Windows 8 -sovellusten määrä kasvaa - kauppa auki kehittäjille 82 uudessa maassa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Windows 8 -sovellusten määrä kasvaa - kauppa auki kehittäjille 82 uudessa maassa
Microsoft on laajentanut Windows 8 -sovelluksia myyvän kauppapaikan kattavuutta uusiin maihin. Uusimmassa laajennuksessa kehittäjät 82 maassa saavat käyttöönsä Microsoftin Windows Store -sovelluskaupan. Laajennuksen jälkeen kehittäjät 120 eri maasta voivat tarjota ohjelmiaan myytäväksi ja kaupassa voivat asioida Windows-käyttäjät yli 200 maasta.

Windows-sovellusten saamineksi kauppaan kehittäjien on hankittava Microsofilta julkaisijatiili, joka Suomessa maksaa yksittäisille kehittäjille 37 euroa ja yhtiöille 75 euroa. Kehittäjäpääsyn laajennuksen lisäksi Microsoft julkaisi uusia tilaajaohjelmia, joiden puitteissa nykyiset MSDN-asiakkaat saavat vuoden ilmaisen jäsenyyden Windows-kauppaan, opiskelijat saavat jäsenyyden oppilaitostensa kautta DreamSpark-ohjelman avulla ja yrityskäyttäjät voivat osallistua BizSpark-ohjelmaan.


Windows Store kauppa myy pelkästään WinRT-ympäristöön suunniteltuja sovelluksia, jotka toimivat niin Intel-pohjaisilla x86-laitteilla että ARM-piireihin perustuvilla Windows RT -laitteilla. Kehittäjät voivat kuitenkin mainostaa win32-pohjaisia x86-sovelluksiaan kaupassa, mutta käyttäjät ohjataan ostoksille ulkopuoliselle sivustolle.

Microsoft ei ole paljastanut Windows Store -kaupan sovellusten tarkkoja lukumääriä, mutta elokuun alussa tehdyn arvion mukaan sovelluksia oli noin 450 kappaletta. Sen jälkeen sovellusten kokonaismäärän on kuitenkin arvioitu jopa kaksinkertaistuneen. Tarjolla olevien sovellusten määrä vaihtelee riippuen käyttäjän maantieteellisestä sijainnista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4753 Vapaata keskustelua
Ongelma kuvien lähetyksessä 13 Android -keskustelu
Nokia, Lenovo ja H.264 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1113 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Microsoft Edge - Keskustelu 6 Windows -ongelmat
AMD 5950X 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 22 Windows -ongelmat
Mahd. tehokas toimistokone 400-500e 2 Uutta tietokonetta ostamassa
kone sammuilee itsestään ja näyttö sekoaa 28 Windows -ongelmat
Pelejä ilmaiseksi 56 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä