Asuksen vuotanut suunnitelma vihjaa Windows 8 -tablettien korkeista hinnoista

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Asuksen vuotanut suunnitelma vihjaa Windows 8 -tablettien korkeista hinnoista
Asus aikoo näillä näkymin lähteä Windows 8 -tablettien kisaan ainakin kolmella eri mallilla, joista halvin on hinnoiteltu 599 dollariin. Hinnoittelu käy ilmi ZDNetin julkaisemista Asuksen sisäisistä suunitelmista.

Asuksen halvin Windows 8 RT -tabletti on julkisuuteen tulleiden kalvojen perusteella Vivo Tab RT eli TF600T, jonka 599 dollarin lähtöhinta ei sisällä erillistä näppäimistötelakkaa. Telakan saa omakseen 199 dollarin lisähinnalla. Tabletin ja telakan lähes 800 dollarin yhteishinta saattaa kuitenkin olla monelle liikaa, sillä Windows RT -järjestelmällä varustettu tabletti kilpailee telakointimahdollisuudesta huolimatta ensisijaisesti muiden tablettien kuten Applen iPadin kanssa. Asuksella ei nykyisellään ole myöskään Applen mahdollisuutta hinnoitella laitteita juuri kipurajan alapuolelle, vaan uusien tulokkaiden on ryhdyttävä kilpailemaan myös hinnalla.Kuva: ZDNet

Vivo Tabin x86-version hinnaksi ZDNetin kalvoissa kerrotaan 799 dollaria ja näppäimistötelakka tuo hintaan lisää samat 199 dollaria. Vaikka työpöydällekin taipuva tabletti on monessa kohdassa näppärä laite, paketin 1000 dollarin yhteishinta vie sen jo kohtuullisen tehokkaiden ja ominaisuuksiltaan monipuolisten Ultrabookien tasolle.

Kalvot julkaisseen ZDNetin mukaan kyseessä ovat vasta alustavat hinnoittelusuunnitelmat, eli tilanne saattaa vielä muuttua ennen julkaisupäivää. Paljon riippuu myös Microsoftin oman Surface-tabletin hinnoittelusta, sillä OEM-valmistajilla tuskin on varaa myydä omaa tarjontaansa merkittävästi kalliimmalla kuin Microsoftin hyviä ennakkoarvioita saanut koko alustan "lippulaivatabletti".

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Valitettavasti nämä hinnat näyttävät uskottavammilta, kuin ne hurjimmat huhut, joita liikkui netissä vielä kesällä...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4486 Vapaata keskustelua
Videoketju 349 Vapaata keskustelua
selaimen jatkuvat evästeiden ilmoitukset 5 Vapaata keskustelua
Uusi setuppi ei postaa 5 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 8 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Näytä lisää viestejä