Lucid demosi ulkoista näytönohjainta Thunderbolt-liitännässä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Lucid demosi ulkoista näytönohjainta Thunderbolt-liitännässä
Grafiikkatekniikkaa kehittelevä Lucid esitteli tällä viikolla IDF-tapahtumassa omaa konseptiaan ulkoisen näytönohjaimen toteuttamiseksi. Lucidin demossa AMD:n Radeon HD 6700 -sarjan näytönohjain pyöritti 3DMark 06 -testiä liitettynä emolevyyn Thunderbolt-väylän avulla.

Ulkoisia näytönohjaimia on esitelty tasaisin väliajoin erillisten 3D-korttien keksimisestä lähtien, mutta toimivistakin teknologiademoista huolimatta ne eivät ole ikinä ottaneet tuulta alleen. Yksi syy on tähän saakka ollut järkevien liitäntöjen puute, sillä USB-väylän kaistanleveys ei riitä raskaimpien grafiikoiden käsittelyyn reaaliajassa. Uusimman läppärisukupolven myötä yleistynyt Thunderbolt-liitäntä tarjoaa kuitenkin jo huomattavasti enemmän kaistaa.

Varteenotettavan liitäntävaihtoehdon löytymisen lisäksi tarve tehokkaammalle näytönohjaimelle on kasvanut läppäreiden korvatessa yhä useammin pöytänkoneen. Lucid näkeekin markkinoille saapuvat kevyet kannettavat hyvänä käyttökohteena ulkoisille ohjaimille.


Silti tehokasta ulkoista näytönohjainta ei tulla edelleenkään näkemään kauppojen hyllyillä ihan lähiaikoina, sillä näennäisestä toimivuudestaan huolimatta Lucidinkin ratkaisu on edelleen pelkkä demo ja tekniikka on edelleen kehityksen alla.

Alla LaptomMagin kuvaama hands-on-video Lucidin tekniikasta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Miten usb tv stick käyttöön win 10 64 bit 42 Windows -ongelmat
Videoketju 350 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4492 Vapaata keskustelua
Kansio hävisi uudelleen nimeämisessä resurssienhallinnassa 3 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1084 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Apple iPhone 11 Pro 64GB tähtiharmaa, Takuu 6kk, Espoo Otaniemi 1 Myydään
Linux Mint 19 32bit nykivä video kokoruututilassa 2 Linux -keskustelu
Puhelut nauhoittava softa 3 Vapaata keskustelua
Tietokoneen osat budjetti 3000e 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Lenovo ideapad 320 3 Kannettavat tietokoneet
Näytä lisää viestejä