Sanasota Intelin ja ARM:n välillä kiristyy

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Sanasota Intelin ja ARM:n välillä kiristyy
Intelin oma vuosittainen kehittäjätapahtuma nosti samalla esiin sirujätin ja kilpailevaa arkkitehtuuria kehittävän ARM:n välisen vastakkaisen asettelun. Tapahtuman ajatuksena on maalailla tulevaisuuden visioita, joten yhteentörmäystä yhtiöiden välillä oli lähes mahdotonta välttää.

Ihmisten tapa kuluttaa (digitaalista) sisältöä on kokoajan muuttumassa, mistä myös siruyhtiöiden riita juontaa juurensa. Intel edustaa vanhaa maailmaa, joka pyrkii kaikin keinoin sopeutumaan muutokseen. ARM on taas ollut alusta saakka osa muutosta, joten tulevaisuuden visioissa on väistämättä eroja.

Intelin mielestä ARM:n edustama älypuhelin- ja taulutietokonemarkkina ei voi milloinkaan kehittyä niin suureksi voimaksi, että se pystyisi syrjäyttämään PC:n. Tietokoneet ovat tulevaisuudessakin koko laiteviidakon keskiössä, mihin tabletit ja älypuhelimet ovat kytköksissä omina sivujuonteinaan. Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini maalaili samalla visiota tietokoneesta, joka pystyisi ymmärtämään käyttäjänsä tekoja. Tätä kautta laskentakapasiteettia voitaisiin priorisoida tiettyihin tehtäviin tehokkaasti.


Tehokkuutta ARM pitää vuorostaan Intelin Akilleen kantapäänä. Se käytännössä estää yhtiötä menestymästä älypuhelin- ja tablet-puolella. ARM:n mukaan Intelin etuna on sen valtava kassavaranto, jonka turvin se voi selviytyä pahankin allikon yli.

Merkit viittaavat siihen, että tulevina vuosina nähdään sähäkkää taistelua Intelin ja ARM:n välillä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 1 Myydään
Biisiketju 4933 Vapaata keskustelua
Deskjet 500 ajuri win 7 9 avast! - Tuki ja keskustelu
YLE Areena ongelma 78 Televisiot
Windows 11 - Keskustelu 85 Windows -ongelmat
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä