Intelin Ivy Bridge saa tuen 4K-näytöille lokakuussa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin Ivy Bridge saa tuen 4K-näytöille lokakuussa
Intel aikoo tuoda nykyisiin Ivy Bridge -prosesorihin tuen 4K x 2K resoluution näytöille vielä syksyn aikana. Asiasta uutisoivan Anandtechin mukaan ajuripäivityksen myötä Intelin siruihin rakennetut näytönohjaimet saavat myös tuen 4K-resoluution videon purkamiselle.

Päivityksenkään jälkeen 4K-paneelien käyttäminen ei kuitenkaan onnistu useimmilla Ivy Bridge -järjestelmillä, sillä kuvan siirtämiseen vaaditaan edelleen kahta DisplayPort-liitäntää, joka on harvinainen ominaisuus nykykokoonpaoissa. Intelin seuraava ensi vuonna odotettu Haswell-niminen prosessorisukupolvi sen sijaan tukee isoja 4K-paneeleita yhden DisplayPort-liitännän voimin.

Isojen paneelien yleistymisen tiellä ei kuitenkaan ole yleisesti ottaen näytönohjainten puutteellinen tuki, vaan kyse on enemmän näyttöjen kehityksen hitaudesta. Tällä hetkellä 4K-paneeleilla ei ole juuri käyttöä harvojen ammattikohteiden ulkopuolella, mikä ei rohkaise näyttövalmistajia suurempiin uudistuksiin. Kuluttajille on kuitenkin tulossa tarjolle ensimmäisiä 4K-resoluutioon eli 3840 x 2160 pikseliin pystyviä televisioita, joiden korkea hinta pitää ne kuitenkin vielä poissa kalleimmistakin kotiteattereista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Konepakettikysely 12 Uutta tietokonetta ostamassa
Windows Update rikkoi koneen? 6 Windows -ongelmat
Windows 10 - Keskustelu 1182 Windows -ongelmat
Biisiketju 4541 Vapaata keskustelua
Hardware.fi: "Virallinen" halpa peli-PC -paketti 24 Uutta tietokonetta ostamassa
Emolevyn ja prossun vaihto 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Vaihto hdd 2T =>ssd 1T vai ssd2T 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytönohjainten saatavuus mailmalla ? 2 Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä
Ongelmia Sonyn puhelimen kanssa. 2 Android -keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1091 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä