AfterDawn logo

Ensikatsauksessa Asus Tranformer Pad Infinity

Matti Robinson Matti Robinson
1 kommentti

Asuksen uusin tablettitulokas on Transformer-sarjan lippulaiva, joka kantaa nimeä Transformer Pad Infinity. Heinäkuussa myynnin aloittanut tabletti saapui Tom's Hardwaren testiin.

Infinityn suurin uudistus on Android 4.0-tableteihin tuotu Full HD -resoluutio. Muutokset Transformer Prime -mallista eivät ole järisyttäviä, joten päivittämistä edeltävästä Transformer-tabletista on vaikeaa perustella. Korkeaa resoluutiota haluavalle Infinity on tosin uusimman iPadin lisäksi ainoita vaihtoehtoja.

Tabletin hinta oon noin 600 euroa ilman näppäimistötelakkaa, joka asettaa korkeat odotukset. Korkean hinnan perusteluna voidaan käyttää ainoastaan korkean resoluution IPS-paneelia, sillä samaan hintaan saa Transformer Primen lisäksi myös noin 150 euron hintaisen näppäimistötelakan. Näytön lisäksi merkittäviin uudistuksiin kuuluvat vain hieman korkeamman kellotajuuden suoritin sekä toimiva GPS-paikannus.


Nähtäväksi jää kuinka laite suoriutuu ja vastaa laitekategorian sisällä kasvaneeseen, entistä kovempaan kilpailuun. Tulemme koostamaan laitteesta lähitulevaisuudessa kattavan artikkelin, jossa vertailua tehdään muun muassa Nexus 7:n ja iPadin kanssa.

1 KOMMENTTI

jorgga1/1

On se hyvä, että nyt tulee jo ensikatsaus tästäkin laitteesta. Omanihan hankin heti kun oli verkkokaupassa varastossa 13.7. Omana kommenttina voin sanoa, että näyttö on uskomattoman tarkka, leffat pyörii loistavasti ja näppiksen kanssa kirjoittaminen on oikein sujuvaa ja mukavaa.

Miinuspuolta tulee lähinnä androidista ja sovelluksista joista harva tukee näppistä tai hiirtä kuten pc-tietokoneet. Tämä on ihan ymmärrettävää kuitenkin kun harvassa android-laitteessa on käytössä tavallinen hiiri. Jotkut sovellukset kuitenkin ymmärtävät kun kursori liikkuu ruudulla niin sillä voi tehdä jotain. Mutta esimerkiksi critical strikessä tai minecraft PE:ssä ei kursorista ole mitään hyötyä, kameraa liikuttaakseen pitää painaa nappi pohjaan. (critical strikessä ei hiiri tainnut toimia ollenkaan)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT