Sanasota Intelin ja ARM:n välillä kiristyy

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Sanasota Intelin ja ARM:n välillä kiristyy
Intelin oma vuosittainen kehittäjätapahtuma nosti samalla esiin sirujätin ja kilpailevaa arkkitehtuuria kehittävän ARM:n välisen vastakkaisen asettelun. Tapahtuman ajatuksena on maalailla tulevaisuuden visioita, joten yhteentörmäystä yhtiöiden välillä oli lähes mahdotonta välttää.

Ihmisten tapa kuluttaa (digitaalista) sisältöä on kokoajan muuttumassa, mistä myös siruyhtiöiden riita juontaa juurensa. Intel edustaa vanhaa maailmaa, joka pyrkii kaikin keinoin sopeutumaan muutokseen. ARM on taas ollut alusta saakka osa muutosta, joten tulevaisuuden visioissa on väistämättä eroja.

Intelin mielestä ARM:n edustama älypuhelin- ja taulutietokonemarkkina ei voi milloinkaan kehittyä niin suureksi voimaksi, että se pystyisi syrjäyttämään PC:n. Tietokoneet ovat tulevaisuudessakin koko laiteviidakon keskiössä, mihin tabletit ja älypuhelimet ovat kytköksissä omina sivujuonteinaan. Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini maalaili samalla visiota tietokoneesta, joka pystyisi ymmärtämään käyttäjänsä tekoja. Tätä kautta laskentakapasiteettia voitaisiin priorisoida tiettyihin tehtäviin tehokkaasti.


Tehokkuutta ARM pitää vuorostaan Intelin Akilleen kantapäänä. Se käytännössä estää yhtiötä menestymästä älypuhelin- ja tablet-puolella. ARM:n mukaan Intelin etuna on sen valtava kassavaranto, jonka turvin se voi selviytyä pahankin allikon yli.

Merkit viittaavat siihen, että tulevina vuosina nähdään sähäkkää taistelua Intelin ja ARM:n välillä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 10 - Keskustelu 1211 Windows -ongelmat
Biisiketju 4702 Vapaata keskustelua
Kovalevy koneeseen 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Latausjohto irti vai ei? 10 Kannettavat tietokoneet
Windows 11 - Keskustelu 1 Windows -ongelmat
Audacity, äänen parantaminen. 2 Ajuri- ja softaongelmat
Saako n. 700 eurolla kevyeen pelaamiseen soveltuvaa läppäriä? 7 Uutta kannettavaa ostamassa
Perseilyketju. 2169 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 51 PC:n pelit
Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi 18 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä