AfterDawn logo

Acer julkaisee uudet Chromebookit lokakuussa

Janne Häyrynen Janne Häyrynen

Acer valmistautuu julkaisemaan toisen sukupolven Chromebook-tietokoneita lokakuun keskivaiheilla, uutisoi Digitimes. Netbookit eli 'miniläppärit' tullaan pikkuhiljaa poistamaan valikoimasta.

Vastikään toisen sukupolven Chromebookinsa julkistanut Samsung sekä Acer, ovat kaksi suurinta Chromebookia vahvasti esilletuovista yhtiöistä. Vaisuksi jäänyt esitys Acerin ensimmäisen polven Chromebookien kanssa näyttää nyt unohtuneen. Acerin 11,6" näytöllä varustetut Chromebookit ovat jo tuotannossa, ja tuotantomäärien odotetaan nousevan jopa 200 000 kappaleeseen kuukaudessa.

Microsoftin Surface-tabletit ovat siis saaneet Acerin jälleen takajaloilleen, mutta 10,1" miniläppäreiden kohtalo näyttää sinetöidyltä, kun suuret PC-kauppiaat ovat jättäneet markkinat. Acer, Asustek ja Hewlett-Packard tarjoavat yhä muutamia 11,6" kokoisia laptop-tietokoneita, mutta myyntimäärät ovat laskussa.

Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmää käyttävät laitteet pohjautuvat Linux käyttöjärjestelmäytimeen, mutta perinteisen käyttöliittymän sijaan näytöllä pyörii Google Chrome selain, integroiduilla mediantoisto-ominaisuuksilla. Niiden ominaisuudet ilman verkkoyhteyttä ovat rajalliset, mutta hyvinä puolina Chromebookeilla on ohjelmistoratkaisunsa vuoksi nopea, jopa alle 10 sekunnin käynnistysaika, Yksi syy Chromebookien laimeaan suosioon on ollut niiden korkea hinta verrattuna miniläppäreihin, joita niillä yritetään korvata.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.