Intelin Ivy Bridge saa tuen 4K-näytöille lokakuussa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin Ivy Bridge saa tuen 4K-näytöille lokakuussa
Intel aikoo tuoda nykyisiin Ivy Bridge -prosesorihin tuen 4K x 2K resoluution näytöille vielä syksyn aikana. Asiasta uutisoivan Anandtechin mukaan ajuripäivityksen myötä Intelin siruihin rakennetut näytönohjaimet saavat myös tuen 4K-resoluution videon purkamiselle.

Päivityksenkään jälkeen 4K-paneelien käyttäminen ei kuitenkaan onnistu useimmilla Ivy Bridge -järjestelmillä, sillä kuvan siirtämiseen vaaditaan edelleen kahta DisplayPort-liitäntää, joka on harvinainen ominaisuus nykykokoonpaoissa. Intelin seuraava ensi vuonna odotettu Haswell-niminen prosessorisukupolvi sen sijaan tukee isoja 4K-paneeleita yhden DisplayPort-liitännän voimin.

Isojen paneelien yleistymisen tiellä ei kuitenkaan ole yleisesti ottaen näytönohjainten puutteellinen tuki, vaan kyse on enemmän näyttöjen kehityksen hitaudesta. Tällä hetkellä 4K-paneeleilla ei ole juuri käyttöä harvojen ammattikohteiden ulkopuolella, mikä ei rohkaise näyttövalmistajia suurempiin uudistuksiin. Kuluttajille on kuitenkin tulossa tarjolle ensimmäisiä 4K-resoluutioon eli 3840 x 2160 pikseliin pystyviä televisioita, joiden korkea hinta pitää ne kuitenkin vielä poissa kalleimmistakin kotiteattereista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista