Acer julkaisi seitsemän tuuman kilpailijan Nexus 7:lle

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Acer julkaisi seitsemän tuuman kilpailijan Nexus 7:lle
Applen iPadin dominoidessa tablet-markkinoiden kymmenen tuuman kokoluokkaa, Android-valmistajat virittelevät kilpailua halvemmissa seitsemän tuuman tableteissa. Tähän mennessä Googlen ja Asuksen yhteistyönä suunnittelema Nexus 7 on saanut paljon positiivisia arvioita ja nyt Acer on julkaissut kilpailijan Nexus-tabletille.

Acerin ehdokas pikkutablettia halajaville on A110. Valmistaja kuvailee 390 gramman painoista laitetta tarpeeksi kevyeksi, jotta sitä voi pidellä yhdellä kädellä, mutta silti tarpeeksi isoksi, jotta nettiselailu on miellyttävää.

A110:n sisuksista löytyy Nvidian 1,2 GHz:n taajuudella toimiva neliytiminen Tegra 3 -suoritin sekä yksi gigatavu RAM-muistia. Laitetta ei ole tarkoitettu erityisesti kuvien napsimiseen ja Nexuksen tapaan siitä löytyy vain etukamera, jonka kenno on kahden megapikselin kokoinen (Nexuksessa 1,2 MP). Sisäistä tallennustilaa on kahdeksan gigatavua, mutta Asuksen Nexus 7 -mallista poiketen tarjolla on paikka micro-SD-kortille, mikä saattaa olla merkittävä etu paljon tilaa tarvitseville käyttäjille.

A110 häviää Nexus 7:lle resoluutiossa, joka Acerin mallissa on vain 1024x600 pikseliä Nexuksen tarjotessa 1280x800 pikselin tarkkuuden samassa koossa. Myös akku on Asuksen versiota pienempi 3420 mAh kapasiteetilla, kun Nexus tarjoaa 4325 mAh. Akun koko näkyy myös luvatuissa toiminta-ajoissa, joka Acerilla on 7,5 tuntia videotoistoa verrattuna Asuksen 9 tuntiin. Silti muistikorttipaikan lisäksi toinen merkittävä etu on Acerin A110:stä löytyvä HDMI-ulostulo, mikä helpottaa laitteen hyödyntämistä mediakäytössä.


Acer A110 saapuu myyntiin vielä tämän syksyn aikana ja Englannissa se on hinnoiteltu alustaasti 179,99 puntaan eli noin 224 euroon. Jos hinta pysyy samana myös Suomen myynnin alkaessa, A110 tarjoaa Nexus 7:lle varteenotettavan vaihtoehdon.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Anonymous User
Anonymous User
Hinnaksi 199€ (kaikkine lisineen), niin myy kuin häkä, tähänkin talouteen tulee tällöin 2kpl.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Kyllä vain hinta ratkaisee ja nuo kaksi olisi kiva saada samaan testiin kilpasille! Kyllä Nexuksen akku ja näyttö edelleenkin on tosi kovaa valuttaa omassa hintaluokassaan!

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Latausjohto irti vai ei? 10 Kannettavat tietokoneet
Windows 11 - Keskustelu 1 Windows -ongelmat
Biisiketju 4701 Vapaata keskustelua
Windows 10 - Keskustelu 1206 Windows -ongelmat
Audacity, äänen parantaminen. 2 Ajuri- ja softaongelmat
Saako n. 700 eurolla kevyeen pelaamiseen soveltuvaa läppäriä? 7 Uutta kannettavaa ostamassa
Perseilyketju. 2169 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 51 PC:n pelit
Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi 18 Windows -ongelmat
Television ja läppärin yhdistäminen 8 Televisiot
Näytä lisää viestejä