Intel korvaisi salasanat käden heilautuksella

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intel korvaisi salasanat käden heilautuksella
Intel esitteli viime viikolla pidetyssä IDF-tapahtumassa yhtiön kehittelemää tekniikkaa, joka tunnistaa käyttäjän kämmenen yksilöllisten erojen perusteella. Intelin visiossa biometrinen tunnistus korvaisi kokonaan eri palveluissa käytettävät salasanat, Reuters kertoo.

IDF-tapahtumassa esitelty konseptilaite on tabletti, joka sisältää tarvittavat sensorit ja ohjelmistot havaitakseen ihmisen käden suoniston yksilölliset erot jopa ilman kosketusta laitteeseen. Käyttäjän tunnistettuaan laite voi lähettää halutulle palvelulle varmennuksen henkilöstä. Kämmenen tunnistava tekniikka on vielä työn alla, mutta se voidaan toteuttaa jo nykyisten prosessoreiden avulla, kunhan laitteist löytyvät tarvittavat sensorit ja ohjelmat.

"Salasanojen ongelmana on se, että me käytämme liian monia salasanoja, niiden säännöt ovat monimutkaisia ja eri sivustoille on oma salasanansa", Intel Labsin tietoturvatutkimuksen johtaja Sridhar Iyengar kommentoi Reutersille. "Siitä voidaan kuitenkin päästä eroon ja biometrinen tunnistus on yksi vaihtoehto", Iyengar jatkaa.


Uudessa mallissa käyttäjän tunnistaminen jäisi älypuhelimen, tietokoneen tai tabletin tehtäväksi eikä se olisi yksittäisen nettisivuston ja palvelun tehtävä. Intel aikoo tehdä läheistä työtä palveluntarjoajien kanssa uudenlaisten tunnistusmenetelmien kehittämiseksi. Laitteiden merkityksen kasvaessa tunnistautumisvälineinä ne vaativat myös paremman tietoturvan väärinkäytösten estämiseksi. Intelin suunnitelmissa laite tunnistaisi milloin se on laskettu pois käsistä ja lukittautuisi automaattisesti.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
selaimen jatkuvat evästeiden ilmoitukset 5 Vapaata keskustelua
Uusi setuppi ei postaa 5 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Biisiketju 4485 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 8 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Voiko häirikköviestejä estää? 10 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä