Intel korvaisi salasanat käden heilautuksella

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intel korvaisi salasanat käden heilautuksella
Intel esitteli viime viikolla pidetyssä IDF-tapahtumassa yhtiön kehittelemää tekniikkaa, joka tunnistaa käyttäjän kämmenen yksilöllisten erojen perusteella. Intelin visiossa biometrinen tunnistus korvaisi kokonaan eri palveluissa käytettävät salasanat, Reuters kertoo.

IDF-tapahtumassa esitelty konseptilaite on tabletti, joka sisältää tarvittavat sensorit ja ohjelmistot havaitakseen ihmisen käden suoniston yksilölliset erot jopa ilman kosketusta laitteeseen. Käyttäjän tunnistettuaan laite voi lähettää halutulle palvelulle varmennuksen henkilöstä. Kämmenen tunnistava tekniikka on vielä työn alla, mutta se voidaan toteuttaa jo nykyisten prosessoreiden avulla, kunhan laitteist löytyvät tarvittavat sensorit ja ohjelmat.

"Salasanojen ongelmana on se, että me käytämme liian monia salasanoja, niiden säännöt ovat monimutkaisia ja eri sivustoille on oma salasanansa", Intel Labsin tietoturvatutkimuksen johtaja Sridhar Iyengar kommentoi Reutersille. "Siitä voidaan kuitenkin päästä eroon ja biometrinen tunnistus on yksi vaihtoehto", Iyengar jatkaa.


Uudessa mallissa käyttäjän tunnistaminen jäisi älypuhelimen, tietokoneen tai tabletin tehtäväksi eikä se olisi yksittäisen nettisivuston ja palvelun tehtävä. Intel aikoo tehdä läheistä työtä palveluntarjoajien kanssa uudenlaisten tunnistusmenetelmien kehittämiseksi. Laitteiden merkityksen kasvaessa tunnistautumisvälineinä ne vaativat myös paremman tietoturvan väärinkäytösten estämiseksi. Intelin suunnitelmissa laite tunnistaisi milloin se on laskettu pois käsistä ja lukittautuisi automaattisesti.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5277 Vapaata keskustelua
Läppäriä opiskeluun 5 Uutta kannettavaa ostamassa
Samsung Smart Switch tietojen siirto 1 Android -keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1201 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 132 PC:n pelit
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 54 Vapaata keskustelua
YLE Areena 13 Vapaata keskustelua
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 18 Laajakaistaliittymät
Samsung Xpress c430W värilaserin kuvayksikkö lopussa 24 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Winamp asetukset 2 Keskustelua musiikkiohjelmista
Näytä lisää viestejä