Windows 8 -sovellusten määrä kasvaa - kauppa auki kehittäjille 82 uudessa maassa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Windows 8 -sovellusten määrä kasvaa - kauppa auki kehittäjille 82 uudessa maassa
Microsoft on laajentanut Windows 8 -sovelluksia myyvän kauppapaikan kattavuutta uusiin maihin. Uusimmassa laajennuksessa kehittäjät 82 maassa saavat käyttöönsä Microsoftin Windows Store -sovelluskaupan. Laajennuksen jälkeen kehittäjät 120 eri maasta voivat tarjota ohjelmiaan myytäväksi ja kaupassa voivat asioida Windows-käyttäjät yli 200 maasta.

Windows-sovellusten saamineksi kauppaan kehittäjien on hankittava Microsofilta julkaisijatiili, joka Suomessa maksaa yksittäisille kehittäjille 37 euroa ja yhtiöille 75 euroa. Kehittäjäpääsyn laajennuksen lisäksi Microsoft julkaisi uusia tilaajaohjelmia, joiden puitteissa nykyiset MSDN-asiakkaat saavat vuoden ilmaisen jäsenyyden Windows-kauppaan, opiskelijat saavat jäsenyyden oppilaitostensa kautta DreamSpark-ohjelman avulla ja yrityskäyttäjät voivat osallistua BizSpark-ohjelmaan.


Windows Store kauppa myy pelkästään WinRT-ympäristöön suunniteltuja sovelluksia, jotka toimivat niin Intel-pohjaisilla x86-laitteilla että ARM-piireihin perustuvilla Windows RT -laitteilla. Kehittäjät voivat kuitenkin mainostaa win32-pohjaisia x86-sovelluksiaan kaupassa, mutta käyttäjät ohjataan ostoksille ulkopuoliselle sivustolle.

Microsoft ei ole paljastanut Windows Store -kaupan sovellusten tarkkoja lukumääriä, mutta elokuun alussa tehdyn arvion mukaan sovelluksia oli noin 450 kappaletta. Sen jälkeen sovellusten kokonaismäärän on kuitenkin arvioitu jopa kaksinkertaistuneen. Tarjolla olevien sovellusten määrä vaihtelee riippuen käyttäjän maantieteellisestä sijainnista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hardware.fi: "Virallinen" halpa peli-PC -paketti 24 Uutta tietokonetta ostamassa
Biisiketju 4540 Vapaata keskustelua
Emolevyn ja prossun vaihto 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 10 - Keskustelu 1181 Windows -ongelmat
Vaihto hdd 2T =>ssd 1T vai ssd2T 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytönohjainten saatavuus mailmalla ? 2 Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä
Ongelmia Sonyn puhelimen kanssa. 2 Android -keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1091 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Editointiin konetta alle 1500e budjetilla 1 Uutta tietokonetta ostamassa
AMD - Nvidia - Intel uudet komponentit 1077 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä