotka sisältävät kaksi ydintä ja osittain jaettuja resursseja.

Prosessoreista löytyy kaksikanavainen DDR3-muistiohjain, kahdeksan megatavua L3-välimuistia sekä enintään kahdeksan megatavua L2-välimuistia mallista riippuen. Visher-prosessorit tukevat Turbo Core 3.0 -tekniikkaa, joka säätää kellotaajuutta dynaamisesti kuormituksen mukaan. AMD odottaa Piledriver-ytimien kasvattavan suorituskykyä 10 - 15 prosenttia huonosti pärjänneeseen Bulldozer-arkkitehtuuriin nähden. Tehonlisäys on saavutettu sekä uudistuksilla arkkitehtuurissa että mahdollistamalla korkeammat kellotaajuudet samalla tehomäärällä.Ennakkotilausten alkamisesta uutisoiva CPU World pitää BLT:n julkaisemia hintoja vielä korkeampana kuin mihin todelliset hinnat julkaisun yhteydessä asettuvat eli AMD:n virallinen hinnoittelutaso nähdään vasta ensi kuun puolella. Prosessoripäivitystä harkitsevien ei välttämättä tarvitse odottaa kauaa, sillä joidenkin raporttien mukaan uusi FX-sarja julkaistaisiin jo lokakuun ensimäinen päivä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

DragoonJ
DragoonJ
Nyt kun omalla kohdalla olisi tuo prossun, emon ja muistien vaihto ajankohtainen, niin voisi katsella olisivatko nämä Visherat kelvollisia kapistuksia.

Kauhukuormaaja

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 1 Myydään
Biisiketju 4933 Vapaata keskustelua
Deskjet 500 ajuri win 7 9 avast! - Tuki ja keskustelu
YLE Areena ongelma 78 Televisiot
Windows 11 - Keskustelu 85 Windows -ongelmat
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä