Lucid demosi ulkoista näytönohjainta Thunderbolt-liitännässä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Lucid demosi ulkoista näytönohjainta Thunderbolt-liitännässä
Grafiikkatekniikkaa kehittelevä Lucid esitteli tällä viikolla IDF-tapahtumassa omaa konseptiaan ulkoisen näytönohjaimen toteuttamiseksi. Lucidin demossa AMD:n Radeon HD 6700 -sarjan näytönohjain pyöritti 3DMark 06 -testiä liitettynä emolevyyn Thunderbolt-väylän avulla.

Ulkoisia näytönohjaimia on esitelty tasaisin väliajoin erillisten 3D-korttien keksimisestä lähtien, mutta toimivistakin teknologiademoista huolimatta ne eivät ole ikinä ottaneet tuulta alleen. Yksi syy on tähän saakka ollut järkevien liitäntöjen puute, sillä USB-väylän kaistanleveys ei riitä raskaimpien grafiikoiden käsittelyyn reaaliajassa. Uusimman läppärisukupolven myötä yleistynyt Thunderbolt-liitäntä tarjoaa kuitenkin jo huomattavasti enemmän kaistaa.

Varteenotettavan liitäntävaihtoehdon löytymisen lisäksi tarve tehokkaammalle näytönohjaimelle on kasvanut läppäreiden korvatessa yhä useammin pöytänkoneen. Lucid näkeekin markkinoille saapuvat kevyet kannettavat hyvänä käyttökohteena ulkoisille ohjaimille.


Silti tehokasta ulkoista näytönohjainta ei tulla edelleenkään näkemään kauppojen hyllyillä ihan lähiaikoina, sillä näennäisestä toimivuudestaan huolimatta Lucidinkin ratkaisu on edelleen pelkkä demo ja tekniikka on edelleen kehityksen alla.

Alla LaptomMagin kuvaama hands-on-video Lucidin tekniikasta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 1 Myydään
Biisiketju 4933 Vapaata keskustelua
Deskjet 500 ajuri win 7 9 avast! - Tuki ja keskustelu
YLE Areena ongelma 78 Televisiot
Windows 11 - Keskustelu 85 Windows -ongelmat
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä