AfterDawn logo

Windows 8 -sovellusten määrä kasvaa - kauppa auki kehittäjille 82 uudessa maassa

Teemu Laitila Teemu Laitila

Microsoft on laajentanut Windows 8 -sovelluksia myyvän kauppapaikan kattavuutta uusiin maihin. Uusimmassa laajennuksessa kehittäjät 82 maassa saavat käyttöönsä Microsoftin Windows Store -sovelluskaupan. Laajennuksen jälkeen kehittäjät 120 eri maasta voivat tarjota ohjelmiaan myytäväksi ja kaupassa voivat asioida Windows-käyttäjät yli 200 maasta.

Windows-sovellusten saamineksi kauppaan kehittäjien on hankittava Microsofilta julkaisijatiili, joka Suomessa maksaa yksittäisille kehittäjille 37 euroa ja yhtiöille 75 euroa. Kehittäjäpääsyn laajennuksen lisäksi Microsoft julkaisi uusia tilaajaohjelmia, joiden puitteissa nykyiset MSDN-asiakkaat saavat vuoden ilmaisen jäsenyyden Windows-kauppaan, opiskelijat saavat jäsenyyden oppilaitostensa kautta DreamSpark-ohjelman avulla ja yrityskäyttäjät voivat osallistua BizSpark-ohjelmaan.


Windows Store kauppa myy pelkästään WinRT-ympäristöön suunniteltuja sovelluksia, jotka toimivat niin Intel-pohjaisilla x86-laitteilla että ARM-piireihin perustuvilla Windows RT -laitteilla. Kehittäjät voivat kuitenkin mainostaa win32-pohjaisia x86-sovelluksiaan kaupassa, mutta käyttäjät ohjataan ostoksille ulkopuoliselle sivustolle.

Microsoft ei ole paljastanut Windows Store -kaupan sovellusten tarkkoja lukumääriä, mutta elokuun alussa tehdyn arvion mukaan sovelluksia oli noin 450 kappaletta. Sen jälkeen sovellusten kokonaismäärän on kuitenkin arvioitu jopa kaksinkertaistuneen. Tarjolla olevien sovellusten määrä vaihtelee riippuen käyttäjän maantieteellisestä sijainnista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT