Sanasota Intelin ja ARM:n välillä kiristyy

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Sanasota Intelin ja ARM:n välillä kiristyy
Intelin oma vuosittainen kehittäjätapahtuma nosti samalla esiin sirujätin ja kilpailevaa arkkitehtuuria kehittävän ARM:n välisen vastakkaisen asettelun. Tapahtuman ajatuksena on maalailla tulevaisuuden visioita, joten yhteentörmäystä yhtiöiden välillä oli lähes mahdotonta välttää.

Ihmisten tapa kuluttaa (digitaalista) sisältöä on kokoajan muuttumassa, mistä myös siruyhtiöiden riita juontaa juurensa. Intel edustaa vanhaa maailmaa, joka pyrkii kaikin keinoin sopeutumaan muutokseen. ARM on taas ollut alusta saakka osa muutosta, joten tulevaisuuden visioissa on väistämättä eroja.

Intelin mielestä ARM:n edustama älypuhelin- ja taulutietokonemarkkina ei voi milloinkaan kehittyä niin suureksi voimaksi, että se pystyisi syrjäyttämään PC:n. Tietokoneet ovat tulevaisuudessakin koko laiteviidakon keskiössä, mihin tabletit ja älypuhelimet ovat kytköksissä omina sivujuonteinaan. Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini maalaili samalla visiota tietokoneesta, joka pystyisi ymmärtämään käyttäjänsä tekoja. Tätä kautta laskentakapasiteettia voitaisiin priorisoida tiettyihin tehtäviin tehokkaasti.


Tehokkuutta ARM pitää vuorostaan Intelin Akilleen kantapäänä. Se käytännössä estää yhtiötä menestymästä älypuhelin- ja tablet-puolella. ARM:n mukaan Intelin etuna on sen valtava kassavaranto, jonka turvin se voi selviytyä pahankin allikon yli.

Merkit viittaavat siihen, että tulevina vuosina nähdään sähäkkää taistelua Intelin ja ARM:n välillä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 10 - Keskustelu 1181 Windows -ongelmat
Vaihto hdd 2T =>ssd 1T vai ssd2T 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Biisiketju 4539 Vapaata keskustelua
Näytönohjainten saatavuus mailmalla ? 2 Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä
Ongelmia Sonyn puhelimen kanssa. 2 Android -keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1091 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Editointiin konetta alle 1500e budjetilla 1 Uutta tietokonetta ostamassa
AMD - Nvidia - Intel uudet komponentit 1077 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Miten reitittimen nopeudet menikään? 18 Laajakaistaliittymät
Videoketju 363 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä