Valve suunnittelee ensimmäisen laiteprojektinsa julkista beta-testiä ensi vuodelle

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Valve suunnittelee ensimmäisen laiteprojektinsa julkista beta-testiä ensi vuodelle
Valven erilaisista laiteprojekteista on huhuttu jo pitkään ja yhtiön on uskottu kehittelevän niin uudenlaista pelilaitetta kuin uudenlaisia ohjaimia korvaamaan hiirtä ja näppäimistöä, joiden kehitys on ollut käytännössä olemantonta koko niiden historian ajan. Nyt Valven laiteprojektia johtava Jeri Ellsworth on antanut toivoa siitä, että yhtiön ensimmäisiä tuotoksia saatettaisiin nähdä julkisuudessa jo ensi vuoden aikana.

Ellsworthin Engadgetille antaman haastattelun mukaan yhtiön ensimmäinen laiteprojekti liittyy kiinteästi Steamin aiemmin julkaistuun olohuoneisiin tarkoitettuun Big Picture -käyttöliittymään. Laitteistotiimin ensisijaisena tavoitteena on kuroa umpeen monien perinteisten Steam-pelien ohjaustapojen ja olohuoneissa totuttujen ohjainten välinen kuilu.

Haastattelu ei kuitenkaan tuo lisävalaistusta tulossa olevan ohjaimen tarkempiin ominaisuuksiin tai edes toimintaperiaatteeseen. Silti Ellsworth kertoo, että ohjaimen prototyyppejä on ollut käytössä Valven toimistossa kaikkien työntekijöiden testattavana jo hetken aikaa. Ellsworth toivoo pääsevänsä esittelemään laitetta yleisölle joskus ensi vuoden mittaan. Julkinen beta-testaus toteutetaan todennäköisesti Steam-palvelun kautta.


Olohuoneohjaimen lisäksi Valve-huhuissa on liikkunut pitkään päälle puettavat tietokoneet, joiden julkista esittelyä ei kuitenkaan tulla näkemään vielä "kahdesta viiteen vuoteen". Ellsworthin mukaan Valven laitteistoprojektit kärsivät edelleen osaavan työvoiman puutteesta ja projektien suurin ongelma ei olekaan tällä hetkellä varsinaiset laitteet, vaan rekrytointi, jota yhtiö tekee jatkuvasti.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4933 Vapaata keskustelua
Deskjet 500 ajuri win 7 9 avast! - Tuki ja keskustelu
YLE Areena ongelma 78 Televisiot
Windows 11 - Keskustelu 85 Windows -ongelmat
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä