Intelin Ivy Bridge saa tuen 4K-näytöille lokakuussa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin Ivy Bridge saa tuen 4K-näytöille lokakuussa
Intel aikoo tuoda nykyisiin Ivy Bridge -prosesorihin tuen 4K x 2K resoluution näytöille vielä syksyn aikana. Asiasta uutisoivan Anandtechin mukaan ajuripäivityksen myötä Intelin siruihin rakennetut näytönohjaimet saavat myös tuen 4K-resoluution videon purkamiselle.

Päivityksenkään jälkeen 4K-paneelien käyttäminen ei kuitenkaan onnistu useimmilla Ivy Bridge -järjestelmillä, sillä kuvan siirtämiseen vaaditaan edelleen kahta DisplayPort-liitäntää, joka on harvinainen ominaisuus nykykokoonpaoissa. Intelin seuraava ensi vuonna odotettu Haswell-niminen prosessorisukupolvi sen sijaan tukee isoja 4K-paneeleita yhden DisplayPort-liitännän voimin.

Isojen paneelien yleistymisen tiellä ei kuitenkaan ole yleisesti ottaen näytönohjainten puutteellinen tuki, vaan kyse on enemmän näyttöjen kehityksen hitaudesta. Tällä hetkellä 4K-paneeleilla ei ole juuri käyttöä harvojen ammattikohteiden ulkopuolella, mikä ei rohkaise näyttövalmistajia suurempiin uudistuksiin. Kuluttajille on kuitenkin tulossa tarjolle ensimmäisiä 4K-resoluutioon eli 3840 x 2160 pikseliin pystyviä televisioita, joiden korkea hinta pitää ne kuitenkin vielä poissa kalleimmistakin kotiteattereista.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille