Windows 8 -sovellusten määrä kasvaa - kauppa auki kehittäjille 82 uudessa maassa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Windows 8 -sovellusten määrä kasvaa - kauppa auki kehittäjille 82 uudessa maassa
Microsoft on laajentanut Windows 8 -sovelluksia myyvän kauppapaikan kattavuutta uusiin maihin. Uusimmassa laajennuksessa kehittäjät 82 maassa saavat käyttöönsä Microsoftin Windows Store -sovelluskaupan. Laajennuksen jälkeen kehittäjät 120 eri maasta voivat tarjota ohjelmiaan myytäväksi ja kaupassa voivat asioida Windows-käyttäjät yli 200 maasta.

Windows-sovellusten saamineksi kauppaan kehittäjien on hankittava Microsofilta julkaisijatiili, joka Suomessa maksaa yksittäisille kehittäjille 37 euroa ja yhtiöille 75 euroa. Kehittäjäpääsyn laajennuksen lisäksi Microsoft julkaisi uusia tilaajaohjelmia, joiden puitteissa nykyiset MSDN-asiakkaat saavat vuoden ilmaisen jäsenyyden Windows-kauppaan, opiskelijat saavat jäsenyyden oppilaitostensa kautta DreamSpark-ohjelman avulla ja yrityskäyttäjät voivat osallistua BizSpark-ohjelmaan.


Windows Store kauppa myy pelkästään WinRT-ympäristöön suunniteltuja sovelluksia, jotka toimivat niin Intel-pohjaisilla x86-laitteilla että ARM-piireihin perustuvilla Windows RT -laitteilla. Kehittäjät voivat kuitenkin mainostaa win32-pohjaisia x86-sovelluksiaan kaupassa, mutta käyttäjät ohjataan ostoksille ulkopuoliselle sivustolle.

Microsoft ei ole paljastanut Windows Store -kaupan sovellusten tarkkoja lukumääriä, mutta elokuun alussa tehdyn arvion mukaan sovelluksia oli noin 450 kappaletta. Sen jälkeen sovellusten kokonaismäärän on kuitenkin arvioitu jopa kaksinkertaistuneen. Tarjolla olevien sovellusten määrä vaihtelee riippuen käyttäjän maantieteellisestä sijainnista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
google tili kaapattu 106 Windows -ongelmat
Biisiketju 5296 Vapaata keskustelua
Uutta näyttöä 27" n:300e 1 Tietokoneen näytöt
RTX 3060 12gb 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Nettiyhteyden jakaminen pöytäkoneeseen 11 Android -keskustelu
katoavat ketjut 71 Palautetta ylläpidolle
Windows 10 - Keskustelu 1234 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 217 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä